Βαρόμετρο της Public Issue για το έγκλημα στα Τέμπη: Τα στοιχεία εξηγούν γιατί αυτή η έρευνα δεν έχει πάρει δημοσιότητα…

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις της 12ετίας ήταν αυτές για το έγκλημα στα Τέμπη καθώς πήραν μέρος πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή τουλάχιστον το 30% του πληθυσμού – Ευθύνες σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει το 64% – 6 στους 10 θεωρεί ότι «πολύ» και «αρκετά» ευθύνεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ……

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις της 12ετίας ήταν αυτές για το έγκλημα στα Τέμπη καθώς πήραν μέρος πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή τουλάχιστον το 30% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου της «Public Issue» για τον Μάρτη του 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα καταγράφει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όσων είναι άνω των 17 ετών, δηλαδή η έρευνα δεν μπορεί να καταγράψει τις εκατοντάδες μαθητικές κινητοποιήσεις από μαθητές γυμνασίων και πρώτων τάξεων του Λυκείου.

Στην ενδιαφέρουσα έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα καταγράφονται και ορισμένα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων 12 ετών. Έτσι, σύμφωνα με το βαρόμετρο της «Public Issue» το 2011 (την περίοδο μετά το πρώτο μνημόνιο) συμμετείχε το 29% και το 2016 για το ασφαλιστικό, το 27% του πληθυσμού.

Σε σχέση με το δυστύχημα στα Τέμπη το 64% επιρρίπτει ευθύνη σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την σημερινή κατάσταση του σιδηρόδρομου καταρρίπτοντας την προσπάθεια να χρεωθεί το έγκλημα με 57 νεκρούς σε ανθρώπινο λάθος αλλά και στην επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών στην οποία επιδίδονται τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Το 58%, δηλαδή 6 στους 10, θεωρεί ότι «πολύ» και «αρκετά» ευθύνεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την άποψη έχει το 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την ιταλική εταιρεία, ενώ την ίδια άποψη έχει και το 30% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσον αφορά τα αισθήματα που κυριαρχούν σήμερα στην ελληνική κοινωνία, καταγράφεται πώς το 40% νιώθει οργή και αγανάκτηση, διαφοροποιημένα σε σχέση με προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρείας.

Μάλλον τα στοιχεία εξηγούν και το γιατί αυτή η έρευνα δεν έχει πάρει δημοσιότητα…

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: