Το παρακράτος της ΔΑΠ εν δράσει – Τραμπουκισμοί σε εργαζόμενη του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης επειδή δεν παρέδιδε λίστες φοιτητών

Στο πλευρό των εργαζομένων του ιδρύματος, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη.

Μαθήματα αριστείας παραδίδει, όπως μόνο εκείνη ξέρει τόσα χρόνια, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Σίνδου (Πρώην ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης), τραμπουκίζοντας όποιον τολμά να ορθώσει ανάστημα στο (παρα)κράτος εν κράτει που έχουν στήσει στο ίδρυμα οι γαλάζιοι φοιτητοπατέρες στα χρόνια της αυτοδυναμίας τους.

Πριν από λίγες μέρες, εργαζόμενη δέχθηκε επίθεση με βρισιές και απειλές από δαπίτες του ΔΙΠΑΕ, επειδή δεν υπάκουσε στις διαταγές τους να τους παραδώσει λίστα ονομάτων και προσωπικών δεδομένων φοιτητών, με διευθύνσεις και τηλέφωνα. Τη λίστα είχε ζητήσει φερόμενος ως εκλεγμένος ενός φοιτητικού συλλόγου φάντασμα, προφανώς για να χρησιμοποιηθούν μετέπειτα τα στοχεία για το γνωστό πάρτι ρουσφετολογίας και εκβιασμών στο οποίο διακρίνεται η κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια.

Μετά από το απαράδεκτο περιστατικό, το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος αντέδρασε τη Δευτέρα με 3ωρη στάση εργασίας, ενώ την Τρίτη στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής το βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Στολτίδη, που συζήτησε μαζί τους τόσο τα εντεινόμενα φαινόμενα βίας και εκφυλισμού της ΔΑΠ, όσο και τη σημασία της επερχόμενης απεργιακής μάχης στο ασφαλιστικό.

Ο Λευτέρης Στολτίδης τόνισε πως “οι μηχανισμοί βίας και αυταρχισμού δεν έχουν καμία θέση στα Πανεπιστήμια και εμείς θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταπολεμηθούν”, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία της 18ης Φλεβάρη.

Θέση για το ζήτημα πήραν και οι οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο ΔΙΠΑΕ, τονίζοντας ιδιαίτερο το ζήτημα ότι εν τέλει βρέθηκαν στα χέρια της ΔΑΠ τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών:

«Οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της άθλιας κατάστασης που έχει περιέλθει το Ίδρυμα στο οποίο σπουδάζουμε με ευθύνη τόσο της προηγούμενης, όσο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, παρά την περιβόητη “πανεπιστημιοποίηση”. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας, από τη μεταφορά μας με την ασφυκτική κατάσταση στο 52, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας που διαμορφώνει ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες, την έλλειψη διδακτικού προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Απέναντι σε αυτά στερούμαστε τα βασικά όπλα που κάθε φοιτητής πρέπει να έχει, για να μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει πράγματα, δηλαδή Συλλόγους Φοιτητών που θα λειτουργούν ως όργανα πάλης και διεκδίκησης, θα αποτελούν πεδίο συνάντησης των προβληματισμών, των σκέψεων, των πρωτοβουλιών όλων των φοιτητών, με εκπροσώπους που θα είναι πρώτα και κύρια γνωστοί στους φοιτητές και θα έχουν την ευθύνη να λογοδοτούν σε αυτούς για τις πράξεις τους.

Ωστόσο, η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτοδύναμη στο ΔΙΠΑΕ, έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στον πλήρη εκφυλισμό και τη διάλυση των Συλλόγων μας. Ξεκινώντας από την διαδικασία των Φοιτητικών Εκλογών, διαδικασία κατά την οποία κάθε φοιτητής δικαιούται να επιλέξει τους εκπροσώπους του στον Φοιτητικό Σύλλογο, επιστρατεύει τακτικές βίας, νοθείας και τρομοκρατίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την κυριαρχία της στις αρχαιρεσίες των Συλλόγων και να προχωρά ανεμπόδιστα το σχέδιο της. Αυτή τη στιγμή, με ευθύνη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχει να πραγματοποιηθεί χρόνια ολόκληρα Γενική Συνέλευση Συλλόγου, τα ΔΣ έχουν μετατραπεί σε περιφερόμενες σφραγίδες, κανείς δε γνωρίζει ποιοι είναι οι εκλεγμένοι στα ΔΣ και φυσικά κανείς δεν λογοδοτεί στους ίδιους τους φοιτητές.

Η ΔΑΠ, όμως, δεν αρκείται σε αυτά. Το τελευταίο διάστημα προχωρά σε κινήσεις που αναμφίβολα γεννούν ερωτηματικά και προβληματισμούς. Πρόσφατα κατετέθη αίτημα στην προσωρινή διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ με τη σφραγίδα κάποιου ανύπαρκτου Συλλόγου Φοιτητών ΔΙΠΑΕ να παραδοθούν οι λίστες όλων των φοιτητών του Ιδρύματος ενόψει διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα συλλογικά όργανα Διοίκησης, εκλογές που δεν έχουν καν προκηρυχθεί(!).

Ερωτάμε λοιπόν:

  • Με ποια διαδικασία και πότε συγκροτήθηκε Σ.Φ. ΔΙΠΑΕ; Ποια είναι τα όργανα και οι εκπρόσωποί του; Υπάρχει εν τέλει τέτοιος Σύλλογος ή είναι ακόμα ένας σύλλογος-φάντασμα που αρέσκεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να εμφανίζει;
  • Με ποιανού απόφαση και κυρίως με ποιο δικαίωμα παραχωρήθηκαν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία των φοιτητών σε κάποιους “αγνώστους”, φερόμενους ως εκπρόσωποί τους;
  • Για ποιο σκοπό εν τέλει θέλει η ΔΑΠ τα στοιχεία αυτά των φοιτητών, πως προτίθεται να τα αξιοποιήσει; Σκοπεύει να τα εντάξει στους μηχανισμούς εκβιασμών και ρουσφετιών που στήνει όλα αυτά τα χρόνια;

Απέναντι σε όλα αυτά, οι φοιτητές έχουμε να βαδίσουμε έναν δρόμο: αυτόν του ανυποχώρητου αγώνα, της συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας για ολοκληρωμένη μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα. Αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού τονίζουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη οργάνωσης των φοιτητών, την ανάγκη συγκρότησης Συλλόγων Φοιτητών που θα λειτουργούν, θα αποτελούν βήμα συζήτησης των φοιτητών, θα οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στις πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ, που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και μας θέλουν θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Όποια και να είναι τα σχέδιά τους να γνωρίζουν ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι ίδιοι οι φοιτητές με τον αγώνα μας είναι ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτά τα φαινόμενα!».

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: