Το ΚΚΕ, η επίσκεψη της πατριαρχικής αντιπροσωπείας και τα συριζοτρόλ που δεν έχουν το θεό τους

Μπορεί πια οι Συριζαίοι να μην είναι πια άθεοι, αθεόφοβοι όμως παραμένουν μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να κοπάσει ο θόρυβος για τη δήθεν «καταψήφιση» του – ντεμέκ – διαχωρισμού κράτους εκκλησίας από το ΚΚΕ κατά την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση και τα συριζοτρόλ, με τη βοήθεια αρκετών «προθύμων» εξ αριστερών, έστησαν νέα προπαγανδιστική φάμπρικα προς επίρρωσης του αφηγήματος περί σύμπλευση του κόμματος με την εκκλησία. Αφορμή αυτή τη φορά η επίσκεψη της πατριαρχικής αντιπροσωπείας στα γραφεία του κόμματος στη βουλή και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο κυκλοφορεί στα ΜΚΔ με ευφάνταστες και μη λεζάντες για δήθεν πλακάκια Κουτσούμπα και Ιεραρχίας.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη βουλή, όπου και συναντήθηκε –πέραν από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ – με τον Αλέξη Τσίπρα (γεγονός που φυσικά οι διαδικτυακοί κλακαδόροι έκαναν γαργάρα), τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και το Βασίλη Λεβέντη. Σε αυτή λοιπόν την απολύτως εθιμοτυπική επίσκεψη λοιπόν ακούστηκε απλώς αυτό που δεδομένα θα ακουγόταν από το ΚΚΕ, δηλαδή η πεποίθησή του πως πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους. Θέση πάγια από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του και την οποία επαναλαμβάνει με ειλικρίνεια και καθαρότητα από την πρώτη φορά που το κόμμα είχε συνάντηση  με εκπρόσωπο της ιεραρχίας, συγκεκριμένα πριν καμιά 20ετία επί Χριστόδουλου, του πρώτου αρχιεπισκόπου που συνομίλησε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Τα σόσιαλ βέβαια δεν υπήρχαν τότε, αλλιώς Κύριος οίδε τι θα βλέπανε τα ματάκια μας.

Ας πάμε τώρα σε αυτούς που κάνουν φασαρία. Εν πολλοίς λοιπόν, πρόκειται για τις τσιρλίντερ ενός κόμματος που όχι μόνο απέρριψε την συνταγματική πρόταση για πραγματικό διαχωρισμό κράτους  – εκκλησίας, όχι μόνο δημιούργησε εκκλησιαστικό «ΤΑΙΠΕΔ» για συνδιαχείριση διαμφισβητούμενων περιουσιακών στοιχείων μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας, αλλά δε δέχτηκε καν να απαλειφθεί από το σύνταγμα η πρόβλεψη ότι η παιδεία «πρέπει να προάγει τη θρησκευτική συνείδηση». Να θυμίσουμε επίσης ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση στα χρονικά του νεοελληνικού κράτους που άλλαξε υπουργό παιδείας κατόπιν εκκλησιαστικής απαίτησης, αντικαθιστώντας το Νίκο Φίλη με τον Κώστα Γαβρόγλου, που έσπευσε αμέσως να δώσει τα διαπιστευτήριά του σε εκείνους που τον διόρισαν:

 

 

Όσο για το πώς ο κατά παλιότερη δήλωση του «άθεος» Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε να φυλά σταυρούς και να προσεύχεται σε εικόνες, η εξήγηση βρίσκεται προφανώς σε κάποιο θαύματα της Μεγαλόχαρης, που μετατρέπει και τους πιο φανατικούς απίστους σε θεοσεβούμενους χριστιανούς. Μπορεί πια οι Συριζαίοι να μην είναι πια άθεοι, αθεόφοβοι όμως παραμένουν μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: