3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια Μέρα των ΑΜΕΑ – Μέρα διεκδίκησης και αγώνα

Ακόμη μια 3η Δεκέμβρη, οι ανάπηροι, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους την «γιορτάζουν» στο δρόμο, διεκδικώντας περήφανα και αγωνιστικά τη ζωή που μπορούν και δικαιούνται να έχουν.

3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια Μέρα των ΑΜΕΑ. Ακόμη μια 3η Δεκέμβρη, οι ανάπηροι, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους την «γιορτάζουν» στο δρόμο, διεκδικώντας περήφανα και αγωνιστικά τη ζωή που μπορούν και δικαιούνται να έχουν. Χωρίς μοιρολατρία ή μειωμένες απαιτήσεις, η 3η του Δεκέμβρη είναι μέρα αγώνα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση σήμερα Κυριακή 3 του Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) και στη συνέχεια σε μαχητική πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συγκέντρωση καλούν επίσης ο ΣΕΜΙΣΕΑ και η γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής «Η Μαργαρίτα», οι οποίοι έχουν αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με απεργία διαρκείας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο.

3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια Μέρα των ΑΜΕΑ - Μέρα διεκδίκησης και αγώνα

3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια Μέρα των ΑΜΕΑ – Μέρα διεκδίκησης και αγώνα

Σε κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, αναφέρουν:

3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

ΑΝΠΗΡΟΙ, ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΑΗ (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

2017: 21ος αιώνας με την επιστήμη να έχει κάνει γιγάντια βήματα. Ο πλούτος που παράγεται ασύλληπτος, όμως, τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυρίζουν στον 19ο αιώνα, οι ανάπηροι πετιούνται στον Καιάδα. Η ζωή μας, τα δικαιώματα μας, στον Προκρούστη των περικοπών για τα κέρδη των λίγων.

Οι ανάγκες μας για Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή σε πλειστηριασμό προς δόξα της «αγίας επιχειρηματικότητας»! Την ίδια στιγμή, στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή, πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρία είναι εκτός ειδικής αγωγής, ενώ χιλιάδες άλλα κινδυνεύουν να σταματήσουν τις αναγκαίες θεραπείες, επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν.

Την ίδια στιγμή έχουν συμφωνήσει με την Ε.Ε. και τους δανειστές, με τη στήριξη του ΣΕΒ, τα προαπαιτούμενα-καρμανιόλα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν το επόμενο διάστημα. Σφαγιασμό των δημόσιων δαπανών για την Πρόνοια, την Υγεία, την Ειδική Αγωγή, το πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας. Και επειδή όλα αυτά γίνονται «για το καλό μας»  ετοιμάζονται να ψηφίσουν και την απαγόρευση των απεργιών (!!!).

Ας εισπράξουν την οργή μας.

Μπορούμε με τον αγώνα μας να παρεμποδίσουμε τα σχέδια τους, μπορούμε να τα σταματήσουμε.

Η δίκαιη ανάπτυξη τους είναι απάτη! Θα πνίξει και τα τελευταία δικαιώματά που έχουν απομείνει αλλά κι εμάς τους ίδιους, σαν την πλημμυρά για να φέρει κι άλλα κέρδη για τους λίγους, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εμείς έχουμε ανάγκη από μια άλλη ανάπτυξη που οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και ο παραγόμενος πλούτος θα είναι στην υπηρεσία της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, του λαού, αλλά και των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων των λαϊκών οικογενειών.

Με τον αγώνα όλων αυτών που έχουν συμφέρον από μία τέτοια κοινωνία, με μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για μια τέτοια ανάπτυξη.

Ούτε ένα ευρώ περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία.

Τα προαπαιτούμενα-καρμανιόλα με τον αγώνα μας να μείνουν στα χαρτιά.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ.

Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής  και αποκατάστασης των ΑμεΑ.

Να ανοίξει ξανά το Ίδρυμα Σκαραμαγκά! Όχι στην Αποασυλοποίηση-απάτη.

Επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.

Καμία πληρωμή από τις οικογένειες, τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνικά βοηθήματα. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην πρόνοια και την ειδική αγωγή. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, κανένας μισθός κάτω από 751€.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: