Πρόκληση Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις – Υποκρισία από όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω, αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις που έρχονται από το μέλλον»…

«Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να ανασκευάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, χαρακτηρίζοντάς τες τώρα ως “ανοικτό θέμα”, αποτελεί πρόκληση και προεκλογική κοροϊδία. Όπως, επίσης, υποκριτική είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που ως κυβερνήσεις δεν τις διεκδίκησαν ποτέ ουσιαστικά», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ με αφορμή τις αναφορές του Α. Σκέρτσου (βλ. παρακάτω).

Στη συνέχεια υπογραμμίζει: «Το ΚΚΕ ανέδειξε διαχρονικά και συνεχίζει να αναδεικνύει πολύμορφα το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων από τη Γερμανία, ως δικαίωμα του ελληνικού λαού και τις διεκδικεί στο σύνολό τους για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, τις αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, τους πολιτιστικούς θησαυρούς που εκλάπησαν εκείνη την περίοδο».

ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΠΟΤΕ
Υποκρισία από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις

(902.gr)

Η υποκρισία και τα προσχήματα χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά όλων των κυβερνήσεων για τις οφειλές της Γερμανίας σε αποζημιώσεις και επανορθώσεις που είναι σε εκκρεμότητα 78 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Προεκλογικά το ζήτημα επανήλθε μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου που κατέδειξαν τις δικαιολογίες της ΝΔ για να μην τεθεί θέμα πραγματικής διεκδίκησης. Μιλώντας στο κανάλι TRT της Θεσσαλίας, ο Άκης Σκέρτσος υποστήριξε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω, αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις που έρχονται από το μέλλον».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, εξέδωσε ανακοίνωση για να υποστηρίξει πως «η θέση της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον καγκελάριο Σολτς. Παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, ειδικά το κατοχικό δάνειο, και προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με τη γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες». Δηλαδή και πάλι στέλνει το θέμα στις ελληνικές …καλένδες!

Αυτό έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ενώ τώρα χαρακτηρίζει «απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις». Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και την υποκρισία του, υποστηρίζοντας ότι «ως κυβέρνηση προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για Έκθεση-Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019)». Παραδέχεται δηλαδή ότι είχε φτιάξει μια Διακομματική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις που το 2016 κατέληξε σε μια Εκθεση που επί 3 χρόνια, κι ενώ κυβερνούσε, δεν την πήγαινε ούτε καν στην Ολομέλεια της Βουλής και το έκανε την προεκλογική περίοδο του 2019, στοχεύοντας όχι στις κατοχικές αποζημιώσεις αλλά στην ψήφο των αγωνιστών της Αντίστασης.

Μάλιστα, και η συγκεκριμένη έκθεση έστελνε και αυτή το όλο θέμα στις ελληνικές καλένδες, διότι μιλούσε για μια πρωτοβουλία που θα πάρει η Βουλή, για την εκπόνηση και υλοποίηση «ενός σχεδίου εθνικής στρατηγικής» στα θέματα των γερμανικών οφειλών! Και «αφού οριοθετήσει» και «χαράξει τις γενικές και επιμέρους κατευθύνσεις και στόχους, πρέπει να ανοίξει εθνικό διάλογο», μετά!!!

Άλλα λόγια… με μπόλικες δικαιολογίες και υποκρισία από όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που επί της ουσίας έκαναν πλάτες στην άρνηση της Γερμανίας να πληρώσει τις οφειλές θεωρώντας ότι το θέμα και νομικά έχει λήξει.

Το ΚΚΕ ανέδειξε διαχρονικά το ζήτημα

Το ΚΚΕ ανέδειξε διαχρονικά και συνεχίζει να αναδεικνύει πολύμορφα το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων από τη Γερμανία.

– Με αλλεπάλληλες πολύμορφες παρεμβάσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

– Με επιστολές στους προέδρους και τους καγκελάριους της Γερμανίας.

– Με κοινή επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προς τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις μόνιμες αντιπροσωπείες των κρατών-μελών της.

– Προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις πρεσβείες των κρατών-μελών της ΕΕ στην Ελλάδα.

– Με Κοινή Αναφορά με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: