Αδέλφια Μαύροι που διάβασαν το Βιβλίο και ξέρουν γιατί μας σκοτώνουν και μας δέρνουν: Assata Shakur, Mumia Abu-Jamal

Και αυτοί συνέχισαν να διαβάζουν το Βιβλίο μέχρι την τελευταία σελίδα, εκεί που λέει “Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε”. Και κατάλαβαν “Τι χρώμα, τι ράτσα; Ενωθείτε προ-λε-τά-ρι-οι”.

Πολλοί από εμάς, από τους καναπέδες μας, τα πληκτρολόγια, και άλλοι από τον δρόμο και τις πορείες, στις ΗΠΑ, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το απλό ερώτημα “Γιατί μας δέρνουν; Γιατί μας πατούν στο λαιμό και μας πνίγουν;“. Όμως λίγοι, πολύ λίγοι, είναι αυτοί που γνωρίζουν ακριβώς και με κάθε λεπτομέρεια και την αιτία αλλά και την πορεία του πράγματος.

Είναι αυτοί που έχουν διαβάσει το Βιβλίο.

Η Assata Shakur διάβασε το Βιβλίο

Όταν η πλειοψηφία έπαιρνε τα μυαλά της στα Σχολεία και τις Εκκλησίες για να πλυθούν, αυτοί οι λίγοι διάβαζαν το Βιβλίο.

Από videoclip hiphop τραγουδιού – (άγνωστο). Είδηση καμιά δεν πήρε από το Βιβλίο, αντίθετα αποκοιμίζει το πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού των ΗΠΑ

Όταν η πλειοψηφία αποθέωνε τα ξόανα της κουλτούρας που έστηναν και μας σερβίριζαν: τον κώλο της Σακίρας, του Τζάκσον, του Τζόρνταν, αυτοί διάβαζαν το Βιβλίο. Κάποιοι έκαναν Τέχνη αυτά που διάβασαν. Και Hip Hop. Μα αυτοί που τα πέρασαν διαγώνια, μόνο άναρθρες κραυγές κατάφεραν για “αγάπη”, “όλοι μαζί μπορούμε”, “money”, “bitches”, “gangs”. Κουραφέξαλα.

Mladen Luketin: Marx on the Mic (από The Find Magazine) – αυτός έγραψε το Βιβλίο

Αυτοί κατάλαβαν ότι “Ο Μεγάλος Ύπνος” του Ραίημοντ Σιάντλερ δεν ήταν μες στα κυπαρίσσια και στα θυμαράκια αλλά μες στις πόλεις και στις φτωχογειτονιές. Και συνοδευόταν από ροχαλητό…

Όταν κάποιοι είδαν τα ναρκωτικά ως όχημα πλουτισμού πουλώντας τα ή ως όχημα απόδρασης καταναλώνοντάς τα, οι άλλοι διάβαζαν το Βιβλίο και κατάλαβαν ακριβώς τον μεγάλο ρόλο των ναρκωτικών στην καταστολή, αποχαύνωση και έλεγχο της μάζας. Που μετά την κατάργηση της Δουλείας την προόριζαν όχι μόνο ως εργαζόμενο/παραγωγό πλούτου αλλά και ως καταναλωτή και πραίτορα-μισθοφόρο και gladiator στις αρένες.

Και αυτοί συνέχισαν να διαβάζουν το Βιβλίο μέχρι την τελευταία σελίδα, εκεί που λέει “Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε”. Και κατάλαβαν “Τι χρώμα και ράτσα; Ενωθείτε προ-λε-τά-ρι-οι”.

Μέχρι που έγινε αυτό που είναι αναπόφευκτο όταν ξυπνούν οι συνειδήσεις — “Στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να είμαι σκλάβος;” — ήλθε η σύγκρουση.

Το σύστημα φοβήθηκε και αντέδρασε με το πρόγραμμα COINTELPRO. Μία επικού μεγέθους επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών της Χώρας της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας (να μια επικού μεγέθους ανοησία) για να δυσφημίσουν και να εξουδετερώσουν οργανισμούς και άτομα που το Κράτος τους θεωρούσε υπονομευτές της πολιτικής σταθερότητας. Συχνά χρησιμοποιούσαν παράνομα μέσα για να ενοχοποιήσουν την πολιτική, παρακαλώ, δράση και να εκτροχιάσουν κοινωνικά κινήματα, π.χ. πολιτικών δικαιωμάτων ή της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο. Αντιγραφή από εγκυκλοπαίδεια Britannica παρακαλώ.

Μέσα σε αυτή την λίστα των υπονομευτικών κινημάτων έβαζαν και την Κου Κλουξ Κλαν, αν είναι δυνατόν, έτσι για το άλλοθι ή και για να την κατευθύνουν. Η σοβαρότητά τους κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Πόσοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ΗΠΑ είναι σήμερα φυλακή και πόσα καθάρματα της ΚΚΚ; 50 (οι ζωντανοί) προς Ένα (Killen) – και αυτόν τον καταδίκασαν μετά από 41 χρόνια – όταν ήταν 80 χρονών; Καλό είναι το Χόλλυγουτ αλλά οι αριθμοί μιλάνε.

Το πρόγραμμα COINTELPRO εκτός από εκτροχιασμούς, σπίλωση, ψεύτικη ενοχοποίηση, αστυνομική παρενόχληση (harassment) και διείσδυση πρακτόρων στις οργανώσεις, είχε και πολλή μα πάρα πολλή παρακολούθηση Αμερικανών πολιτών και υποκλοπές.

Στην διάρκεια του COINTELPRO ανοίχτηκαν και φωτογραφήθηκαν 215.000 αντικείμενα ταχυδρομικής αλληλογραφίας χωρίς ένταλμα. Η CIA είχε κρυφά δωματιάκια στα κεντρικά ταχυδρομεία των πόλεων και εκεί την νύχτα οι αρουραίοι έκαναν την βρωμοδουλειά για τον θείο Sam που μας βγήκε λίγο ανωμαλούλης.

Αν νομίζετε ότι το Project SHAMROCK είναι μια ιρλανδέζικη παμπ που προσφέρει σκοτεινά pints Guiness ξαναγκουγκλάρετε πριν το επισκεφτείτε γιατί μάλλον θα κλειστείτε σε ένα σκοτεινό δωματιάκι και θα διαβάζετε υποκλεμμένα τηλεγραφήματα, έως και 150.000 τον μήνα, μεταξύ Αμερικανών πολιτών. Οι τηλεγραφικές εταιρείες, κολοσσοί, Western Union, RCA και ITT απλά έδωσαν το κλειδί του καταστήματος τους στην CIA/NSA. Οι πράκτορες των οποίων έμπαιναν όποτε ήθελαν, διάβαζαν τα τηλεγραφήματα του κόσμου, έκαναν καφέ, τραβούσαν και κάνα χέσιμο αν το είχαν ανάγκη.

Και αν νομίζετε ότι από το Project MINARET θα ξεπεταχτεί κανένας Χότζας, κάνετε λάθος. Στον μιναρέ πάλι υποκλεμμένα τηλεγραφήματα θα βρείτε, ξεχειλίσαμε από δαύτα!

Και μια μικρή παρένθεση για να δούμε πώς αυτά τα πράγματα “βγήκαν στην φόρα”. Κάποια νύχτα του Μάρτη το 1971 μια ομάδα νεαρών διέρρηξαν τα γραφεία του FBI στην πόλη Media, Pennsylvania, με στόχο αυτά που υπέκλεπτε το FBI τόσο καιρό. Έφυγαν από εκεί χωρίς κανένας να τους ενοχλήσει, με σχεδόν όλα τα χαρτιά που βρήκαν στα γραφεία. Δηλαδή πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία για την δράση της COINTERLPRO τα οποία ξεκίνησαν σιγά-σιγά να τα στέλλουν σε διάφορους βουλευτές και εφημερίδες. Μόλις όμως μαθεύτηκε το νέο, η κυβέρνηση απαίτησε να μην δημοσιευτούν και να της επιστραφούν γιατί … κινδύνευε η ζωή των πρακτόρων. Δεν σας θυμίζει wikileaks αυτό; Οι 8 νεαροί που έκαναν την διάρρηξη δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ αλλά μόνοι τους το 2014 αποφάσισαν να μιλήσουν και να κάνουν ένα ντοκιμαντέρ για αυτό. “1971”.

Έτσι συστάθηκε η πατροπαράδοτη επιτροπή στο Κογκρέσο για να διερευνήσει τα εγκλήματα της COINTELPRO. Να πώς καταλήγει η τελική της έκθεση:

Πολλές από τις χρησιμοποιούμενες τεχνικές θα ήταν απαράδεκτες σε μια δημοκρατική κοινωνία, ακόμη και αν όλα τα θύματα είχαν εμπλακεί σε βίαιη δραστηριότητα, αλλά η COINTELPRO προχώρησε πολύ πέρα από αυτήν καταπατώντας τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, της ελευθερίας του λόγου, έκφρασης και της οργάνωσης γιατί πίστευαν [οι μυστικές υπηρεσίες] ότι η πρόληψη της ανάπτυξης επικίνδυνων ομάδων και η διάδοση επικίνδυνων ιδεών θα προστατεύσει την εθνική ασφάλεια και θα αποτρέψει τη βία.

Όπως βλέπετε, το κράτος των ΗΠΑ πήρε πολύ στα σοβαρά την κατάσταση και έριξε τα μελάνια του και τα δολάρια του, ξαπόλυσε τις ορδές των πουλημένων και των σπιούνων, μαγείρεψε ελαμίτες, χρυσαυγίτες, κουκλουξκλανίτες, φασίστες, κινητοποίησε τα μεγάλα μέσα. Μα το κυριότερο, εξασφάλισε την συμμετοχή και συνενοχή των μεγάλων εταιρειών. Αλήθεια για ποιο λόγο εταιρείες μεγέθους και φήμης Western Union, RCA και ΙΤΤ (αυτή την γνωρίζουμε και από την προσπάθεια ανατροπής του Αλιέντε στο άρθρο εδώ) να είναι συνένοχες στις υποκλοπές εις βάρος των πελατών τους; Μήπως το κάνουν και σήμερα αυτό… ;

Από τότε είχαμε ένα μικρό βήμα μπροστά και 8.551 βήματα πίσω. Πολλά χιλιόμετρα στην αντίθετη κατεύθυνση. Τα λουριά σφίγγονται και σφίγγονται και σφίγγονται και καιρός για διάβασμα δεν βρίσκεται.

Η κατάσταση πάντως ελέγχεται πλήρως και δεν κινδυνεύει να εκτροχιαστεί. Πλην μιας ελάχιστων τετραγωνικών εκατοστών αχίλλειου πτέρνας: Οικονομία. Την οποία το σύστημα προσπαθεί να προφυλάξει, μα το πάπλωμα είναι κοντό και τραβώντας οι από δω, ξεσκεπάζονται οι από κει και μαλώνουν, και σκυλοτρώγονται μεταξύ τους.

Τέλος πάντων στις ΗΠΑ πολλά Μαύρα αδέλφια, έτσι εγώ θεωρώ, έχουν δολοφονηθεί, κακοποιηθεί, φυλακιστεί για πολλές φορές ισόβια, για πολιτικές πράξεις που γέννησε ακριβώς η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η ανισότητα, η αδικία που ξεκινά από το οικονομικό σύστημα: τον Καπιταλισμό που ανέχεται και προωθεί την εκμετάλλευση ανθρώπων ακόμα και στην ίδια χώρα και επιτίθεται σε άλλες για να κατακτήσει και να εξασφαλίσει κέρδη. Τώρα θα μου πεις τι φταίνε οι (περισσότεροι) αστυνομικοί; Και θα σου πω ότι έχεις δίκαιο.

Αντέδρασαν γιατί η Παιδεία που τους προσφέρεται είναι σκάρτη, γιατί η Υγεία για αυτούς δεν υπάρχει. Γιατί από τον COVID-19 πέθαναν σε διπλάσιο ποσοστό οι αφρο-αμερικανοί από τους λευκούς.

Και γιατί μέχρι και το 1955-1960 ίσχυαν νόμοι φυλετικών διακρίσεων (Rosa Parks). Και πολύ αυστηροί μάλιστα.

Και όταν τυπικά, έστω, αυτοί οι νόμοι έπαψαν να ισχύουν, οι διάφοροι τοπικοί σερίφηδες και κυβερνήτες έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να συνεχίσουν να ισχύουν.

Για την Assata Shakur μάλλον δεν έχετε ακούσει.

Αλλά σίγουρα θα εχετε ακούσει για τον βαφτιστικό της, τον Tupac Shakur, γιο της Afeni Shakur. Assata και Afeni ήταν για κάποιο χρονικό διάστημα μέλη των Μαύρων Πάνθηρων. Η Afeni κατηγορήθηκε για παρακίνηση φυλετικής αναταραχής αλλά αθωώθηκε. “Συνέλαβε” τον Tupac στην φυλακή ή μεταξύ μετακινήσεων. Γέννησε τον Tupac και μετά από κάποιες περιπλανήσεις στα αμερικάνικα γκέτο, βρήκε ήσυχο λιμάνι στο γκέτο του Marin City της California όπου εθίστηκε στο κρακ -που κάποτε το πουλούσε και ο γιος της, ο Tupac, στους δρόμους του ίδιου γκέτο. Πέθανε το 2016, 20 χρόνια μετά την δολοφονία του γιου της από κλίκες και εχθρούς. Του έδωσε το όνομα του Τupac Amaru II, ενός Περουβιανού Ινδιάνου Ινκα(;) που ηγήθηκε μιας επανάστασης εναντίων των Ισπανών τέλος του 1700. “Θα επιστρέψω και θα είμαστε εκατομμύρια” είπε.

Η φίλη της Afeni, η Assata Shakur έγινε μέλος των Μαύρων Πάνθηρων και αργότερα του Black Liberation Army. Την κατηγόρησαν για πολλές υποθέσεις. Μα για όλες αθωώθηκε εκτός από την δήθεν δολοφονία αστυνομικού στο New Jersey. Κατηγορία που αυτή δεν παραδέχεται, μα και τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν τίποτε. Έλα όμως που η πολιτεία αυτή (μόνο αυτή;) έχει νόμο που λέει ότι αν η παρουσία κάποιου στην σκηνή του εγκλήματος “θεωρηθεί” βοήθεια προς αυτούς που το διαπράττουν (aiding and abetting) τότε θεωρείται ίσα-συνένοχος. Έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια, τα αμερικάνικα ισόβια όμως όχι τα… ελληνικά.

20 μέλη των Μ.Π. και 15 των BLA είναι ακόμα, 1971-2021, στην φυλακή, άλλοι τόσοι έχουν πεθάνει εκεί μέσα.

Mumia Abu Jamal – Δημοσιογράφος, επικίνδυνος για το σύστημα, διάβασε το Βιβλίο, 50 χρόνια και είναι ακόμα στην φυλακή

Εκεί μέσα είναι ακόμα ο Mumia Abu-Jamal ο οποίος ως το 2011 αντιμετώπιζε την θανατική ποινή που ευτυχώς μετατράπηκε σε ισόβια, μετά και από διεθνή κατακραυγή. Ο Mumia Abu-Jamal ήταν δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός με άποψη και μεγάλη επίδραση. Ο Mumia είχε διαβάσει το Βιβλίο. Απέξω και ανακατωτά το ξέρει. Και εξουδετερώθηκε για αυτό. Άγρια.

H Assata Shakur όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία λέξη όταν οι, όλοι λευκοί, ένορκοι την καταδίκασαν και ο δικαστάκος της, κτύπησε το σφυράκι του στην έδρα (1977).

Δύο χρόνια μετά την φυλάκισή της κατάφερε να αποδράσει.

Και λίγα χρόνια αργότερα (1984;) εμφανίστηκε στην Κούβα όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο. Η Κούβα την δέχτηκε ως Πολιτικό Πρόσφυγα γιατί κινδύνευε η ζωή της στις ΗΠΑ λόγω των πολιτικών της πεποιθήσεων. Από τότε η Assata ζει στην Κούβα.

Το FBI την έχει επικηρύξει. Το ποσό αυξάνεται και τώρα βρίσκεται στα… 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα ποσό που ακόμα δεν δελέασε κανένα Κουβανό πάντως.

Το FBI επικήρυξε την Assata Shakur με $ 2,000,000 – μετά από το άσυλο που τις έδωσαν οι Κουβανοί. ARMED AND DANGEROUS WITH THE MARXIST BOOK!

Και έτσι η Assata Shakur σήμερα είναι στην λίστα των 10 μεγαλύτερων καταζητούμενων του FBI εκεί που κάποτε φιγούραραν ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο αλ Μπαγντάτι του IS. Την χαρακτηρίζουν, ω επιείκεια, “εσωτερική τρομοκράτη”. Μάλιστα αυτά τα ρεντίκολα δεν δίστασαν να ζητήσουν από τον Πάπα μπλαμπλα-ξέρωγω, που επισκέφτηκε την Κούβα το 1998, να μεσολαβήσει για να την πακετάρουν οι Κουβανοί πίσω στα κάτεργα, στην Χώρα της Ελευθερίας. Απίστευτο θράσος που θα έκανε ακόμα και τον διάβολο να γελάσει δυνατά. Πάντως δεν ξέρω αν υποσχέθηκαν και προμήθεια στον Πάπα από τα 2 εκατομμύρια, από αυτούς όλα να τα περιμένεις.

Μόλις έμαθε για αυτές τις γελοιότητες του FBI, η Assata Shakur έστειλε στον Πάπα ένα γράμμα, το 1998. Πήρα σε μετάφραση από το γνωστό ρομπότ κάποια κομμάτια και τα παραθέτω γιατί αξίζουν. Προσέξτε, δεν μιλά για gangs και bitches και crack. Μιλά για αυτά που έζησε, αυτά που είδε. Τα ανέλυσε με τα εργαλεία που βρήκε στο Βιβλίο που λέγαμε για να βρει την αιτία και μετά τον τρόπο για να αλλάξουν, θαυμάστε την σχεδόν ξύλινη γλώσσα της —

Είμαι απόγονος Αφρικανών που απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην Αμερική ως σκλάβοι. Πέρασα την παιδική μου ηλικία στο ρατσιστικό διαχωρισμένο Νότο. Αργότερα μετακόμισα στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου συνειδητοποίησα ότι οι Μαύροι και εκεί, και σήμερα, ήταν θύματα ρατσισμού και καταπίεσης.

Μεγάλωσα και έγινα πολιτικός ακτιβιστής, συμμετέχοντας σε φοιτητικούς αγώνες, στο αντιπολεμικό κίνημα και, πάνω απ’όλα, στο κίνημα για την απελευθέρωση Αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αργότερα μπήκα στο Black Panther Party, μια οργάνωση που στόχευε η COINTELPRO, ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) για να εξαλείψει κάθε πολιτική αντίθεση στις πολιτικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για να καταστρέψει το Κίνημα της Μαύρης Απελευθέρωσης στις ΗΠΑ, και να δυσφημίσουν ακτιβιστές και να εξαλείψουν πιθανούς ηγέτες.

Ως αποτέλεσμα της στόχευσής μου από την COINTELPRO, εγώ, όπως πολλοί άλλοι νέοι, ήμουν αντιμέτωπη με την απειλή φυλακής, παρανομία, εξορίας ή θανάτου.

Υποστήριξα και εξακολουθώ να υποστηρίζω επαναστατικές αλλαγές στη δομή και στις αρχές που διέπουν τις ΗΠΑ. Υποστηρίζω τον τερματισμό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, την κατάργηση των ρατσιστικών πολιτικών, την εξάλειψη του σεξισμού και την εξάλειψη της πολιτικής καταστολής. Εάν αυτό είναι έγκλημα, τότε είμαι εντελώς ένοχη.

Η κρατική αστυνομία του Νιου Τζέρσεϋ είναι διαβόητη για τον ρατσισμό και τη βαρβαρότητά τους. Πολλές νομικές αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον τους και μόλις πρόσφατα, σε μια δικαστική διαδικασία, η κρατική αστυνομία του Νιου Τζέρσεϋ κρίθηκε ένοχη ότι είχε «επίσημα πολιτική στόχευσης των μειονοτήτων για έρευνα και σύλληψη».

Αν και ο πληθυσμός του Νιου Τζέρσεϋ είναι πάνω από 78% λευκός, περισσότερο από το 75% του πληθυσμού των φυλακών αποτελείται από Μαύρους και Λατίνους. 80% των γυναικών στις φυλακές του Νιου Τζέρσεϋ είναι γυναίκες χρώματος. Υπάρχουν 15 άτομα σε ποινή θανάτου στην πολιτεία και επτά από αυτούς είναι Μαύροι. Μια μελέτη του 1987 διαπίστωσε ότι οι εισαγγελείς του Νιου Τζέρσεϋ ζήτησαν τη θανατική ποινή στο 50% των περιπτώσεων που αφορούσαν έναν Μαύρο κατηγορούμενο και ένα λευκό θύμα, αλλά μόνο στο 28% των περιπτώσεων που αφορούσαν έναν Μαύρο κατηγορούμενο και έναν Μαύρο θύμα.

Δυστυχώς, η κατάσταση στο Νιου Τζέρσεϋ δεν είναι μοναδική, αλλά αντανακλά τον ρατσισμό που διαπερνά ολόκληρη τη χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φυλάκισης στον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι στις φυλακές των ΗΠΑ. Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 άτομα στις φυλακές της πόλης και του νομού, ούτε περιλαμβάνει τον ανησυχητικό αριθμό παιδιών σε ιδρύματα ανηλίκων.

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα είναι άνθρωποι χρώματος και σχεδόν όλοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα είναι φτωχοί.

Το αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας είναι καταστροφικό. Το ένα τρίτο των Μαύρων μεταξύ 20 και 29 ετών βρίσκονται είτε στη φυλακή είτε υπό τη δικαιοδοσία του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης.

Οι φυλακές είναι μεγάλες επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και η κατασκευή, λειτουργία και προμήθεια φυλακών έχει γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανία στη χώρα. Τα εργοστάσια μεταφέρονται στις φυλακές και οι κρατούμενοι αναγκάζονται να εργαστούν για τους μισθούς σκλάβων. Αυτή η υπερ-εκμετάλλευση των ανθρώπων σήμαινε τη θεσμοθέτηση μιας νέας μορφής δουλείας. Εκείνοι που δεν μπορούν να βρουν εργασία αναγκάζονται να εργαστούν στη φυλακή.

Όχι μόνο οι φυλακές χρησιμοποιούνται ως μέσα οικονομικής εκμετάλλευσης, αλλά χρησιμεύουν και ως όργανα πολιτικής καταστολής. Υπάρχουν περισσότεροι από 100 πολιτικοί κρατούμενοι στις ΗΠΑ. Είναι Αφροαμερικανοί, Πορτορικάνοι, Chicanos, Native Αμερικανοί, Ασιάτες και προοδευτικοί λευκοί που αντιτίθενται στις πολιτικές της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλοί από αυτούς που στοχεύουν στο πρόγραμμα COINTELPRO βρίσκονται στη φυλακή από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Παρόλο που η κατάσταση στις φυλακές αποτελεί ένδειξη παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν και άλλοι, πιο θανατηφόροι δείκτες.

Σήμερα υπάρχουν 3.365 άτομα που βρίσκονται σε ποινή θανάτου, και περισσότερο από το 50% αυτών που αναμένουν θάνατο είναι έγχρωμοι. Οι μαύροι αποτελούν μόνο το 13% του πληθυσμού, αλλά το 41% των ατόμων που έχουν τιμωρηθεί με τη θανατική ποινή.

Ο αριθμός των κρατικών δολοφονιών έχει αυξηθεί δραστικά. Μόνο το 1997, εκτελέστηκαν 71 άτομα.

Ένας ειδικός δημοσιογράφος που ανατέθηκε από την οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών διαπίστωσε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με τη θανατική ποινή. Σύμφωνα με αυτά τα ευρήματα, άτομα που ήταν ψυχικά άρρωστα καταδικάστηκαν σε θάνατο και άτομα με σοβαρές ψυχικές και μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και ανήλικοι κάτω των 18 ετών. Σοβαρή φυλετική προκατάληψη βρέθηκε σε δικαστές και εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην έκθεση η περίπτωση του Mumia Abu-Jamal, ο μόνος πολιτικός κρατούμενος που είχε καταδικαστεί σε θάνατο, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και λόγω της δουλειάς του ως δημοσιογράφου, εκθέτοντας την αστυνομική βαρβαρότητα στην πόλη της Φιλαδέλφειας.

Η αστυνομική βαρβαρότητα είναι καθημερινό φαινόμενο στις κοινότητές μας. Η αστυνομία έχει μια εικονική άδεια για να σκοτώσει και σκοτώνουν: παιδιά, γιαγιάδες, όποιον αντιλαμβάνονται ότι είναι εχθρός. Πυροβολούν πρώτα και κάνουν ερωτήσεις αργότερα. Μέσα στις φυλακές και στις φυλακές υπάρχει τουλάχιστον τόση βαρβαρότητα όσο και στις φυτείες σκλάβων. Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός κρατουμένων βρίσκεται απαγχονισμένος στα κελιά τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται μια χώρα πιο εχθρική για τους Μαύρους και άλλους ανθρώπους χρώματος. Ο ρατσισμός αυξάνεται ανεξέλεγκτα και η ξενοφοβία αυξάνεται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής.

Οι πολιτικοί προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στους μαύρους και τους άλλους έγχρωμους για τα κοινωνικά προβλήματα. Υπήρξαν επιθέσεις ουσιαστικά σε όλα τα προγράμματα θετικής δράσης που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη διόρθωση των συσσωρευμένων αποτελεσμάτων εκατοντάδων ετών δουλείας και διακρίσεων. Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να εξαλείψει όλα τα κοινωνικά προγράμματα που παρέχουν βοήθεια στους φτωχούς, με αποτέλεσμα μια κατάσταση όπου εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε βασική υγειονομική περίθαλψη, αξιοπρεπή στέγαση ή ποιοτική εκπαίδευση.

Το ένα τρίτο των Μαύρων ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν σε συνθήκες φτώχειας και οι κοινότητές μας κατακλύζονται από ναρκωτικά. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η CIA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Αν και ζούμε σε μια από τις πλουσιότερες, πιο τεχνολογικά προηγμένες χώρες στον κόσμο, η πραγματικότητα μας είναι παρόμοια με μια ανεπτυγμένη χώρα του Τρίτου Κόσμου. Είμαστε άνθρωποι που πραγματικά αναζητούν ελευθερία και αρμονία.

Διαβάζοντας όλα αυτά ίσως σας έχει μείνει μια απορία. Γιατί αφού το Κογκρέσσο καταδίκασε τις ενέργειες της COINTELPRO, γιατί αφού παραδέχτηκαν ότι σκόπιμα σπίλωναν, χρησιμοποιούσαν παράνομα μέσα, και ενοχοποιούσαν κόσμο, ακόμα σαπίζουν στις φυλακές οι πολιτικοί κρατούμενοι; Γιατί o Mumia Abu-Jamal είναι ακόμα στην φυλακή; Έλα ντε, κουτό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: