55 κρούσματα σε ιδιωτικό γηροκομείο στα Γιάννενα – Άφαντος ο ΕΟΔΥ

Μόλις 12 από τα 55 κρούσματα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ οι δομές του ΕΣΥ στην Ήπειρο έφτασαν ήδη τα όριά τους και αποδεικνύονται ανεπαρκείς…

45 τρόφιμοι και δέκα εργαζόμενοι είναι τα θετικά κρούσματα που βρέθηκαν σε ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων. Όπως μεταδίδει όμως η τοπική ιστοσελίδα epirusport.gr. μόλις 12 από όσους βρέθηκαν θετικοί την Κυριακή έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία ενώ άλλοι 33 ηλικιωμένοι παραμένουν στη δομή χωρίς κατάλληλη ιατρική περίθαλψη!

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει από τον ΕΟΔΥ που παραμένει άφαντος, ενώ οι ανεπίσημες πηγές σημειώνουν πως κάποιοι ηλικιωμένοι είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Το χειρότερο είναι πως οι δομές του ΕΣΥ στην Ήπειρο φαίνεται να έχουν φτάσει ήδη στα όριά τους, ενώ κάποια βαριά περιστατικά μεταφέρθηκαν σε Φιλιάτες και Πρέβεζα χωρίς να έχουν όμως τις κατάλληλες δομές ιδίως για όσα άτομα χρειαστεί να εισαχθούν σε ΜΕΘ! Έτσι όλες οι ελπίδες για να βρεθεί κάποια λύση εναπόκειται στην 4η Λοιμωδών που στήνεται με διαδικασίες εξπρές, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Με άλλα λόγια, επιχειρούνται μπαλώματα της τελευταίας στιγμής, καθώς οι αρχές άφησαν αναξιοποίητο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Και ενώ καμαρώνουν για την… ενίσχυσή του, αυτό αποδεικνύεται ανεπαρκές πριν καν φτάσουμε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: