«Τέτοια έγινα… γιατί τέτοια με έκανε το Κόμμα μου…» – Το ΚΚΕ τιμά την ηρωίδα Ηλέκτρα Αποστόλου

Το παράδειγμα της Ηλέκτρας Αποστόλου φωτίζει τη σημερινή δράση μας. Ιδιαίτερα αποτελεί παράδειγμα για τις κομμουνίστριες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, για τις εργάτριες, για όλες τις αγωνιζόμενες γυναίκες…

Εκδήλωση τιμής στην Ηλέκτρα Αποστόλου διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, την Τετάρτη 10 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Ηρακλείου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητας). Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

«Στις 25 Ιουλίου συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη δολοφονία της κομμουνίστριας Ηλέκτρας Αποστόλου, μέλους της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ», επισημαίνει στο κάλεσμά της η Κομματική Οργάνωση και προσθέτει: «Το παράδειγμα της Ηλέκτρας Αποστόλου φωτίζει τη σημερινή δράση μας. Ιδιαίτερα αποτελεί παράδειγμα για τις κομμουνίστριες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, για τις εργάτριες, για όλες τις αγωνιζόμενες γυναίκες. Εδρασε αδιάκοπα για 18 ολόκληρα χρόνια σε δύσκολες συνθήκες παρανομίας και διώξεων, επιδιώκοντας να ανοίγει δρόμους, να δίνει νέο περιεχόμενο στη σχέση της δραστήριας κομμουνίστριας με τις εργάτριες, αλλά και στις σχέσεις της στην οικογένεια, με τον άντρα της και το παιδί της. “Από τότε που κατάλαβα πως πρέπει να αγωνιστώ για έναν καλύτερο κόσμο, τραβώ ίσια, ολόισια στον σκοπό μου. Ο,τι βλάφτει αυτόν, βλάφτει κι εμένα έλεγε”, καλλιεργώντας ένα ανυπότακτο πνεύμα να υπερνικά κάθε δυσκολία».

Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: