Το μεσημέρι δεν κολλάει – Συστάσεις για ρεβεγιόν πριν τις 22.00 από το Στέλιο Πέτσα (VIDEO)

Το κυβερνητικό σύνθημα δηλαδή για τη διαχείριση της πανδημίας θυμίζει εκείνο το παλιό καλό του ΣΥΡΙΖΑ: “Η ελπίδα έρχεται”.

Με βαθιά επιστημονικά κριτήρια συνεχίζεται η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπο τύπου Στέλιου Πέτσα να βγαίνει στον Αντέννα δίνοντας οδηγίες για το σωστό και ατομικά υπεύθυνο τρόπο εορτασμού του ρεβεγιόν.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι πολίτες μπορούν να πάνε σε κάποιο σπίτι ως 9 άτομα, αλλά μόνο ως τις 22.00 το βράδυ, ώρα κατά την οποία ως γνωστόν ο ιός κολλάει περισσότερο. Επιπλέον ζήτησε “να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως”, ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς την αποτυχία των αλλοπρόσαλλων σε πολλές πτυχές τους κυβερνητικών μέτρων, αλλά και απειλώντας πως “πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των υφιστάμενων”, προσθέτοντας πως “όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία” με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους, οι οποίοι ποτέ δεν κολλάνε στους χώρους εργασίας, όσο στοιβαγμένοι κι αν είναι ο ένας πάνω στον άλλον.

Ο Στέλιος Πέτσας προσπάθησε επίσης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα ελάχιστα τεστ που γίνονται, συσχετίζοντας τη συχνότητά τους με τη διαθεσιμότητα και τον “να μην κάνει κάποιος χωρίς λόγο”(!), κατηγορώντας ουσιαστικά τους πολίτες που ανησυχούν για την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους, τη στιγμή που τα δωρεάν τεστ είναι ελάχιστα και οι περισσότεροι καλούνται να πληρώσουν τις τσουχτερές μετά και τη νέα διατίμηση τιμές των ιδιωτικών εργαστηρίων.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε νέα μέτρα τοπικού λοκντάουν σε περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, ενώ για τις “πράσινες” περιοχές, δήλωσε πως μετά τις 7 Γενάρη θα επανεξεταστούν τα μέτρα για τυχόν απελευθέρωση δραστηριοτήτων.

Πούλησε επίσης ελπίδες για “ανάκαμψη μέσα στο 2021”, ξεκαθαρίζοντας πως τα επιδόματα δε θα κατατεθούν νωρίτερα για να βοηθήσουν χιλιάδες νοικοκυριά να περάσουν με αξιοπρέπεια τις γιορτές.

Όσο για το εμβόλιο, προσπάθησε να ρίξει το φιάσκο περί 2 και πλέον εκατομμυρίων εμβολίων που υποσχόταν άμεσα η κυβέρνηση για να καταλήξει τελικά σε 300.000, εμφανίζοντας περίπου ως επίτευγμα Μητσοτάκη το γεγονός πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν, όπως αυτονόητα όφειλε να είναι. Παράλληλα, δήλωσε πως “το κρίσιμο είναι να δουλέψει ο μηχανισμός που έχουμε φτιάξει. Θα τσεκαριστεί τις επόμενες μέρες κι ελπίζουμε (sic) να δουλέψει”.

Tέλος, αναδεικνύοντας εμμέσως τις συνέπειες της πρόσδεσης στο άρμα της ΕΕ σχετικά με τη μη δυνατότητα επιλογής και εξασφάλισης εμβολίων για τους κατοίκους της χώρας από διαφορετικές πηγές, απέκλεισε ουσιαστικά τις μεμονωμένες παραγγελίες από ελληνικής πλευράς, ξεκαθαρίζοντας πως “δεν υπάρχει σκέψη για εθνική, αλλά για κοινοτική ενέργεια κι έτσι ελπίζουμε να καλυφθεί το κενό”.

Το κυβερνητικό σύνθημα δηλαδή για τη διαχείριση της πανδημίας θυμίζει εκείνο το παλιό καλό του ΣΥΡΙΖΑ: “Η ελπίδα έρχεται”. Κι όλοι θυμόμαστε ακριβώς που είχε καταλήξει την τελευταία φορά όλο αυτό.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: