Ψέματα, αντικομμουνιστικό δηλητήριο και παραχάραξη της Ιστορίας στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου περί «Ευρωπαϊκής ιστορικής συνείδησης»

Άλλο ένα παραλήρημα αντικομμουνισμού από τα όργανα της ΕΕ, το οποίο καταψήφισε και κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και καταγγέλλει την έκθεση του Eυρωκοινοβουλίου για την «ευρωπαϊκή ιστορική συνείδηση», η οποία αποτελεί ένα ακόμη παραλήρημα αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας από τα όργανα της ΕΕ. Η απαράδεκτη έκθεση όπως προκλητικά αναφέρει: «αναγνωρίζει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από ναζιστικά, φασιστικά και κομμουνιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα, καθώς και υπό την αποικιοκρατία …» (!) επιχειρώντας να επεκτείνει την χυδαία και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού όχι μόνο με το τέρας του ναζισμού – φασισμού, αλλά και με την ιμπεριαλιστική καταπίεση και σκλαβιά, την εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό που καταδίκασαν τους λαούς τα καπιταλιστικά κράτη της Ευρώπης και των ΗΠΑ με την αποικιοκρατία και τα φρικτά εγκλήματά της, που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα μετά την Αντιφασιστική Νίκη των λαών, με τον καθοριστικό ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης, του Σοσιαλισμού. Προκλητικά μάλιστα αναφέρει ότι «αυτές οι φρικαλεότητες του παρελθόντος χρησιμεύουν ως «αρνητικός θεμελιώδης μύθος» και «παρέχουν ένα ισχυρό αίσθημα σκοπού για το ευρωπαϊκό ειρηνευτικό εγχείρημα». Το «σχέδιο ειρήνης» της ΕΕ είναι αυτό που πληρώνουν ακριβά οι λαοί με το αίμα τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που ΕΕ, αστικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών της κι οι σύμμαχοί τους εξαπολύουν ή στηρίζουν παντού: σε Γάζα, Ουκρανία, Ερυθρά Θάλασσα, Σαχέλ, όπως προηγούμενα σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, με τον κατάλογο να μην έχει τέλος.

Στην αντιδραστική, σκοταδιστική άποψη ότι «δεν υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια» προσθέτει ότι η «ευρωπαϊκή ιστορική συνείδηση» πρέπει να βασίζεται στις δήθεν «κοινές ευρωπαϊκές αξίες». Πρόκειται για ομολογία κι απόδειξη της σκοπιμότητας στη διαστρέβλωση και αναθεώρηση της ιστορίας από την ΕΕ, επιδιώκοντας να σερβίρει τα άθλια κηρύγματά της στο λαό, στοχεύοντας ιδιαίτερα τη νεολαία. Γι’ αυτό επιστρατεύει τον πακτωλό του αντικομμουνιστικού προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» και ζητά την αξιοποίηση της εκπαίδευσης, δηλαδή ευρωενωσιακή «πλύση εγκεφάλου» μαθητών και καθηγητών. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου η ΕΕ προπαγανδίζει το λεγόμενο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας» στις Βρυξέλλες, ένα «μνημείο» αντικομμουνισμού κι ιστορικής παραχάραξης. Οργανώνει δε ανάλογες φιέστες και μέρες μίσους και ψεύδους, όπως η λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», ρίχνοντας νερό στο μύλο των ναζιστικών συμμοριών και της ακροδεξιάς που υποκριτικά η ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου παριστάνουν ότι ανησυχούν δήθεν για την άνοδο τους μπροστά στις ευρωεκλογές.

Όσο χρήμα, ψέμα, αντικομμουνιστικό δηλητήριο και παραχάραξη της Ιστορίας κι αν επιστρατεύσουν, όσες ακριβοπληρωμένες καμπάνιες κι αν στήσουν η αλήθεια δεν διαγράφεται. Την Ιστορία την έγραψαν και τη γράφουν οι λαοί με την πάλη και με το αίμα τους ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι ιστορικές κατακτήσεις του σοσιαλισμού στην Παιδεία, στην Υγεία, στην εξάλειψη της ανεργίας, στην κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, αποτελούν καρφί στο μάτι των αστικών τάξεων και της ΕΕ. Αποδεικνύουν ότι η ΕΕ και η καπιταλιστική βαρβαρότητα που υπηρετεί δεν είναι μονόδρομος. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στους λαϊκούς αγώνες και στις επικείμενες ευρωεκλογές θα αποτελέσει αποστομωτική απάντηση στην ΕΕ και τα αντικομμουνιστικά της επιτελεία. Οι λαοί έχουν τη δύναμη με τη δική τους εξουσία στην κάθε χώρα να αποτινάξουν το ζυγό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, οικοδομώντας την Ευρώπη του Σοσιαλισμού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: