Την Κυριακή να τους κοπεί το γέλιο, με την εκλογή κομμουνιστή δημάρχου στην Κοκκινιά! – Να ακουστεί από την Κοκκινιά μέχρι το Ρέντη ξανά δυνατά το VENCEREMOS!

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ, ακτινοβόλησε από το κέντρο της Νίκαιας στην μαζικότατη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στη πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ, ακτινοβόλησε από το κέντρο της Νίκαιας στην μαζικότατη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στη πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι).

Η παρουσία  πλήθος κόσμου  από ανθρώπους όλων των ηλικιών δήλωσε ξεκάθαρα  πως στη  Κοκκινιά  που συμπλήρωσε φέτος 100 χρόνια ζωής, της προσφυγιάς, του Μπλόκου, που ξέρει να παλεύει και να νικά, ταιριάζει μόνο το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα. Και τέτοια θα είναι η επιλογή στις εκλογές στο Δήμο Νίκαιας -Ρέντη με την αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ξέρει να παλεύει και νικά μαζί με το λαό για τη ζωή και τις ανάγκες του. Για να πάει πολύ ψηλά στην Περιφέρεια και να γίνει ξανά διοίκηση στο δήμο σύμμαχος στο πλάι των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών και της νεολαίας.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τόνισε πως «τώρα ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια, δεν πάει άλλο! Ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε όλες τις κάλπες την Κυριακή!» και υπογράμμισε ότι όπως η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να εκλέξει τα στηρίγματά της στους δήμους και στις περιφέρειες» προσθέτοντας ότι έτσι και ««ο λαός πρέπει να έχει τα δικά του γερά στηρίγματα. Κι αυτά είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ!» (Αναλυτικά πιο κάτω).

Στην ομιλία του ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κάλεσε και με την κάλπη «να σηκώσουμε το ανάστημα απέναντι σε όσους ρίχνουν στη ζωή μας πίκρα και σκοτάδι» υπογραμμίζοντας «ναι, μπορούμε! Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη!». (Αναλυτικά πιο κάτω).

Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη υπογράμμισε: «Στέλνουμε καθαρό μήνυμα ότι εδώ στη Νίκαια και στο Ρέντη η Κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική θα έχουν πραγματικό αντίπαλο, τον ίδιο το λαό της πόλης με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στη διοίκηση του Δήμου». (Αναλυτικά πιο κάτω).

Δυνατά αντηχούσαν τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης όπως “Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζουμε παντού, δύναμη και ελπίδα είναι του λαού” κ.ά.

Παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Παρασκευάς και Θοδωρής Χιώνης. Επίσης τα μέλη της ΚΕ Δημήτρης ΓόντικαςΚυριάκος ΙωαννίδηςΓιάννης Μανουσογιαννάκης και Νίκος Μαυροκέφαλος. Οι Βουλευτές του Κόμματος και επίσης μέλη της ΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Αμπατιέλος ο όποιος είναι και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πειραιά Αγγελος ΓαλανόπουλοςΣοφία Λίβερη, Γαβριήλ Ιωαννίδης, Στέλιος Μπενετάτος, Χριστίνα Καλαμπαλίκη, Μάρκος Μπεκρής, Ανέστης Τσουκαράκης, Κυριακή Χαραλαμπίδου. Ακόμη η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού.

Ο αειθαλής αγωνιστής και μαχητής του ΔΣΕ, Αριστείδης Στεφανάκης.

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του αγώνα από τους Δημήτρη ΚανέλλοΓιάννη Παπαζαχαριάκη και Μάκη Πελέκα. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με όλους τους υποψήφιους αλλά και τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν “Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”.

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Νίκαια

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Ανταμώνουμε ξανά στην Κοκκινιά των λαϊκών αγώνων, των θυσιών και της μνήμης για να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Στην κάλπη της Κυριακής μπορεί να γίνει η έκπληξη και πολλά κόκκινα γαρύφαλλα να ανθίσουν με την ανάδειξη περισσότερων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων παντού σε όλη την Ελλάδα. Με την εκλογή κομμουνιστών δημάρχων που θα υπερασπίζονται το δίκιο του λαού, όπως ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα.

Και η Κοκκινιά, η Νίκαια και ο Ρέντης, μπορούν πραγματικά να κάνουν την έκπληξη και να εκλέξουν κομμουνιστή δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατηφέ και να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τα ποσοστά της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη.

Φίλες και φίλοι

Το μήνυμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει. Κανείς δεν μπορεί να το διαβάσει αλλιώς. Εκφράζει ατόφια τη δυσαρέσκεια των εργατικών λαϊκών ανθρώπων, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία στις πρώτες 100 μέρες της δεύτερης θητείας – 1000 του φάνηκαν του Μητσοτάκη – γράφει ασταμάτητα το αντιλαϊκό κοντέρ της.

Το ίδιο όμως, γράφει και η πείρα του λαού σαν να έχει ζήσει 1000 εφιαλτικές μέρες. Γιατί πράγματι, μαζεύτηκαν τόσα πολλά, που ακόμα κι ολόκληρη η λάσπη της Θεσσαλίας, δεν μπορεί να τα σκεπάσει. Μαζεύτηκαν πολλά, που μαρτυρούν πως η ζωή, οι ανάγκες του λαού, θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων, των ληστών – καπιταλιστών.

Από όπου κι αν το πιάσεις στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγεις. Γι αυτό τώρα ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια, δεν πάει άλλο! Ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις κάλπες την Κυριακή!

Φίλες και φίλοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ, θυμήθηκε ξαφνικά ότι έχουμε εκλογές και ομολογεί τους στόχους της. Θέλει να τρέξει πιο αποφασιστικά το αντιλαϊκό της πρόγραμμα με νέα στηρίγματα στους δήμους και τις περιφέρειες που θα τους έχει του χεριού της.

Το λένε άλλωστε όλα τα κυβερνητικά στελέχη με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μητσοτάκη. Θέλουν περιφερειάρχες και δημάρχους που θα παίξουν υποστηρικτικό ρόλο στις κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης. Περιφερειάρχες και δημάρχους με τους οποίους θα μπορούν – λένε – να συνεννοηθούν και οι οποίοι θα συμμερίζονται το φιλομονοπωλιακό αναπτυξιακό τους πρόγραμμα.

Περιφερειάρχες και δημάρχους οι οποίοι θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν τις προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης. Ενός Ταμείου, που μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους. Με ματωμένα πλεονάσματα για την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, που θα πληρώνει όμως ο ίδιος ο λαός με νέους φόρους και χαράτσια, με νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, με μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Όλοι αυτοί, θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τις «πράσινες μπίζνες», και όπως αυτές προχωρούν σε κάθε περιοχή. Θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν ενιαία την πολιτική που θεωρεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής κόστος και πνίγει, καίει, ισοπεδώνει ολόκληρες περιοχές, ανθρώπινες ζωές και θα φέρνει το νέο έγκλημα μετά το άλλο. Θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν με τον πιο χυδαίο τρόπο τη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τέτοιους δημάρχους και περιφερειάρχες θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ…

Και τέτοιους είχε βέβαια, όχι μόνο τους καθαρά δικούς της, αλλά και εκεί που και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έβαζαν πλάτη στο να υλοποιηθούν οι “κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης”, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν και τώρα. Τέτοιους έχουν ανάγκη οι μεγαλοεπιχειρηματίες για τα σχέδιά τους και τους βρίσκουν σε όλα τα ψηφοδέλτια: Και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς όμως συμμεριζόμαστε τις αγωνίες και τους πόθους του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία και επιστήμονα που ζει εδώ σ’ αυτές τις γειτονιές του Πειραιά. Που αν τους ρωτήσεις τι χρειάζονται για να ζήσουν ανθρώπινα, εδώ στη γειτονιά τους, σού απαντάνε:

Μια σταθερή δουλειά, με έναν αξιοπρεπή μισθό, ελεύθερους χώρους αναψυχής για το λαό, σύγχρονα σχολεία και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά του, υπηρεσίες δημόσιας υγείας, πολιτισμό, αθλητισμό για τον ίδιο και την οικογένεια του και ένα σωρό άλλα…

Όλα αυτά, όμως, θα τα βρει μόνο στις θέσεις και τις διεκδικήσεις των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Γιατί εμείς έχουμε για θέσεις μας τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Κι εσείς, εδώ στην Κοκκινιά ξέρετε πολύ καλά, πως όλα αυτά για εμάς δεν είναι μόνο όμορφα λόγια, αλλά διαχρονικός, αταλάντευτος, ανυποχώρητος αγώνας, μαζί με το λαό και το κίνημά του, για να τα κατακτήσουμε. Το ξέρετε, γιατί ξέρετε τι σημαίνει μια πόλη να έχει μια αγωνιστική δημοτική αρχή και κομμουνιστή δήμαρχο.

Έτσι είναι. Αυτοί είμαστε. Και ειδικά εδώ στη Νίκαια, γνωρίζουν οι παλιοί και μαθαίνουν οι νεώτεροι, ότι οι κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές, μπήκαν μπροστά για να γίνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί, πλατείες, δρόμοι…

Όπως επίσης γνωρίζουν, και οι παλιοί και οι νέοι, πως οι κομμουνιστές εδώ στην Κοκκινιά κρατήσανε ψηλά την αγωνιστική κληρονομιά που τους άφησαν οι παλιότεροι. Πως αγωνιστές που ένιωθαν προοδευτικοί, αριστεροί, δεν έκαναν βήμα πίσω, κράτησαν ψηλά τη σημαία της αλήθειας και του δίκιου, φύλαξαν καλά τις αξίες και τα ιδανικά του αγώνα και δεν τα μαγάρισαν.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν και τώρα, όσοι και όσες νιώθουν αριστεροί. Όλοι όσοι και όσες βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πλέον κόψει κάθε δεσμό με ό,τι θυμίζει αριστερά, εργατικό – λαϊκό κίνημα. Άλλη μια απόδειξη, η εκλογή Κασσελάκη, ότι αυτό το κόμμα έχει πια ολοκληρώσει την πορεία πλήρους ενσωμάτωσής του σε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα. Μια πορεία που στήριξαν, ανέχθηκαν και κάποιοι από όσους, σήμερα εμφανίζονται ως δήθεν θεματοφύλακες του «αριστερού» χαρακτήρα του.

Γι αυτό λοιπόν, λέμε σε όλους όσοι προβληματίζονται για το αν θα αποτελούν ή όχι πια μέρος αυτής της πορείας, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της άλλης Κυριακής, είναι μια ακόμα ευκαιρία να ακολουθήσετε το παράδειγμα πολλών που προηγήθηκαν, οι οποίοι εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και δεν το μετάνιωσαν. Δεν ένιωσαν ούτε στιγμή προδομένοι και σήμερα αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, ενωμένοι τον δρόμο της τιμής και του αγώνα. Γιατί απέναντι στους κάθε λογής Μεσσίες – διάττοντες αστέρες του ευρωατλαντισμού, εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το “μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Για να μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή ότι ο χάρτης βάφτηκε μπλε, το λέμε καθαρά! Θέλουμε και επιδιώκουμε να του κοπεί το γέλιο. Κι αυτό εδώ στην Κοκκινιά και στο Ρέντη με έναν τρόπο μπορεί να γίνει: Με την εκλογή αγωνιστή δημάρχου.

Γιατί το ΚΚΕ είναι σήμερα ο μοναδικός πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης της ΝΔ και δεν περιμέναμε βέβαια τον Άδωνη Γεωργιάδη να μας το πει, μετά το αντεργατικό τερατούργημα που έφερε στη βουλή.

Όπως, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να εκλέξει τα στηρίγματά της στους δήμους και στις περιφέρειες, έτσι και ο λαός πρέπει να έχει τα δικά του γερά στηρίγματα. Κι αυτά είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ!

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Παντού σε όλη την Ελλάδα οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ έχουν το ίδιο όνομα: Είναι η Λαϊκή Συσπείρωση, με σήμα το γνωστό κόκκινο γαρύφαλλο του αγώνα, του δίκιου και της ελπίδας.

Αλλά το σημαντικότερο κοινό σημείο των συνδυασμών μας δεν είναι το όνομα, είναι το κοινό όραμά μας για το τι αξίζει στο λαό μας. Για περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που θα αγωνίζονται στο πλάι του λαού και θα είναι δίπλα στις διεκδικήσεις του.

Είναι το κοινό όραμα για δημάρχους αγωνιστές που θα παλεύουν για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Είναι η πεποίθηση ότι ο λαός μας με τον αγώνα του θα επιβάλλει το δίκιο του και θα δημιουργήσει όμορφες πόλεις που θα έχουν ως προτεραιότητα το συμφέρον της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και όχι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του μόχθου του λαού.

Ελάτε να τα καταφέρουμε και στην Νίκαια και στον Ρέντη: Με την εκλογή κομμουνιστή δημάρχου του Παναγιώτη Κατηφέ! Με την εκτόξευση των ποσοστών στην Περιφέρεια με τον Γιάννη τον Πρωτούλη.

 

Ο χαιρετισμός του Γιάννη Πρωτούλη στη συγκέντρωση της Νίκαιας

Από τη σημερινή συγκέντρωση, εδώ στη Νίκαια, θέλουμε να σας πούμε και μεις με σιγουριά: Ναι, μπορούμε!

Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη! Να κάνουμε αυτό που δεν περιμένουν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθηκεύουν τις ζωές μας, τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονομεύουν τη ζωή της νέας γενιάς. Να τους κάνουμε να χάσουν τα λόγια τους, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Να γεμίσουν οι κάλπες με πολλά κόκκινα γαρίφαλα για να μοσχοβολίσουν οι γειτονιές, όπως κάθε φορά που ο λαός μας σηκώνει το ανάστημα του απέναντι σε όσους ρίχνουν στη ζωή του πίκρα και σκοτάδι.

Πίκρα και σκοτάδι, όλο το καλοκαίρι με δεκάδες νεκρούς στις φωτιές και τις πλημμύρες, αλλά και από τα πολλά θανατηφόρα εγκλήματα που δεν τα μαθαίνει κανείς, όπως προχθές ενός ανθρώπου μόλις 27 χρόνων που έχασε τη ζωή του αφήνοντας πίσω μια οικογένεια με δυο μικρά παιδιά, λίγα μέτρα μακριά, στα έργα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για την ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο.

Έργα που βάφονται στο αίμα με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφερειακής και δημοτική αρχής. Έργα που δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοεργολάβους, με μοναδικό κριτήριο σε ποιον εργολάβο θα το δώσουν, πόση μίζα θα πάρει και πόσο κέρδος θα έχουν. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει.

Ακόμα και τα όποια αποσπασματικά έργα γίνονται εν μέσω ανταγωνισμών για το ποιος θα τα αναλάβει από τους μεγαλοεργολάβους, πραγματοποιούνται με λειψές μελέτες και στόχο την υπερκάλυψη των “εκπτώσεων”, με συνέπεια ένα σωρό κακοτεχνίες, με απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων γιατί λογιάζονται ως κόστος.

Έτσι καταλήξαμε σύμφωνα με όσα καταγγέλλει και το σωματείο εργαζομένων, η Περιφέρεια Αττικής να γνωρίζει για την παλαιότητα των φρεατίων και την επικινδυνότητα των εργασιών, αλλά τόσο καιρό τελικά να μην κάνει τίποτα!

Ως ΕΔΩ!

Δεν πρέπει να δεχθούμε να γίνει κανονικότητα ο “ρεαλισμός” της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, της υποταγής που προσπαθούν να επιβάλλουν.

Στήνουμε κέντρα αντίστασης παντού για να μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι!

Δεν το βάζουμε κάτω, παλεύουμε για το δίκιο μας και τη ζωή μας, όλοι μαζί και ξέρουμε και να νικάμε! Το έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα!

Δεν ξεχνάμε εδώ και πάλι, λίγα χιλιόμετρα μακριά ήταν όταν οι εργάτες της COSCO με την παλικαρίσια στάση τους, με την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από πολλά σωματεία του Πειραιά και της Αττικής απέναντι στα εργοδοτικά εγκλήματα κατάφεραν να σπάσουν τον τσαμπουκά της εργοδοσίας και του κράτους που τους είχε να δουλεύουν με κόντρα βάρδιες και κατάφεραν να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να ανοίξουν τη συζήτηση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς τους.

Δεν ξεχνάμε εδώ και πάλι, το καλοκαίρι όταν οι μεταλλεργάτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη πάλεψαν λεβέντικα απέναντι στα εργοδοτικά εγκλήματα και απέσπασαν δεσμεύσεις ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας, θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας, θα γίνει υποχρεωτική η συλλογική σύμβαση.

Τέτοιους δοκιμασμένους αγωνιστές εργάτες μαζί με επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας και θα υπερασπίζονται αταλάντευτα και με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα μέσα και έξω από το περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια!

Και αποδεικνύουμε καθημερινά με τη στάση μας και τις θέσεις μας ότι όσο δυναμώνει ο αγώνας μας μαζί με τον λαό μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω!

Φίλες και φίλοι

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, μαρτυράει την κλιμάκωση της εγκληματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες.

Αφού προβλέπει κουτσουρεμένη χρηματοδότηση για τις περιφέρειες και τους δήμους, υποχρηματοδότηση των κρίσιμων σχεδίων και υποδομών για την προστασία του λαού, των απαραίτητων κοινωνικών υπηρεσιών που αφορούν το λαό και τα παιδιά του. Εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων ακόμα του αέρα που αναπνέουμε!

Είναι σαν να κλείνουμε από τώρα ραντεβού με τις επόμενες καταστροφές, με τα επόμενα εγκλήματα από την πολιτική τους.

Γιατί ο στόχος τους είναι η ανάπτυξη των κερδών, η άνοδος στην επενδυτική βαθμίδα, οι δημοσιονομικοί στόχοι, η πράσινη ανάπτυξη, τα πακέτα του ταμείου ανάκαμψης. Δεν τους καίγεται καρφί να έχουμε νοσοκομεία με το απαραίτητο προσωπικό, να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή αθλητικά κέντρα, να έχουμε μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, να έχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες σε περιφέρειες και δήμους που θα διασφαλίζουν όλες τις υποδομές για την ασφάλεια και την ανάπτυξη του λαού και των παιδιών του.

  • Δείτε τι συμβαίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. ‘Όλοι τους έχουν συναινέσει στην πολιτική που έχει καθηλώσει τον προϋπολογισμό για αντιπλημμυρικά έργα κάτω από το 3% από το 2010, δηλαδή με όλες τις διοικήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.
  • Στο όνομα της ανταποδοτικότητας, απορρίπτουν ως μη “επιλέξιμο” κάθε έργο που δεν υπόσχεται κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν θα πληρωθεί διπλά και τριπλά από την τσέπη μας.
  • Παρέα κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το διαχρονικό έγκλημα στη Φυλή και να προωθείται η καρκινογόνα καύση για τα σκουπίδια, την οποία μάλιστα έχουν το θράσος να βαφτίζουν «πράσινη»!

Ας σκεφτούμε όλοι μας…

Θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη το βράδυ των εκλογών να λέει πως ξανά βάφτηκε η Ελλάδα μπλε με δημάρχους και περιφερειάρχες που θα “συμμερίζονται” και θα στηρίζουν τις “κυβερνητικές στοχεύσεις”ή θα του κόψουμε τη φόρα;

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να παρατάξουμε μαζί μας περισσότερους αγωνιστές δημάρχους σαν το γνωστό σε όλους μας σύντροφο Κώστα Πελετίδη που έχει κάνει στην κυβέρνηση τον βίο αβίωτο, δίνοντας ανάσες ανακούφισης στο λαό της Πάτρας, προστατεύοντας τον από την εγκληματική πολιτική τους.

Έτσι και εδώ στην Κοκκινιά των προσφύγων, της Μάντρας, του Μπλόκου, της ηρωικής Μάχης, αλλά και στην Κοκκινιά που θέλει τα παιδιά της να ζήσουν μπορούμε να τους κάνουμε να το φυσάνε και να μην κρυώνει…

Από τις 9 Οκτώβρη με το σ. Π. Κατηφέ να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Οι δρόμοι και τα σοκάκια αυτής της γειτονιάς έχουν μνήμες. Τα έχουν περπατήσει σπιθαμή προς σπιθαμή αγωνιστές κομμουνιστές δήμαρχοι. Παρέλαβαν παραγκουπόλεις και παρέδωσαν πόλεις με σχολεία και νοσοκομεία και αθλητικούς χώρους και έκαναν τα νταμάρια θέατρα και κέντρα πολιτισμού!

Έχουμε σήμερα μεγαλύτερη γνώση και είμαστε ακόμα πιο έμπειροι και δυνατοί για να συνεχίσουμε με το λαό στους αγώνες για να νικήσουμε!

Έτσι να το κάνουμε και σε όλες τις εργατογειτονιές της Αττικής. Να εκλέξουμε περισσότερους λαϊκούς αγωνιστές, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, περισσότερες αγωνιστικές δημοτικές αρχές που θα βάλουν μαζί μας ένα χεράκι στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

Δεν πρέπει να χαραμίσουμε τη λαϊκή ψήφο στα κόμματα του συστήματος και τους υποψήφιους τους, που προεκλογικά κινούνται σε αποστειρωμένο περιβάλλον για να αποφύγουν οποιαδήποτε αντιπαράθεση, για να μη μάθει ο λαός τα έργα και τις ημέρες τους, τις καταστροφικές για το λαό θέσεις τους.

Έτσι προστατεύεται ο εκλεκτός του Μαξίμου, Χαρδαλιάς. Ο κυβερνητικός εκφωνητής των νεκρών μας στις 6 κάθε απόγευμα από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με τις χιλιάδες απώλειες σε ζωές και το lockdown ως τη λύση για την διάλυση του συστήματος υγείας. Ο υπουργός της κρατικής ανικανότητας που έκαψαν πάνω από 1,5 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα με την μοναδική λύση του 112, που πετά το μπαλάκι στο λαό και του λέει «τρέχα να σωθείς» ή “μείνε σπίτι να μην πνιγείς”. Αυτός που την ώρα που έμενε απροστάτευτος ο λαός και αθωράκιστη η Αττική, έριχνε μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ ως υφ. Άμυνας δις για ΝΑΤΟικές δαπάνες, όπλα στην Ουκρανία και τους ναζί του Αζόφ.

Αντίστοιχα και ο γνωστός σε εσάς Ιωακειμίδης, ο “doer” που ως δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη έχει δώσει δείγματα γραφής για την προσήλωση του στην πολιτική που απαξιώνει τις λαϊκές ανάγκες. Τα ξέρετε καλύτερα εσείς: Eπί δημαρχίας του στον Ρέντη ως και τώρα κάθε χρόνο πλημμυρίζει.

Το 2020 δημοπρατήθηκε ένα έργο εκατομμυρίων, για την ακρίβεια 18.600.000 ευρώ! Κρίσιμο έργο για τις περιοχές των Δήμων Νίκαιας – Ρέντη και Κορυδαλλού. Αφορούσε την κατασκευή δικτύου ομβρίων. Από τότε αγνοείται.

Μήπως τώρα που βάζει για περιφερειάρχης ξέρει να μας πει τι απέγινε; Επί δημαρχίας του στη Νίκαια στέκονταν στις ουρές εκατοντάδες γονείς για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς. Την ίδια στιγμή φοροαπάλλασε μεγάλες επιχειρήσεις και φοροαφαίμαζε το λαό της Νίκαιας και του Ρέντη. Παρότι εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ καυχιέται ότι θα συνεργαστεί καλά με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ή μήπως ο κ. Σγουρός με αντιλαϊκές περγαμηνές πολλών δεκαετιών. Ο περιφερειάρχης των μνημονίων, ο πρώτος διδάξας και υλοποιητής του “Καποδίστρια” και του “Καλλικράτη” που μετέτρεψε τις περιφέρειες σε μηχανισμούς διοχέτευσης εκατομμυρίων σε μεγαλοεργολάβους αποψιλώνοντας όλες τις υπηρεσίες! Η διοίκησή του έφερε πρώτη τον αντιλαϊκό σχεδιασμό των απορριμάτων και συνεχίστηκε από τους επόμενους και μας ταλαιπωρεί μέχρι τώρα με το έγκλημα των χωματερών στην Αττική και το τάισμα με εκατομμύρια των εργολάβων του σκουπιδιού.

Μάλιστα τώρα τελευταία έχουν βαλθεί λέει όλοι τους να ψαρέψουν ψήφους στη δεξαμενή των εθνικιστών και των ρατσιστών, ακόμα και των φασιστών.

Στο ψηφοδέλτιο του Ιωακειμίδη, ο «κ. δεν είδα – δεν άκουσα για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής (ξέρετε αυτά έλεγε στη δίκη της ΧΑ)» για την Περιφέρεια Αττικής, “έκαναν πορείες και όχι επιθέσεις” είχε καταθέσει. Την κατάθεση του επικαλούνταν διαρκώς ο Λαγός στη Βουλή. Στο ψηφοδέλτιό του βρήκε στέγη η παράταξη του Τζήμερου με τον Δ. Βενιεράτο, νυν περιφερειακό σύμβουλο, ο οποίος ούτε καν παραιτήθηκε από την παράταξη Τζήμερου. Εξακολουθεί να είναι μαζί του.

Ζήλεψε λοιπόν και ο Σγουρός του ΠΑΣΟΚ αυτήν τη …διεύρυνση και συμπεριέλαβε στο δικό του ψηφοδέλτιο ένα άλλο «μπουμπούκι» της ακροδεξιάς, ονόματι Σπ. Χατζάρα, πρώην πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ., με ρατσιστική – εθνικιστική παρουσία στον Τύπο.

Εδώ από τη Νίκαια της Κοκκινιάς, που τα έβαλε και τα βάζει με τους ναζί, που τιμά τους νεκρούς της, τον Π. Φύσσα κάνοντας πράξη τη φράση από τους στίχους του τραγουδιού … του ποιητή Φ. Λάδη: «τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον», θα πάρουν και στις 8 Οκτώβρη απάντηση!

Τέλος με τη σαπίλα όλων αυτών που γίνονται «κολυμπήθρες του Σιλωάμ» για να ξεπλύνουν την εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζί.

Τις τελευταίες μέρες που απομένουν να μην αφήσουμε κανένα άνθρωπο που σιχαίνεται τους φασίστες, που αισθάνεται προοδευτικός να χαραμίσει την ψήφο του σε δήθεν υπερκομματικούς υποψηφίους που αυτοχρήζονται ικανοί για να βγάλουν τη δουλειά στο σύστημα που γεννά και τρέφει αυτές τις ναζιστικές ομάδες και τις αξιοποιεί ποικιλοτρόπως για να προωθεί τα συμφέροντά του.

Να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις και με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση!

Είναι λοιπόν στο χέρι μας, να κοκκινίσουμε πιο πολλές εργατογειτονιές της Αττικής. Τα προηγούμενα βήματα να τα μεγαλώσουμε!

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους, ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές αλλά προβληματίζονται και αγανακτούν με όσα συμβαίνουν. Τους καλούμε να συναντηθούν μαζί μας, ακόμα και αν δεν συμφωνούν με όλα όσα λέμε.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους ανθρώπους από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που οι πρόσφατες εξελίξεις αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τους καλούμε να σκεφτούν ότι αυτό το ποτήρι γέμιζε αργά αλλά σταθερά, σε μια πορεία ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ, για να παίξει τον ρόλο του άλλου πόλου στο αστικό σύστημα.

Τους καλούμε να μην παραιτηθούν, να μην παροπλιστούν, να συναντηθούμε μαζί με το ΚΚΕ, όπως έχουν κάνει πολλοί αγωνιστές, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!

Έχουμε δοκιμάσει πλέον όλες τις εκδοχές της διαχείρισης του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Αποδείχτηκε ότι σωτήρες δεν υπάρχουν, ούτε λύσεις με αλισβερίσια «κορυφών» και «παραγόντων» σε κλειστά γραφεία,

ότι τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Σε αυτό το δρόμο μπορεί να αναπτυχθεί η κοινή δράση των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των γυναικών και νέων των λαϊκών στρωμάτων, με κατεύθυνση σύγκρουσης με όλα όσα μας παρουσιάζουν σήμερα ως «κανονικότητα».

Μέσα από το οργανωμένο μαζικό κίνημα, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Αυτόν τον όμορφο δρόμο, τον δρόμο της πραγματικής ελπίδας, σας καλούμε να τον βαδίσουμε μαζί, δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Μαζί, με τον λαό της Αττικής, με τα κόκκινα γαρίφαλα του αγώνα και της ελπίδας!

 

Η ομιλία του Παναγιώτη Κατηφέ

Η σημερινή μεγάλη μας συγκέντρωση πραγματικά στέλνει μήνυμα ανατροπής, στέλνει μήνυμα ότι εδώ στην πόλη μας, στην Κοκκινιά και στο Ρέντη, ο λαός δεν θα είναι πλέον στο περιθώριο.

Αυτό έρχεται να συμβολίσει η Λαϊκή Συσπείρωση, ότι ο ίδιος ο λαός και οι ανάγκες των πολλών θα είναι στο προσκήνιο. Ο λαός με τις διεκδικήσεις του, με τους αγώνες του και με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Δήμου θα είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της πόλης.

Και αυτό το μήνυμα οφείλουμε όλοι μας να μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε σπίτι της Νίκαιας και του Ρέντη, μέχρι την Κυριακή των εκλογών.

Να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι ο λαός έχει σύμμαχο – έχει αποκούμπι και η νίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης – θα είναι πρώτιστα νίκη του ίδιου του λαού μας.

Όλοι εμείς οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε ζωντανό κομμάτι του λαού της πόλης. Είμαστε όλοι αυτοί που δεν λείψαμε από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα – που μπήκαμε μπροστά για να αναδειχθούν όχι μόνο τα προβλήματα της πόλης, αλλά συνολικότερα τα προβλήματα του λαού μας.

Είμαστε αυτοί που διεκδικούσαμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τα σχολεία και τα παιδιά της πόλης στην πανδημία, που δεκάδες φορές βρεθήκαμε έξω από το Κρατικό της Νίκαιας ή το Κέντρο Υγείας για να αναδείξουμε τις ελλείψεις στην Υγεία

Είμαστε αυτοί που ακόμα και από θέση μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης όλα τα προηγούμενα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο – κάναμε πράξη το σύνθημα ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό.

Είμαστε αυτοί που πριν 2 χρόνια στις πλημμύρες στο Ρέντη βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουμε συμπολίτες μας να σώσουν τα σπίτια τους κουβαλώντας σακιά άμμο – είμαστε αυτοί που πέρυσι το καλοκαίρι μπήκαμε μπροστά στην πυρόσβεση της φωτιάς στην Άνω Νεάπολη.

Για αυτό μπορούμε να κοιτάμε το λαό στα μάτια και να ζητάμε να μας δώσει τη δύναμη από θέση Δημοτικής Αρχής να υπηρετήσουμε με αγώνες τις πραγματικές ανάγκες της πόλης, των νέων ανθρώπων.

Τους χόρτασε η πόλη τους δήθεν πετυχημένους, τους δήθεν ανεξάρτητους, τους δήθεν ακομμάτιστους, τους δήθεν αυτοδιοικητικούς. Χορτάσαμε με τους απόντες από την πόλη και τα προβλήματα της. Χορτάσαμε με τους περαστικούς και τους δήθεν ακομμάτιστους.

Απαντάμε σε όλους τους τόνους, ότι ΝΑΙ η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εδώ – ότι η Λαϊκή Συσπείρωση μπαίνει μπροστά – ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι έτοιμη μαζί με το λαό της πόλης να παλέψει, να αγωνιστεί να διεκδικήσει – και να είναι μια άλλη δημοτική αρχή – κι όχι άλλη μια δημοτική αρχή.

Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι μια άλλη δημοτική αρχή; 

Γιατί ξέρουμε καλά ότι με ανάθεση δε λύνονται τα προβλήματα.

Γιατί ξέρουμε ότι ο λαός έχει τη δύναμη άμα το αποφασίσει να φέρει τα πάνω κάτω.

Γιατί εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην οργανωμένη δύναμη του λαού και της νεολαίας.

Γιατί απέναντι στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο των Δήμων και της Περιφέρειας που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις – η απάντηση μπορεί να είναι μόνο αγωνιστική.

Γιατί ξέρουμε ότι χρειάζεται ρήξη με το θεσμικό πλαίσιο που θέλει τους Δήμους και τις Περιφέρειες γρανάζι για τα κέρδη των λίγων και κυρίως ξέρουμε ότι χρειάζεται ανατροπή των δυνάμεων που στηρίζουν αυτό το θεσμικό πλαίσιο και είναι τα ποδάρια τους την πόλη.

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ότι εδώ στη Νίκαια και στο Ρέντη η Κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική θα έχουν πραγματικό αντίπαλο – τον ίδιο το ΛΑΟ της πόλης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Δήμου.

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές

όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες έχουν πιο χαλαρό χαρακτήρα – ότι δήθεν ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι πολιτικές – τους απαντάμε – ότι οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές, κρίνουν την καθημερινότητα μας, ακουμπάνε στις τσέπες μας, στοιχίζονται με τις αγωνίες των παιδιών μας, διαμορφώνουν τους όρους διαβίωσης μας στην πόλη.

Για αυτό και δε τους χαρίζουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Αλήθεια αφού δεν είναι τάχα μου πολιτικές – γιατί ο Πρωθυπουργός έχει θέσει ως στόχο της ΝΔ να βαφτεί όλος ο χάρτης μπλε μετά το βράδυ των εκλογών;

Τους απαντάμε ότι μ αυτό το πλευρό να κοιμούνται. Να ξέρουν καλά ότι τους περιμένει το βράδυ των εκλογών η Πάτρα, η Ικαρία, η Καισαριανή και άλλοι Δήμοι.

Αλλά κυρίως τους περιμένουμε όλοι εμείς που είμαστε σήμερα εδώ- που δίνουμε τη δική μας μαχητική απάντηση και με την πίστη του δίκιου των πολλών τους λέμε –

όσα παιχνίδια και αν παίξουν, όσες συγκολλήσεις και αν κάνουν μεταξύ τους – το λαό της πόλης δεν τον έχουν στο τσεπάκι τους και να ξέρουν καλά ότι εδώ το βράδυ των εκλογών την Κοκκινιά και το Ρέντη δεν θα αφήσουμε εμείς να την βάψουν μπλε – αλλά θα φροντίσουμε να βαφτεί με το κατακόκκινο του αγώνα, της διεκδίκησης, της αυτοθυσίας και της ανιδιοτέλειας.

Στην πόλη μας ταιριάζει μόνο το κόκκινο της ελπίδας – να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Και απάντηση στην Κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει ο λαός μας με αγωνιστική δημοτική Αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Καλούμε και σήμερα – κάθε έντιμο αγωνιστή, όποιον αισθάνεται αριστερός, όποιον αισθάνεται την καθημερινή δυσφορία μιας ζωής που δεν στοιχίζεται με τις ανάγκες του, ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Να γυρίσει την πλάτη σε όλους τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους που είναι βγαλμένοι από την ίδια μήτρα, υπηρετώντας ο καθένας από την μεριά του την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Γι αυτό και εκλεγμένους συμβούλους της σημερινής Δημοτικής Αρχής που μέχρι σήμερα ψηφίζουν ομόφωνα τα πάντα που φέρνει ο Ιωακειμίδης, τους βλέπεις να βρίσκονται σήμερα ως υποψήφιοι σε 4 διαφορετικά ψηφοδέλτια, γιατί οι θέσεις τους ταυτίζονται όπως και των Μαραγκάκη, Λιντζέρη, Τούντα, Τερζή.

Αλήθεια δε συμφωνούν όλοι ότι η χρηματοδότηση του Δήμου θα φορτώνεται όλο και περισσότερο στις πλάτες του λαού;

Σήμερα στην πόλη μας η χρηματοδότηση του Δήμου προέρχεται κατά 35% από το Κράτος και 65% από χαράτσια, τέλη, φόρους, πρόστιμα που επιβάλλει ο Δήμος.

Αλήθεια δε συμφωνούν όλοι ότι η υποχρηματοδότηση των σχολείων θα φορτώνεται στις πλάτες των γονιών; Γι αυτό μένουν όλοι άλαλοι στην μείωση των χρημάτων για τα σχολεία της πόλης κατά 25%

Αλήθεια δε συμφωνούν όλοι στην ανταποδοτικότητα και στη λογική ο Δήμος να βλέπει τον κάτοικο ως πελάτη; Άλαλοι και με ομόφωνες αποφάσεις από όλους τους περνούσαν τα ανταποδοτικά στην πόλη μας, με το λαό να πληρώνει 120 χιλ. ευρώ το χρόνο για να αθληθούν τα παιδιά στο Δήμο και 200 χιλ. για να συμμετέχουν στα δημοτικά πολιτιστικά προγράμματα και άλλα 100 χιλ. είναι ως τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς.

Αλήθεια όλοι μαζί ομόφωνα δεν ψήφισαν την αύξηση των δημοτικών τελών την περίοδο της κρίσης και σήμερα κανείς δε λέει κουβέντα για μείωση των δημοτικών τελών;

Αλήθεια γιατί κανείς δεν παίρνει θέση ενάντια στην καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, που θα την πληρώνουμε και πανάκριβα; Ήδη πάνω από 3 δις το έτος δίνει ο Δήμος μας στο ΕΣΔΝΑ πόσο άλλο θα μας χαρατσώνουν; Κατά τα άλλα «οικολογική σημαία» σηκώνουν όλοι δήθεν – αλλά τσιμουδιά ότι η ανακύκλωση στο Δήμο μας είναι κάτω από 10% του όγκου σκουπιδιών μας με την πολιτική που ακολουθούν και την ακριβοπληρώνουμε και αυτή.

Αλήθεια γιατί μένουν όλοι άλαλοι μπροστά στο ξεπούλημα των δημόσιων χώρων της πόλης, εκτάσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι πρασίνου και αθλητισμού και δίνονται βορά σε μεγαλοεπιχειρηματίες;

-27 στρέμματα σε μεγάλο ψυχαγωγικό πάρκο με χρέη κοντά στο 1 εκ που πάντα ως δια μαγείας ρυθμίζονται λίγο πριν από κάθε δημοτικές εκλογές

-67 στρέμματα που έχουν χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου δωράκι στην ΕΘΕΛ και μάλιστα δωρεάν από το 2006

-Πάρκο Αγ. Αννας και Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε εγκατάλειψη εδώ και χρόνια και κάτω από τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έχουν ακόμα παραδοθεί σε ιδιώτες

Αυτή την πολιτική υπερασπίζονται και υπηρετούν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη μας – για αυτό  δε λένε λέξη για όλα αυτά – γι αυτό ντρέπονται να πουν σε ποιο κόμμα ανήκουν – για αυτό φοράνε τον μανδύα του ανεξάρτητου – γιατί φοβούνται να πουν στο λαό ότι η πολιτική που υπηρετούν, η πολιτική που υπηρέτησαν στο Δήμο και η πολιτική που θα ακολουθήσουν είναι αυτή που τσακίζει το λαό.

Δε λένε κουβέντα για τα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό μας – για την ανεργία, την ακρίβεια, τα μικρομάγαζα που κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Τους ακούς όλους να παίζουν την ίδια κασέτα και να μιλάνε για «έξυπνες πόλεις» -για «ψηφιακές πόλεις» γενικά και αόριστα.

Ε λοιπόν οι δικές μας όμορφες πόλεις για τις οποίες εμείς παλεύουμε είναι αυτές που δεν πλημμυρίζουν, που δεν πέφτουν ταβάνια στα σχολεία, που δεν έχουν ανέργους, που δεν κλείνουν τα μαγαζιά, που τα ναρκωτικά δεν είναι διέξοδος για τη νεολαία μας, που ο αθλητισμός και οι τέχνες δεν είναι εμπόρευμα . Έτσι τη θέλουμε εμείς τη ζωή μας και γι αυτό θα παλέψουμε μαζί με το λαό.

Συντηρητική, αντιλαϊκή και δεξιά είναι η πολιτική τους και τα προγράμματα τους γ’ αυτό και βλέπεις με ευκολία στελέχη της ΝΔ όχι μόνο στο ψηφοδέλτιο του εκλεκτού της, του δήθεν ανεξάρτητου κ. Μαραγκάκη αλλά και στου Λινζτέρη και στου Τούντα.

Ειδικά ο Λιντζέρης το έχει τερματίσει με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του, 2 υποστηρικτών της ναζιστικής ΧΑ.

Ψήφος στο Λιντζέρη είναι ξέπλυμα στη Χρυσή Αυγή

Ψήφος στο Μαραγκάκη είναι ανοχή και τράτο σε ότι βιώνουμε σήμερα στο Δήμο και ήδη το καταδικάζει όλη η πόλη.

Λέμε στο λαό μας να σταθμίσει τις ανάγκες του και τη ζωή του μπροστά στις κάλπες και να μην στηρίξει

Την ιμιτασιόν απομίμηση της σημερινής δημοτικής αρχής, να μην στηρίξει τους άλαλους, τους απόντες από τα προβλήματα της πόλης. . Ε δε γίνεται να θες ή να σε βάλανε καλύτερα να γίνεις δήμαρχος και να διαφημίζεις ότι ηλεκτρονικά πλέον θα βγάζει έγγραφα ο Δήμος και θα καταργήσεις τις ουρές…. Και να μην έχεις πάρει χαμπάρι ότι εδώ και χρόνια όλες οι συναλλαγές με όλους τους Δήμους γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του gov ή θα καταργήσεις τις ουρές στο Δήμο όταν στην υπηρεσία που είσαι ήδη αντιδήμαρχος έρχονται οι γονείς για μια θέση στον Παιδικό Σταθμό από τις 11 το βράδυ για να πιάσουν σειρά προτεραιότητας;

Λέμε στο λαό να μην ψηφίσει απόμαχους Βουλευτές που ήδη τους καταδίκασε γιατί έχουν ψηφίσει και έχουν βάλει την υπογραφή τους στα μνημόνια και γι αυτό τους έστειλε ο λαός στα αζήτητα και ξαφνικά ξαναθυμήθηκαν να ξαναεμφανιστούν στην πόλη. Δηλαδή τολμάνε να μπαίνουν στα ΚΑΠΗ της πόλης αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις – να μιλάνε για τους εργαζόμενους του Δήμου αυτοί που έκοψαν 13ο και 14ο μισθό, ότι θα λύσουν το πρόβλημα με τα κοντέινερ στα σχολεία αυτοί που ψήφισαν το νόμο για να έχουμε κοντέινερ αντί για κανονικά σχολεία; Ο λαός τους έστειλε ήδη μια φορά στα αζήτητα, τώρα έχει την ευκαιρία να τους ξαναστείλει με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση.

Εμείς καθαρά και σταράτα λέμε στο λαό να παραμερίσει τους δήθεν ανεξάρτητους γιατί είναι άκρως εξαρτημένοι από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, γιατί βλέπουν το Δήμο ως επιχείρηση και τη ζωή μας στο ζύγι κόστος όφελος.

Είναι πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που στηρίζουν τα κόμματά τους, είναι πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που θέλει τους δήμους μακρύ χέρι των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Αυτή είναι η συγκολλητική τους ουσία – όπως λέει και ο λαός μας “άμα δεν ταιριάζανε – δε θα συμπεθεριάζανε” για αυτό είναι όλοι μαζί.

Γιατί η στρατηγική τους πολιτική σύμπλευση – στο Δήμο γίνεται ταύτιση

Ξέρουμε καλά ότι έχουν σχέδιο να μην αλλάξει πολιτική κατεύθυνση η Διοίκηση του Δήμου.

Ξέρουν καλά ότι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα τα βρουν σκούρα και δεν είναι τυχαίο που η ΝΔ  έχει μοιράσει τα στελέχη της σε όλα τα άλλα ψηφοδέλτια. Θέλουν η Λαϊκή Συσπείρωση να μην είναι στο 2ο γύρο. Τους απαντάμε για άλλη μια φορά – είναι βαθιά γελασμένοι – ο λαός της πόλης θα τους τιμωρήσει και η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με το λαό θα τους ανατρέψει.

Γι αυτό καλούμε κάθε Νικαιώτη και Ρεντιώτη να κάνει την οργή του αγώνα και δράση και με τη ψήφο του την Κυριακή να στείλει μήνυμα καταδίκης στη ΝΔ, κάνοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτική Αρχή.

Η νίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι η μεγάλη νίκη του λαού και της νεολαίας στην πόλη μας.

Με την στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση να στείλει μήνυμα καταδίκης

στην υποχρηματοδότηση των σχολείων – στις σχολικές αίθουσες σε κοντέινερ – στην έλλειψη ελευθέρων χώρων που έχουν παραδοθεί σε επιχειρηματίες – στην φοροεπιδρομή στους δημότες – στην εγκατάλειψη του εμπορικού κέντρου – στα κλειστά μαγαζιά – στην υποστελέχωση και  υποχρηματοδότηση του Δήμου – στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις – στα χρέη που έχουν μεγάλες επιχειρήσεις στο Δήμο και δεν ανοίγει ρουθούνι – στην παράδοση δημοτικών δραστηριοτήτων σε ιδιώτες – στα κλειστά και υποτιμημένα δημοτικά συμβούλια – στην απαξίωση των αιτημάτων των δημοτών – στην έλλειψη έργων υποδομής (όπως αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη) – στην ανταποδοτικότητα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό – στη δουλειά μέχρι τα 74 έτη που φέρνουν πλέον για τους συμβασιούχους μέσα από τους Δήμους.

Αυτή την πολιτική δεν πρόκειται να υπηρετήσει η Λαϊκή Συσπείρωση. Εμείς είμαστε απέναντι από αυτή την πολιτική γιατί είμαστε με το λαό και τις ανάγκες του.

Οχι εμείς δεν είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε εξαρτημένοι από τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας.

Είμαστε το ψηφοδέλτιο που σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες έχουμε πολιτική ταυτότητα, πολιτική διαδρομή και παρακαταθήκη αγώνων, γι αυτό έχουμε και κοινή ονομασία στα ψηφοδέλτια μας σε όλη τη χώρα.

Είμαστε το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ και σ αυτό συμμετέχουν εκτός από τους κομμουνιστές, δεκάδες τίμιοι, καθαροί, ανιδιοτελείς αγωνιστές και ανένταχτοι αριστεροί συναγωνιστές.

Ειδικά εδώ στην Κοκκινιά όχι μόνο δεν κρυβόμαστε αλλά θα ήταν και υποκρισία να κρύβουμε την πολιτική μας ταυτότητα, όταν περπατάμε στις ίδιες ρούγες με τους ήρωες του Μπλόκου που πλήρωσαν με αίμα τις επιλογές τους.

Την Κυριακή κοκκινίζουμε τις κάλπες ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια,

ρίχνουμε στις κάλπες το κόκκινο γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης,

με το γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις κάλπες για να ανθίσουν ακόμα περισσότερο οι αγώνες

Εδώ στην πόλη μας δίνουμε τη μάχη να φτάσει παντού σε κάθε χέρι, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες το ψ/δ της Λαϊκής Συσπείρωσης

το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο το οποίο συγκροτείται από αγωνιστές της πόλης που πραγματικά ο καθένας από το δικό του μετερίζι – από το χώρο που δρα (την Παιδεία, την Υγεία, τον αθλητισμό, τις Τέχνες, τα εργατικά σωματεία, τους Μικρασιατικούς ή τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις γειτονιές) – μπαίνει μπροστά για να προσφέρει με ανιδιοτέλεια – και αυτή η προσφορά βρίσκει έκφραση στο κοινό μας αγώνα – για αλλαγή συσχετισμού στην πόλη μας πραγματικά για τις ανάγκες των πολλών και οχι για τα κέρδη των λίγων.

Με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα καλούμε κάθε κάτοικο της πόλης θαρρετά και αποφασιστικά να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση – να βαδίσουμε μαζί – στο δρόμο του αγώνα – της διεκδίκησης- της ελπίδας – να δυναμώσει κι άλλο αυτό το ρεύμα συμπόρευσης.

Πραγματικά αυτό να το μήνυμα να απλωθεί σε όλη την πόλη – ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα

Τώρα με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτική αρχή που θα είναι αποκούμπι για το λαό και τα προβλήματα του, θα αναδεικνύει τα προβλήματα, θα διεκδικεί, θα αγωνίζεται, θα έχει το λαό συμμέτοχο και πρωταγωνιστή και όχι στο περιθώριο

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση για να παλέψουμε για

-μείωση δημοτικών τελών στην κατοικία και στα μικρά εμπορικά καταστήματα με αύξηση στις μεγάλες εμπορικές επιφάνειες και τα πολυκαταστήματα

-μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς

-για δωρεάν αθλητισμό και πολιτισμό για κάθε νέο

-για σύγχρονα ασφαλή σχολεία και νέους Παιδικούς Σταθμούς

-για έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη (αντιπλημμυρικά, πράσινο, καθαριότητα, ουσιαστική ανακύκλωση τριών ρευμάτων στην πηγή)

-για ελεύθερους χώρους ανοιχτούς για όλο το λαό και κλειστούς στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

-για να αναδειχθούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας και στο Κρατικό της Νίκαιας

-για πόλη πραγματικά προσβάσιμη για ΑμΕΑ

-για Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Σχολές Γονέων στα σχολεία μας

-για να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων στο Δήμο με τη μόνιμη ανασφάλεια στη ζωή τους

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας.

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού.

Και εδώ σε Νίκαια και Ρέντη ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

και σας υποσχόμαστε όλοι οι υποψήφιοι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό

έχουμε μπει στη μάχη με αυταπάρνηση

σας θέλουμε όλους δίπλα μας

σας καλούμε στο δρόμο του αγώνα και της ελπίδας να περπατήσουμε ΜΑΖΙ.

γιατί όλοι εμείς εμπνεόμαστε απο τα λόγια του Μακρονησιώτη αγωνιστή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας της δεκαετίας του 50 Κώστα Γέμελου που έλεγε

“σ ευχαριστώ πατρίδα Κοκκινιά που με έμαθες να στέκομαι όρθιος μπροστά στους καιρούς και να κοιτάζω κατάματα το λαό”

γιατί ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ κοιτάμε καθαρά το λαό στα μάτια και λέμε

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ – ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

και να ακουστεί από την Κοκκινιά μέχρι το Ρέντη ξανά δυνατά το VENCEREMOS

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΜΕ – ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΚΑΛΑ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: