6 χρόνια κοροϊδία! Οι φοιτητές των Τμημάτων που πανεπιστημιοποιήθηκαν (πρώην ΤΕΙ) εκπέμπουμε SOS!

Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων τμημάτων που πανεπιστημιοποιήθηκαν και παραμένουν έξι χρόνια χωρίς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

«Δεν θα επιτρέψουμε το άδικο να γίνει νόμος!», δηλώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί σύλλογοι σχολών που πανεπιστημιοποιήθηκαν και παραμένουν για 6 χρόνια χωρίς αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, τη στιγμή που η κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως των ιδιωτικών πανεπιστημίων πριν καν ιδρυθούν. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τονίζουν αναλυτικά τα εξής:

«Οι φοιτητές των Τμημάτων που πανεπιστημιοποιήθηκαν (πρώην ΤΕΙ) εκπέμπουμε SOS!

Τα πτυχία μας εδώ και πάνω από 6 χρόνια δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα! Οι σπουδές μας βρίσκονται στον αέρα. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λύνει τα συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά τα μεγαλώνει.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας για το νέο νομοσχέδιο είναι για όλους εμάς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης!

Διαβάσαμε, περάσαμε το άγχος των πανελλαδικών, 6 χρόνια παλεύουμε να πάρουμε ένα πτυχίο για να βρούμε δουλειά, πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για τις σπουδές, δουλεύουμε παράλληλα για να τα βγάλουμε πέρα και τώρα μας λένε ότι όποιος έχει γεμάτο πορτοφόλι θα παίρνει πτυχίο ανώτερο από εμάς.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο αναγνωρίζει πλήρως στα πτυχία τους ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα και τελικά διαλύει τα πτυχία και τις σπουδές μας!

Δεν πάει άλλο!

Ας μας απαντήσει κάποιος, τελικά γιατί σπουδάζουμε, για να πάρουμε ένα πτυχίο που δεν αναγνωρίζεται;

Μας έλεγαν “υπομονή να αξιολογηθούν τα νέα Τμήματα”, “υπομονή να βγουν οι πρώτοι απόφοιτοι”, “υπομονή να μας δεχτεί το υπουργείο” και πάλι τίποτα! Την ίδια ώρα όμως η κυβέρνηση λύνει και δένει για να εξασφαλίσει νέα πεδία κερδοφορίας για τα ιδιωτικά.

Η υπομονή μας τελείωσε! Δεν ανεχόμαστε την αδικία!

Σπουδάζουμε και δικαιούμαστε να πάρουμε ένα πτυχίο αναγνωρισμένο, με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα! Απαιτούμε να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειές μας! Απαιτούμε πτυχία με αξία! – Δουλειά με δικαιώματα!

Δεν θα επιτρέψουμε το άδικο να γίνει νόμος!

Μπροστά μας έχουμε δύο δρόμους. `Η να σκύψουμε το κεφάλι και να συμβιβαστούμε με την κατάσταση, με την κλοπή των δικαιωμάτων μας ή να μπούμε πιο πολλοί, πιο μαζικά στον δρόμο του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα!

Η νίκη του αγώνα των συναδέλφων από τις Γεωπονικές Σχολές, που πέρυσι οργάνωσαν τον αγώνα τους, συντονίστηκαν πανελλαδικά, μαζικοποίησαν τους Συλλόγους τους και πέτυχαν την κατοχύρωση των πτυχίων τους, φωτίζει τον δρόμο που πρέπει να επιλέξουμε.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την κυβέρνηση, το υπουργείο!

Μόνο εμείς και όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τους εμποδίσουμε, να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Με τον κοινό μας συντονισμό καλούμε καθέναν να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου του!

Τώρα να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα!

Δεν επιτρέπουμε να γίνει το πτυχίο μας κουρελόχαρτο!

Οχι στην υποβάθμιση των σπουδών μας! Οχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: