Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοσιαλισμός η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στα ανιστόρητα αντικομμουνιστικά μυθεύματα της ΕΕ

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με αφορμή την «ημέρα μνήμης των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», με την οποία η ΕΕ εξισώνει ανιστόρητα τον κομμουνισμό με τον ναζισμό…

«Οι μέρες “επετείου” του ψεύδους δεν μπορούν να κρύψουν ότι “ο βασιλιάς τους είναι γυμνός”, το καπιταλιστικό σύστημα είναι σάπιο και ξεπερασμένο», σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με αφορμή την «ημέρα μνήμης των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», με την οποία η ΕΕ εξισώνει ανιστόρητα τον κομμουνισμό με τον ναζισμό.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ΕΕ επιχειρεί εδώ και χρόνια να καθιερώσει ως “διεθνή ημέρα” την ανιστόρητη αντικομμουνιστική προπαγάνδα με την επωνυμία “ημέρα μνήμης των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων”. Βάζοντας την Ιστορία με το κεφάλι προς τα κάτω εμφανίζει χυδαία ως αιτία έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όχι τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών αλλά …την υπογραφή του συμφώνου μη επίθεσης Μολότοφ – Ρίμπεντροπ, που υπέγραψε η Σοβιετική Ένωση, μετά τη συμφωνία του Μονάχου το 1938 ανάμεσα σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, που βοηθούσε το σχεδιασμό του Χίτλερ να στραφεί προς τη Σοβιετική Ένωση.

Το σύμφωνο μη επίθεσης έδωσε στη Σοβιετική Ένωση και τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό τον πολύτιμο χρόνο που χρειαζόταν για να προετοιμαστεί και να συντρίψει τελικά το φασιστικό τέρας, υψώνοντας περήφανα την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ το 1945 απελευθερώνοντας τους λαούς της Ευρώπης από το φασιστικό ζυγό, εικόνα που στοιχειώνει μέχρι σήμερα τους καπιταλιστές, τα ευρωεπιτελεία τους και τα ναζιστικά τέκνα τους.

Ματαιοπονούν όσο κι αν κοπιάζουν για να εξισώσουν αυτά που είναι αδύνατο να εξισωθούν, το νέο κόσμο, τον κομμουνισμό με το έκτρωμα-γέννημα του καπιταλισμού, το φασισμό. Η αλήθεια θα λάμψει ότι ο φασισμός αποτελεί μορφή διαχείρισης αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος και ότι την κοινή οικονομική τους βάση, την εξουσία των μονοπωλίων μόνο ο σοσιαλισμός ανατρέπει.

Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με ανιστόρητες αθλιότητες και ψηφίσματα, ψέμα, διαστρεβλώσεις και παχυλά κονδύλια θα φέρουν την Ιστορία στα μέτρα τους ή θα νομιμοποιήσουν απαγορεύσεις, διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών, σαν αυτές σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων σχεδόν στο 1/3 των κρατών-μελών της ΕΕ.

Καμιά παραχάραξη δε θα σβήσει τις εποποιίες του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, της Μόσχας, του Κουρσκ, της Σεβαστούπολης, ούτε μπορεί να αμαυρώσει τις αμέτρητες θυσίες και τη συμβολή των κομμουνιστών της Σοβιετικής Ένωσης των 20 εκατομμυρίων νεκρών, της Ελλάδας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Η φετινή ανακοίνωση της Κομισιόν για την κατασκευασμένη της “επέτειο” εξυπηρετεί την δικαιολόγηση της ιμπεριαλιστικής πολεμικής φρενίτιδας. Επιδιώκει χυδαία να ταυτίσει την σημερινή καπιταλιστική Ρωσία με την Σοβιετική Ένωση. Τους προδίδουν όμως οι τυμπανοκρουσίες κι οι εξαγγελίες τους μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού που αγκαλιά με το “δικό τους παιδί” Πούτιν και τους όμοιούς του ευαγγελίζονταν …ειρήνη και ζωή χαρισάμενη για τους λαούς.

Αυτό που όμως τελικά ζουν σήμερα οι λαοί είναι την “ειρήνη” της εμπλοκής στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο των ανταγωνισμών ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ με την Ρωσία και την Κίνα. Ζουν την “ευημερία” της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, του ευρωενωσιακού 16ωρου και 13ωρου, της διπλής εξουθενωτικής δουλειάς εξίσου για ψίχουλα, των μηδενικών ελαστικών ωραρίων και των διαλυμένων συλλογικών συμβάσεων, πάντα “εθελοντικά” και με βάση τη “δημοκρατία” της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς της απαγόρευσης της απεργίας και της ποινικής προστασίας της απεργοσπασίας, των υποκλοπών και της ψηφιακής άλωσης των προσωπικών δεδομένων. Βιώνουν στο πετσί τους την “πρόοδο” που η ανθρώπινη ζωή συνθλίβεται στο υποστελεχωμένο κι εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, αφήνει την τελευταία της πνοή στα “ασθενοφόρα” – καρότσες αγροτικού, μένει ανυπεράσπιστη, καίγεται, πνίγεται και αποκλείεται για ώρες σε χρυσοπληρωμενες εθνικές οδούς των κατασκευαστικών ομίλων που χρυσώνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μετρά μόνο τραγικές απώλειες σε κάθε πανδημία, πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό χωρίς προσωπικό, μέσα κι υποδομές που θεωρούνται για ΕΕ κι όλες τις κυβερνήσεις “κόστος” και πεδίο επιχειρηματικής κερδοφορίας ενώ την ίδια στιγμή σπαταλάται δημόσιο χρήμα για εξοπλισμούς του Ζελένσκι και των ναζί Αζόφ και για την μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Γνωρίζει πλέον καλά και την “αλληλεγγύη” της ΕΕ με τα καθημερινά θύματα στον υγρό τάφο της Μεσογείου, τους απανθρακωμένους ξεριζωμένους στα δάση του Έβρου, αλλά και την “εξορία” σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε τρίτες χώρες με κατάπτυστες συμφωνίες με τιμή ανά κεφάλι.

Οι μέρες “επετείου” του ψεύδους δεν μπορούν να κρύψουν ότι “ο βασιλιάς τους είναι γυμνός”, το καπιταλιστικό σύστημα είναι σάπιο και ξεπερασμένο. Αυτό φοβούνται περισσότερο από ό,τι άλλο οι θιασώτες του ευρωμονόδρομου, όλα τα αστικά κόμματα καθώς βλέπουν τα ποσοστά της αποδοχής της ΕΕ να κατακρημνίζονται στις ίδιες τους τις μετρήσεις. Γιατί σήμερα υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Όσο αυτές γίνονται εξαρτήματα της καπιταλιστικής κερδοφορίας, τόσο οι λίγοι θα συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη, και οι πολλοί θα γυρνούν στο “μεσαίωνα”. Οι λαοί μπορούν και πρέπει να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, ανατρέποντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα, που εκτρέφει τον φασισμό, να οικοδομήσουν τη νέα, σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία, για να ζήσουν “τις πιο όμορφες μέρες τους που δεν έχουν ζήσει ακόμα”».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: