Όλοι στο δρόμο, το μήνυμα για τη Γενική Απεργία από τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Μόνο η δική μας συλλογική δράση μπορεί να κάνει πραγματικότητα τις διεκδικήσεις μας, να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην καλυτέρευση της ζωής μας, πραγματικά να μας δώσει ανάσα απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. 

Με το γνωστό γιγαντοπανό τους να στολίζει από σήμερα το ιστορικό κτήριο της Κάνιγγος, το οποίο η ηγεσία του Υπουργείου έχει αφήσει να μαραζώνει, με γενικές συνελεύσεις και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Ανάπτυξης (Βιομηχανία, Ενέργεια, Έρευνα και Τεχνολογία) στέλνουν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση-κάλεσμα ενός εκ των Συλλόγων της Ομοσπονδίας είναι η εξής.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετοχή στην

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

της

Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Συμμετέχουμε όλοι στην γενική πανελλαδική απεργία της 9.11.2022 με κυρίαρχο αίτημα «Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια» και σας καλούμε σε προ συγκέντρωση έξω από το κτήριο της Κάνιγγος από την έναρξη του ωραρίου.

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για:

  • ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
  • ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό

Απαντάμε συλλογικά, συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας!

Διεκδικούμε:

  1. Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ουκαι 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.
  2. Χορήγηση προσωπικής διαφοράς στους συναδέλφους μας που δεν την λαμβάνουν.
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, «μονιμοποίηση» συμβασιούχων.
  4. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.
  5. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  6. Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  7. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.
  8. Εξασφάλιση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για αξιοπρεπή και ασφαλή εργασία όλων μας.

 

Μόνο η δική μας συλλογική δράση μπορεί να κάνει πραγματικότητα τις διεκδικήσεις μας, να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην καλυτέρευση της ζωής μας, πραγματικά να μας δώσει ανάσα απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. 

 

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

                                                                                                                             Το ΔΣ του Συλλόγου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: