Δεν σας ξεχνάμε! Δόξα και τιμή στους αγωνιστές της Γυάρου • Εκδρομή – εκδήλωση στο Θανατονήσι για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ

Δύο χρόνια μετά τη μεγάλη εκδήλωση αποκάλυψης του Μνημείου, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ επιστρέφουν στη Γυάρο.

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει εκδρομή – εκδήλωση στη Γυάρο για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, το Σάββατο 9 Οκτώβρη ή σε περίπτωση κακοκαιρίας την Κυριακή 10 Οκτώβρη. Στους εκδρομείς θα μιλήσει για την Ιστορία της Γυάρου ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος το 1967 ήταν ανάμεσα στους κρατούμενους. Θα ακολουθήσει περιήγηση στους όρμους και τα κτίσματα του νησιού.

Θυμίζουμε ότι από τις 12 Οκτώβρη 2019 στη Γυάρο δεσπόζει η «Ρωγμή», το Μνημείο που έστησε η ΚΕ του ΚΚΕ. Ενα Μνημείο τιμής, μνήμης και περηφάνιας για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς.

Δύο χρόνια μετά τη μεγάλη εκδήλωση αποκάλυψης του Μνημείου, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ επιστρέφουν στη Γυάρο. Αλλωστε, οι επισκέψεις σε ιστορικούς τόπους της ταξικής πάλης δεν έχουν επετειακό χαρακτήρα για τους κομμουνιστές. Η επαφή της νέας γενιάς με τη θυσία χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών του λαού μας, «που δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» στο θανατονήσι της Γυάρου, δίνει παράδειγμα για την πάλη στο σήμερα, στον αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Ταυτόχρονα, η νέα εκδρομή – εκδήλωση στη Γυάρο έρχεται να προστεθεί στις σταθερές παρεμβάσεις του ΚΚΕ με σκοπό να διατηρηθεί το νησί ως ιστορικός τόπος, ενάντια στα σχέδια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ανάδειξη του χαρακτήρα του, όπως η δημιουργία προβλήτας για τη διευκόλυνση της πρόσβασης, καθώς και οι σωστικές παρεμβάσεις στα κτίσματα που καταρρέουν.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 π.μ. από το λιμάνι του Λαυρίου και η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας. Η επιβίβαση στο πλοίο θα γίνεται με την επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή με την επίδειξη αρνητικού τεστ (PCR ή rapid) της προηγούμενης μέρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσα από τις κατά τόπους Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: