Η σημαία του ΚΚΕ στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Πολωνούς κομμουνιστές

Μέλη του ΚΚΕ ξεδίπλωσαν την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου, δίπλα στην ελληνική επιγραφή για τα θύματα των ναζί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο ΚΚ Πολωνίας και τις αντικομμουνιστικές διώξεις ενάντια στα μέλη του.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πολωνία η αντικομμουνιστική δίκη ενάντια σε στελέχη του τοπικού ΚΚ και της εφημερίδας του, Μπρζασκ, με την αστοιχείωτη κατηγορία της “προώθησης του ολοκληρωτισμού”, στο πλαίσιο της γνωστής εξίσως φασισμού-κομμουνισμού και της συστηματικής προσπάθειας να αλλοιωθεί η ιστορική μνήμη και να καταστραφούν όσα μνημεία ή ονόματα οδών κτλ παραπέμπουν στη μεγάλη αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με πρωτοπόρα δύναμη τους Σοβιετικούς και τον Κόκκινο Στρατό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής του ΚΚΕ, βρέθηκε στο πλευρό των Πολωνών συντρόφων, που αντέκρουσαν με σθένος το σαθρό κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων στην Πολωνία, σοβιετικών στρατιωτών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, μέλη του ΚΚΕ επισκέφτηκαν το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου, όπου ξεδίπλωσαν μια κόκκινη σημαία με το σήμα του ΚΚΕ, δίπλα στην ελληνική επιγραφή στο μνημείο των θυμάτων των Ναζί. Η κίνηση αυτή έγινε προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος, αλλά και σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο ΚΚ Πολωνίας και τις αντικομμουνιστικές διώξεις εναντίον των μελών του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: