Λυσσάνε τα φασισταριά με επιθέσεις και πολεμοκάπηλη προπαγάνδα εν μέσω “εθνικής ομοψυχίας”

Δεν έφτανε που ο Κασιδιάρης ανενόχλητος σε πανελλαδική σύνδεση περίπου ξεκινούσε τον πόλεμο κατά της γείτονος, ομοϊδέατες του ξυλοκόπησαν αντιφασίστες σε Καλλιθέα και Γαλάτσι.

Ενώ οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα μέσα σε ένα κλίμα πρωτοφανούς για τα τελευταία χρόνια εθνικιστικής υστερίας, τέτοιας που μόνο η πρώτη φορά αριστερά θα μπορούσε να μας προσφέρει, οι χρυσαυγίτες βρήκαν πάλι την ευκαιρία, νιώθοντας προφανώς αρκετά ασφαλείς να το κάνουν, όχι μόνο να σπείρουν το μίσος λεκτικά, αλλά και να προβούν σε βίαιες επιθέσεις κατά αντιφασιστών. Η αρχή έγινε με τον Κασιδιάρη, γνωστή μασκότ των εκδρομών του ΥΠΕΘΑ ανά την επικράτεια, ο οποίος κατά τη λήξη της παρέλασης, χρησιμοποιώντας τα πάντοτε φιλόξενα μικρόφωνα της κρατικής τηλεόρασης και άλλων σταθμών, περίπου κήρυξε τον πόλεμο στην Τουρκία. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε παραλήρημα τα περί “κομμένων κεφαλών Τουρκαλβανών” και τα περί “υπογραφής του Θεού” που έλεγε ο γέρος του Μοριά σε τελείως διαφορετικές ιστορικές συνθήκες. Υπήρχε όμως παράλληλα η διαφήμηση των οπλικών συστημάτων του ελληνικού στρατού με την διαβεβαίωση ότι μπορεί να “καταστρέψει” τη γείτονα χώρα, για να μας πείσει ότι η πολεμοκάπηλη προπαγάνδα είναι συνειδητή και στοχευμένη, εντασσόμενη σε ένα κλίμα που καλλιεργείται συστηματικά από την άρχουσα τάξη της χώρας μας.

Τα κατορθώματα των φασιστών την ίδια ώρα συνεχίζονταν στην Καλλιθέα, όπου μέλη της ΚΕΕΡΦΑ δέχτηκαν επίθεση από ομάδα έξι μαυροντυμένων ατόμων στο τραπεζάκι που είχαν στήσει με αντιφασιστικό υλικό και βιβλία στην πλατεία Δαβάκη. Οι δράστες αφού κατέστρεψαν ό,τι μπορούσαν από το υλικό έριξαν γροθιές σε δυο μέλη της οργάνωσης, ενώ όπως καταγγέλεται η αστυνομία παρότι ήταν κοντά στο σημείο λόγω παρέλασης, δεν έκανε καμία κίνηση να παρέμβει, αντίθετα άφησε τους δράστες να φύγουν ανεμπόδιστοι. Μετά το περιστατικό πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας προς τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου οι παθόντες υπέβαλαν μηνύσεις. Κρούσμα φασιστικής βίας σημειώθηκε και στο Γαλάτσι, όπου τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος της “Εργατικής Αλληλεγγύης” Γιώργος Πίττας.

Με πληροφορίες και εικόνες από: topontiki.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: