«Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» – «Πανσπουδαστική ΚΣ»: Έξω η Αστυνομία από τις σχολές!

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ να σκεφτεί τα γεγονότα αυτών των δύο ημερών τι στόχο έχουν και ποιον εξυπηρετούν. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην προώθηση περαιτέρω αντιδραστικών αλλαγών στα Πανεπιστήμια, στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

«Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος» σημειώνει η «Πανσπουδαστική ΚΣ» στην ΑΣΟΕΕ, με αφορμή τα όσα γίνονται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αφορούν στις αποκαλύψεις και καταγγελίες για ποινικά αδικήματα και γεγονότα ακραίας σήψης, που ήρθαν στο φως μετά τη χθεσινή επίθεση σε καθηγητή, αλλά και τη σημερινή εισβολή της Αστυνομίας στο Ίδρυμα.

Καλεί τους φοιτητές να δυναμώσουν τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, πρωτοστατώντας στην ανασυγκρότηση του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ και να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 13/1 στη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο Α.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και καταγγελιών για ποινικά αδικήματα και γεγονότα ακραίας σήψης, που ήρθαν στο φως μετά τα χθεσινά καταδικαστέα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, προκαλεί αηδία και αποτροπιασμό στους φοιτητές του Ιδρύματος και σε όλο τον λαό. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι εικόνες ντροπής από την είσοδο της Αστυνομίας στο Ίδρυμά μας, αποκαλύπτοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταση της καταστολής και όχι η αποκάλυψη της αλήθειας και η απόδοση δικαιοσύνης για όσα καταγγέλλονται.

Πολλά από αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά αντίθετα αποτελούν τις τραγικές συνέπειες της λειτουργίας του Πανεπιστημίου με όρους επιχείρησης. Γιατί στο έδαφος της διαπλοκής με εταιρείες, του κυνηγιού προγραμμάτων, της ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης από τους ίδιους τους καθηγητές, του ανταγωνισμού για τη διαχείριση κονδυλίων γεννιούνται και θρέφονται η μίζα, η τοκογλυφία, η διαφθορά, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με όρους τραμπουκισμού και εκβιασμών. Αυτή είναι η πραγματική ανομία μέσα στα Πανεπιστήμια, την οποία τροφοδοτούν και ανέχονται όλες οι κυβερνήσεις, οι παρατάξεις της συγκάλυψης και της στήριξης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, καθηγητές-CEO εταιρειών, διοικήσεις που “κουκουλώνουν” καταγγελίες.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής, η πανεπιστημιακή αστυνομία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά αντίθετα έρχονται να θωρακίσουν την επιχειρηματική λειτουργία του Πανεπιστημίου, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών, από κάθε φωνή αντίστασης και αποκάλυψης τέτοιων γεγονότων.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ να σκεφτεί τα γεγονότα αυτών των δύο ημερών τι στόχο έχουν και ποιον εξυπηρετούν. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην προώθηση περαιτέρω αντιδραστικών αλλαγών στα Πανεπιστήμια, στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των φοιτητών για ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν, ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν χωρούν στο Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της καταστολής.

Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, πρωτοστατώντας στην ανασυγκρότηση του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ. Μαζί με τον λαό και το κίνημα του να απομονώσουν ενέργειες που αξιοποιούνται για να επανέλθουν και να νομιμοποιηθούν διάφορα σχέδια καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια.

Καλούμε την πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ να πάρει θέση για τις καταγγελίες απέναντι στον συγκεκριμένο καθηγητή, να τον θέσει σε διαθεσιμότητα και να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Έξω η Αστυνομία από τις σχολές!

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 13/1 στις 13.00 στο αμφιθέατρο Α».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: