Υλοποίηση της απόφασης μετωνυμίας του ΓΕΛ Νάξου σε “Μανώλης Γλέζος” ζητά το ΚΚΕ

Δεν αιθεροβατούμε φυσικά για να περιμένουμε ουσιαστική ανασκευή ή πόσο μάλλον συγγνώμη από όσους εκτόξευαν δηλητηριώδη βέλη συκοφαντίας για τη στάση των κομμουνιστών στο ζήτημα.

Τόνοι μελάνης είχαν χυθεί πριν λίγο καιρό, με αφορμή τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου σχετικά με τη μετωνυμία του ΓΕΛ Νάξου σε ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”, όταν και είχε αντιπροτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η να μετονομαστεί σε “Μιχάλης Μπαρδάνης”, από το όνομα εκπαιδευτικού του νησιού που έκανε δωρεάν μαθήματα και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Μουσείου Απειράνθου. Ανάμεσα στα διάφορα “ευφάνταστα” που είχαν δημοσιευτεί τότε, ξεχωρίσαμε για τη γραφικότητά του κείμενο του Μ. Μπαλαούρα, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στην πάντα φιλόξενη Εφ.Συν, που ενέτασσε τη ΛΑ.ΣΥ σε όσους έστελναν το “Μανώλη Γλέζο ξανά στο απόσπασμα”.

Δεν αιθεροβατούμε φυσικά για να περιμένουμε ουσιαστική ανασκευή ή πόσο μάλλον συγγνώμη από όσους εκτόξευαν δηλητηριώδη βέλη συκοφαντίας για τη στάση των κομμουνιστών στο ζήτημα. Πρόκειται εξάλλου για τα ίδια άτομα – εν πολλοίς – που μετά το θάνατο του Μ. Γλέζου μετρούσαν με την ίντσα τη φωτογραφία του εκλιπόντος αγωνιστή στο εξώφυλλο του Ριζοσπάστη. Για όλους τους υπόλοιπους, που μπορεί καλοπροαίρετα να προβληματίστηκαν, δε χρειάζεται κανένα παραπάνω σχόλιο από όσα αναφέρει η παρακάτω είδηση:

Ερώτηση για τη μετωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος» κατέθεσαν στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Μαρία Κομνηνάκα.

Η Ερώτηση αναφέρει: «Το Σχολικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου αποφάσισε και εισηγήθηκε τη μετονομασία του σε Γενικό Λύκειο Νάξου “Μανώλης Γλέζος”. Το θέμα, όμως, καρκινοβατεί, και το ΚΚΕ απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για τις αιτίες της καθυστέρησης αυτής της μετονομασίας, χωρίς όμως να λάβει καμιά ουσιαστική απάντηση.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του Γενικού Λυκείου Νάξου για τη μετωνυμία του σε Γενικό Λύκειο Νάξου “Μανώλης Γλέζος”».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: