“Τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος…” – Πληρωμένη απάντηση του Παφίλη στον αντικομμουνιστικό οχετό

Όταν βγαίνει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και καταγγέλλει επισήμως “αυτός είναι ο τάδε, που είναι εκεί, αυτό και αυτό”, τότε ισχύει αυτό που έγραψαν μερικοί. Τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος. Έτσι είναι η πραγματικότητα. Τελεία.

Ο Κ. Μπογδάνος βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία, στη συζήτηση για το αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την Ανώτατη Παιδεία, να επαναλάβει τις αντικομμουνιστικές αθλιότητες πως τάχα το ΚΚΕ “όχι μόνο δεν καταδίκασε χωρίς αστερίσκους” την πρόσφατη επίθεση εναντίον του, αλλά “συνέχισε την επαύριο τη στοχοποίησή του” με “αήθεις χαρακτηρισμούς που οπλίζουν χέρια πλέον”.

Αυτή τη φορά όμως δε βρισκόταν στο στούντιο του ΣΚΑΪ, για να μιλάει χωρίς αντίλογο ή να τον σκεπάζει με τις κραυγές του και έλαβε πληρωμένη απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Ο κ. Μπογδάνος και οι συν αυτώ γνωρίζουν πολύ καλά την άποψη και τη στάση του ΚΚΕ στα θέματα της τρομοκρατίας -εντός ή εκτός εισαγωγικών. Γνωρίζουν οι πάντες ότι το ΚΚΕ δεν υιοθέτησε ποτέ τέτοιες μεθόδους, από τότε που υπάρχει το κομμουνιστικό κίνημα. Και ήταν σαφής, σαφέστατη η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την καταδίκη της ενέργειας κατά του κ. Μπογδάνου. Ταυτόχρονα όμως λέμε ότι αυτές οι ενέργειες ταΐζουν όλους αυτούς, που θέλουν να επιβάλουν όχι απλά “νόμο και τάξη”, αλλά πειθαρχία άλλου είδους στα Πανεπιστήμια και αλλού.

Επειδή (σ.σ.: ο Μπογδάνος) διαμαρτυρήθηκε για όσα του είπε ο κ. Γκιόκας, θα το πω απλά και ας βγάλει τα συμπεράσματά του ο κόσμος. Είχαμε μια σύγκρουση με την αστυνομία, που έδρασε απαράδεκτα -γιατί δεν μπορεί να ρίχνεις χημικά μες στον κόσμο που έχει καροτσάκια με παιδιά, ούτε να θεωρείς τρομοκρατική ενέργεια την αυτοάμυνα ενός διαδηλωτή. Όταν βγαίνει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και καταγγέλλει επισήμως “αυτός είναι ο τάδε, που είναι εκεί, αυτό και αυτό”, τότε ισχύει αυτό που έγραψαν μερικοί.

Τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος.

Έτσι είναι η πραγματικότητα. Τελεία.

Ο Μπογδάνος επανήλθε με τον γνωστό παραληρηματικό του λόγο πως “το ΚΚΕ κάνει αβάντα σε εκείνους που θέλουν να με ξεκάνουν”, για να εισπράξει νέα αποστομωτική απάντηση.

Ακούστε κ. Μπογδάνο, με την αστική σας δημοκρατία. Εμείς υπερασπιζόμαστε αυτούς που παράγουν τον πλούτο και τον ληστεύει μια μειοψηφία. Εμείς υπερασπιζόμαστε αυτούς που ζουν στη φτώχεια και τη δυστυχία και εσείς υπερασπίζεστε τα τρωκτικά που τους εκμεταλλεύονται, που ζουν στον πλούτο και τη χλιδή. Και αν νομίζετε ότι μας παραχωρείτε κάποια δικαιώματα, να διαβάσετε ιστορία. Τα πήραμε με το σπαθί μας και με το αίμα μας αυτά τα δικαιώματα. Και ούτε πρόκειται να υποχωρήσουμε, ούτε να συμβιβαστούμε σε αυτό που λέγεται αστική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Επομένως να ξέρετε ότι η καταιγίδια έρχεται. Θα σας σαρώσει και θα στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, ανθρώπους σαν κι εσάς.

Στο ενδιάμεσο, ο “εθνικός μηνυτής” σιγόνταρε το Προεδρείο και έκανε παρατήρηση στον Θ. Παφίλη, για να φορέσει μάσκα, εισπράττοντας άλλη μια ατάκα για τον ρόλο του χαφιέ.

Καλά εσύ έχεις συνηθίσει άλλη μάσκα. Εγώ δεν την έχω συνηθίσει και δεν μπορώ να μιλήσω.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: