Θεσσαλονίκη – Η κάθε ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά αν έχει πάνω της το γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής…εξέπεμψε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ χτες το βράδυ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο θα είναι χιλιάδες, εξέπεμψε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ χτες το βράδυ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες νέοι και μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι του πνεύματος και των Τεχνών έδωσαν το «παρών», ανανεώνοντας το ραντεβού τους από την επόμενη μέρα στις γειτονιές της πόλης, στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία και σχολές, στη μάχη που συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή για περισσότερους αγωνιστές στα Δημοτικά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κεντρικοί ομιλητές ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρευρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, τα μέλη της ΚΕ Κώστας Αβραμόπουλος, Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, Δημήτρης Παπατολίδης, Ευθύμης Δημάκης, Θανάσης Χρηστίδης και οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Μετά το πέρας των ομιλιών, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταχειροκροτούμενοι πλαισίωσαν τον υποψήφιο περιφερειάρχη. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Βασίλης Τομπουλίδης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης Ελένη Τσιτσιρούδη, Βόλβης Βασιλική Πολυζωίδου, Δέλτα Πασχαλίνα (Λίνα) Χατζηκυριάκου, Θέρμης Φάνης Καρκατζούνης, Θερμαϊκού Κοσμάς Στεφανίδης, Καλαμαριάς Αναστασία Ποικιλίδου, Κορδελιού – Ευόσμου Θανάσης Κοκονάς, Λαγκαδά Φίλιππος Γεωργουδάκης, Νεάπολης – Συκεών Αλέξης Γουσόπουλος, Παύλου Μελά Μάριος Παλάντζας, Πυλαίας – Χορτιάτη Οδυσσέας Μαάιτα, Χαλκηδόνας Παναγιώτης Μαρκίδης και Ωραιοκάστρου Αγγελος Θεμελής.

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Η κάθε ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά αν έχει πάνω της το γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Σωτήρη Αβραμόπουλου:

«Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα, οργανωμένης διεκδίκησης, στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε όλη την Κεντρική Μακεδονία στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη συγκέντρωση ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Για να ανησυχήσουν όλοι αυτοί που θεωρούν ότι έχουν τον λαό της περιοχής “στο τσεπάκι” και δεδομένη την αυτοδυναμία της αντιλαϊκής πολιτικής!

Για να καταδικάσουμε την εγκληματική πολιτική η οποία εφαρμόζεται από διαδοχικές κυβερνήσεις, με τη στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας και άλλων δυνάμεων, και αφήνει τον λαό απροστάτευτο απέναντι στις πλημμύρες, στους σεισμούς, στις πυρκαγιές, στη βιομηχανική ρύπανση!

Που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας και οδηγεί σε εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών!

Για να απορρίψουμε τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, που δίνονται κάθε φορά προεκλογικά και μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή!

Για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας για τον λαό και αύξησή της για το κεφάλαιο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως είναι αυτές της Περιφέρειας, αρκετές εκ των οποίων είναι υποστελεχωμένες», υπογράμμισε.

«Να διεκδικήσουμε σύγχρονες υποδομές και έργα στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που τώρα λείπουν, είτε γιατί δεν θεωρούνται επιλέξιμα στο κεντρικό και τοπικό ΕΣΠΑ σε μεγάλη κλίμακα, είτε γιατί κόβονται και ράβονται στα μέτρα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, ο οποίος δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες», συνέχισε, και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αντιπλημμυρική προστασία, στην αντισεισμική θωράκιση «με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο και την αναβάθμιση του επιπέδου αντισεισμικής ασφάλειας όλων των δημόσιων κτιρίων», στην αντιπυρική προστασία, στην ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας με προσωπικό και μέσα, στην προστασία του περιβάλλοντος «με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων απέναντι στη βιομηχανική ρύπανση και δυσοσμία, που συνεχίζει να κόβει την ανάσα και στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αλλού! Μέτρα για την προστασία των ποταμών, των λιμνών, του Θερμαϊκού». Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για μέτρα και ένταση των ελέγχων ώστε να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η αποκομιδή απορριμμάτων, «να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ, που οξύνει την ενεργειακή φτώχεια και συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων».

Στο ίδιο πλαίσιο, μίλησε για την ανάγκη διεκδίκησης της βελτίωσης «της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, με προσλήψεις οδηγών, ενίσχυση των γραμμών, σύγχρονα λεωφορεία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση του εισιτηρίου», καθώς και «επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της κεντρικής γραμμής και της επέκτασης προς την Καλαμαριά του Μετρό, που αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο. Επεκτάσεις προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και προς Τούμπα, Πυλαία, με ένα σαφές και σύντομο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης». Επίσης, «να μην προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί το περιβόητο flyover», «να αναβαθμιστεί η Περιφερειακή Οδός» και συνολικά το οδικό δίκτυο, και να ολοκληρωθούν οι περιφερειακές συνδέσεις για σύγχρονη ασφαλή και γρήγορη σιδηροδρομική σύνδεση όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων με τη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκε ακόμα στη διεκδίκηση για ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, με σταθερή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών και όχι με τα ψίχουλα που κατευθύνονται μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς και αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, «αξιοποίηση των όποιων ελεύθερων χώρων και χώρων πρώην στρατοπέδων, απομάκρυνση στρατοπέδων από τον αστικό ιστό. Με κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις στο ύψος των αναγκών. Οχι στην παράδοση του χώρου της ΔΕΘ και του παραλιακού μετώπου στους επενδυτές, μπίζνες που ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια με “ζεστό” χρήμα! Αξιοποίηση προς όφελος του λαού!».

Ψήφος – χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική

«Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό! Δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων, ούτε τοπικοί σωτήρες!», συνέχισε ο Σ. Αβραμόπουλος και τόνισε:

«Οσα γίνονται, συνήθως γίνονται κατόπιν εορτής, μετά από καταστροφές, καθυστερούν, είναι αποσπασματικά και τα χρυσοπληρώνουμε στους εργολάβους.

Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, με κινητοποίηση! Απαιτείται σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, οργανωμένη διεκδίκηση, περισσότεροι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού!

Για να είναι αυτήν τη φορά κερδισμένη η επόμενη τετραετία για τον λαό της περιοχής μας, χρειάζεται αυτές τις λίγες κρίσιμες μέρες να εκφραστεί πιο θαρρετά, πιο αποφασιστικά και στην Κεντρική Μακεδονία το ρεύμα αμφισβήτησης που αναδείχθηκε στις κάλπες του Μάη και του Ιούνη με την ψήφο στο ΚΚΕ.

Τώρα πρέπει και μπορεί να εκφραστεί μια σημαντική συστράτευση, συμπόρευση, από ανθρώπους που βλέπουν την κάλπη της Κυριακής και σκέφτονται ότι δεν έχει νόημα, έτσι κι αλλιώς “δεν θα αλλάξει κάτι, καλύτερα να απέχω”. Ειδικά σε εσάς που πιστεύετε ότι η δική σας ψήφος δεν είναι σημαντική, γιατί έτσι κι αλλιώς ο συσχετισμός είναι πολύ δύσκολο να διαφοροποιηθεί, σας λέμε:

Πηγαίνετε στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο του αγώνα, της περηφάνιας, και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Στηρίξτε “Λαϊκή Συσπείρωση” σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, παντού, γιατί εκτός των άλλων η περιοχή μας δεν είναι “παίξε – γέλασε”, ούτε απλά άλλη μια κουκκίδα στον χάρτη!

Γιατί ειδικά εδώ πρέπει να δεχτεί γερό χαστούκι η κυβερνητική πολιτική, η διοίκηση του εκλεκτού της κυβέρνησης κ. Τζιτζικώστα.

Γιατί στην περιοχή μας, όπως και στην Αττική, όπου βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, πρέπει να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον λαό, ότι η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση δεν θα είναι εύκολη.

Γιατί εδώ χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μισθωτοί επιστήμονες, μπορούν να πουν “φτάνει ως εδώ με τον εργασιακό μεσαίωνα που έχετε φτιάξει”, όπως το είπαν στην τελευταία μεγάλη απεργία!

Γιατί η Κεντρική Μακεδονία είναι σημαντικός πνεύμονας της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας μας και ούτε οι αγρότες, αλλά ούτε και ο λαός αντέχουν με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο καλάθι και στο τραπέζι μας.

Γιατί γύρω στην περιοχή μας έχουν μαζευτεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που ακονίζουν τα νύχια τους για να αξιοποιήσουν σαν λεία για τα κέρδη τους τον φυσικό πλούτο, τους λιγοστούς ελεύθερους χώρους στις πόλεις μας, να εκμεταλλευτούν το πολυάριθμο και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό με τους όρους που καθορίζει η κερδοφορία τους.

Και κάποιος πρέπει να τους αντισταθεί!

Γιατί πάνω από τη Μακεδονία πετούν τα κοράκια του πολέμου και σκοπεύουν να μας μπλέξουν πιο βαθιά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους, όπως κάνουν με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως τώρα με τη μετεγκατάσταση αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Και πρέπει να είναι πιο δυνατό την επόμενη μέρα το κίνημα που θα διεκδικεί “καμία εμπλοκή στον πόλεμο, Θεσσαλονίκη – λιμάνι των λαών”!.

Γιατί η περιοχή μας, η Θεσσαλονίκη, έχει χιλιάδες νέες και νέους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον, που τώρα τους το κλέβουν, με δουλειές μισές, προσωρινή και μερική απασχόληση, νοίκια πανάκριβα, σπουδές που μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας.

Και η εκλογή περισσότερων συμβούλων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” θα αποτελέσει κρίσιμο σύμμαχο στους αγώνες της νέας γενιάς!

Γιατί, δυστυχώς, στην περιοχή μας υπάρχουν αρκετά αυγά του φασιστικού φιδιού. Και πρέπει να τσακιστούν. Παντού! Στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία!

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα, δυνατό ΚΚΕ, που θα εκφραστεί και στην κάλπη της Κυριακής.

Γιατί η “Λαϊκή Συσπείρωση” ήταν η μόνη που δεν σώπασε στην προκλητική ανοχή του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακόμα και μετά τη δίκη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, την Κυριακή κανείς να μη χαρίσει την ψήφο του στην αποχή ή στηρίζοντας συνδυασμούς βολικούς για το σύστημα και την κυβέρνηση!

Η κάθε ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά αν έχει πάνω της το γαρύφαλλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”!».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Τώρα υπάρχει επιλογή και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ
Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η αποψινή μας συγκέντρωση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι την Κυριακή 8 Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα είναι πολλά, θα είναι χιλιάδες και θα γεμίσουν τις κάλπες για τους δήμους και την Περιφέρεια.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να είναι πολλοί περισσότεροι οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που θα εκλεγούν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, να περάσουν στον β’ γύρο περισσότεροι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Μπορούμε σε όλη την Ελλάδα να τα καταφέρουμε! Να έχουμε πολλούς περισσότερους δημάρχους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που όπως ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα θα μπουν μπροστά μαζί με τον λαό στον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Τα μηνύματα από όλη τη χώρα δείχνουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να βγουν παντού πολύ πιο ενισχυμένα! Το έδειξε η μεγάλη επιτυχία με τους εκατοντάδες χιλιάδες, νέους και μεγαλύτερους, στα συγκλονιστικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ πριν λίγες μέρες, και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Το δείχνουν τα βλέμματα των απλών λαϊκών ανθρώπων, που με προσμονή περιμένουν να ακούσουν αυτά που έχουν να τους πουν οι κομμουνιστές. Το φανερώνουν η μεγάλη εμβέλεια και το κύρος που κατακτά η οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης για τον λαό της Θεσσαλίας, με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή.

Στις 8 του Οκτώβρη ο λαός μας μπορεί να δώσει ένα γερό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική, στην πολιτική με την οποία κατ’ εξακολούθηση όλες οι κυβερνήσεις φροντίζουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι λίγοι, οι εκμεταλλευτές μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, στέλνοντας τις ανάγκες των πολλών στο καλάθι των αχρήστων.

Να τους κόψουμε τη φόρα!

Τώρα πρέπει να τους κόψουμε τη φόρα, όπως έκαναν οι εργαζόμενοι πριν λίγες μέρες με τη μεγάλη απεργιακή τους κινητοποίηση, απάντηση στα ψέματα, στις συκοφαντίες, και ταυτόχρονα μια απεργία – απάντηση ότι η εργασιακή ζούγκλα δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στις εργατικές συνειδήσεις. Τώρα πρέπει να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, στους εκλεκτούς της στους δήμους και στις Περιφέρειες.

Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή από τον λαό να γράφει αντιλαϊκούς νόμους, να υπονομεύει τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Και μη νομίζουν οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ότι θα τη σκαπουλάρουν. Το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής τούς έχει όλους μέσα, γιατί όλοι τους χρόνια τώρα εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Κάπως έτσι φτάσαμε και η σύγκλιση ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ στα κρίσιμα κεντρικά ζητήματα, στο επίπεδο της Τοπικής Διοίκησης να γίνεται πλήρης ταύτιση. Αυτός είναι ο λόγος που με τους εκλογικούς συνδυασμούς «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» με τα αλισβερίσια που γίνονται ανάμεσά τους.

Δεν ξέρεις ποιος είναι μπλε, πράσινος ή ροζ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπου ο νυν δήμαρχος κ. Ζέρβας στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στον β’ γύρο των προηγούμενων εκλογών, ενάντια στον υποτίθεται τότε υποψήφιο της ΝΔ. Και τώρα είναι ο ίδιος υποψήφιος της ΝΔ! Τόσες είναι οι διαφορές τους!

Ο λαός όμως ξέρει ότι απέναντι σε όλους αυτούς έχει τους δικούς του υποψήφιους: Τους υποψήφιους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αγωνιστές δοκιμασμένους, ανεξάρτητους από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους εργολάβους. Γι’ αυτό και αποτελούν εγγύηση ότι την επόμενη μέρα θα συνεχίσουν να μπαίνουν μπροστά για τις λαϊκές διεκδικήσεις.

Με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» η αγανάκτηση δεν σκορπάει

Τώρα, φίλες και φίλοι, είναι η ώρα που η σκέψη πρέπει να γίνει απόφαση για τον καθέναν και την καθεμιά. Γιατί τώρα βλέπουμε μπροστά μας να ξετυλίγεται σε όλα τα μέτωπα η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, για την οποία είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ πριν τις εκλογές.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα που η κυβέρνηση νομοθέτησε και επίσημα το 13ωρο, που προσπαθεί να δώσει νέο χτύπημα στους αγώνες και στο δικαίωμα της απεργίας.

Τώρα που η μία καταστροφή διαδέχεται την άλλη και στον Βόλο, στη Βόρεια Εύβοια, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στον Εβρο, και αποκαλύπτεται με τραγικό τρόπο η πολιτική που θυσιάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των λίγων.

Τώρα που πολλοί βλέπουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αντίπαλο. Κι αυτός σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη αναζητά έναν σωσία του χαλίφη. Ούτε φυσικά είναι το ΠΑΣΟΚ, που βάζει ξανά πλάτη στη ΝΔ και μέσα και έξω από τη Βουλή. Δεν είναι φυσικά ούτε τα «νέα φρούτα» της ακροδεξιάς, του φασισμού και του σκοταδισμού, που αποπνέουν σαπίλα, όπως και το σύστημα που υπηρετούν.

Τώρα υπάρχει επιλογή, και είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τώρα που και οι τελευταίες αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ διαλύονται, και φαίνεται πιο καθαρά ότι αυτός ο πολιτικός εκφυλισμός δεν ήρθε από το «πουθενά», όπως λένε για τον νέο του πρόεδρο, αλλά ως συνέχεια μιας πορείας χρόνων. Που πότε με τη λογική του «εκσυγχρονισμού», του «μικρότερου κακού», του δήθεν «εφικτού», οδήγησε χιλιάδες προοδευτικούς, αριστερούς να αποδέχονται υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, στο όνομα μιας δήθεν καλύτερης διαχείρισης της σαπίλας του καπιταλισμού. Μόνο που τελικά συμβαίνει το αντίθετο. Το σύστημα της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, να διαχειρίζεται κόμματα και να τα φέρνει ακριβώς στα μέτρα του.

Σήμερα, όσοι και όσες δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτήν την πορεία στον κατήφορο έχουν επιλογή: Αυτήν που ακολούθησαν όλοι όσοι πριν από αυτούς δεν θέλησαν να γίνουν μέρος αυτής της πορείας αρνητικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, τον εγκατέλειψαν, κράτησαν ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά τους και σήμερα συμπορεύονται με το ΚΚΕ.

Ναι, έχουν επιλογή! Ακόμα και όλοι όσοι μπορεί να στήριξαν τη ΝΔ, όμως σήμερα θέλουν να εκφράσουν την αγανάκτηση και την οργή τους, γιατί η μόνη σταθερότητα είναι η «σταθερότητα» της ακρίβειας, της φοροληστείας, της εκμετάλλευσης. Αυτή όμως δεν είναι σταθερότητα αλλά μόνο αστάθεια, γιατί πλέον δεν ξέρεις τι σε περιμένει και από πού θα σου ‘ρθει. Και τα μόνα ψηφοδέλτια που μπορούν να εκφράσουν ατόφια τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή είναι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ. Γιατί εδώ η αγανάκτηση, η οργή δεν σκορπάει, αντίθετα ενισχύει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, που υπηρετούν σύσσωμα τα κόμματα του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις τους. Ενισχύει τη διάθεση αναζήτησης λύσης στα σημερινά προβλήματα μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τη συμμετοχή στο κίνημα, τη συλλογική δράση.

Στις 8 Οκτώβρη να βρεθεί ο λαός πιο δυνατός, με νέους συμμάχους

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα πιο πολλοί να κάνουν το αποφασιστικό βήμα. Να συμπορευτούν χωρίς δισταγμό με το ΚΚΕ. Να γίνει η αρχή για περισσότερους με τη στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ τον Μάη και τον Ιούνη, τόσοι κι άλλοι τόσοι που το σκέφτονται, σήμερα να το κάνουν πράξη, για να μπούμε όλοι μαζί μπροστά, για να οργανωθεί η τόσο απαραίτητη λαϊκή – εργατική αντεπίθεση με νέες δυνάμεις και ορμή.

Στις 8 Οκτώβρη ο λαός μας να βρεθεί με νέους συμμάχους, τους εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και με λιγότερους εχθρούς, με πετσοκομμένα τα ψηφοδέλτια των αντιλαϊκών κομμάτων και των δήθεν «ανεξάρτητων».

Γιατί: ‘Η θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, με περιφερειάρχες και δημάρχους πιστούς στην υλοποίηση της πολιτικής που συμφέρει τις μεγάλες επιχειρήσεις, που αφήνει ανοχύρωτο τον τόπο μας, τις πόλεις, τα χωριά μας, γιατί οι δαπάνες για την πολιτική προστασία είναι «μη επιλέξιμες» και κοστίζουν, που βάζει τις κοινωνικές ανάγκες για σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ελεύθερους χώρους, σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες, στο ζύγι του «κόστους – οφέλους». Με περιφερειάρχες και δημάρχους που θα είναι μακριά και απέναντι από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος για καλύτερους μισθούς και συνθήκες δουλειάς, για προστασία της πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα, που θα δίνουν «γην και ύδωρ» στα σχέδια για Ελλάδα – ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

‘Η θα χαράξουμε μια άλλη πορεία, με δημάρχους και εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους μαχητές, αγωνιστές στο πλάι του λαού, όπως πρέπει να είναι. Που θα μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να διεκδικήσουν σύγχρονα αντιπλημμυρικά και άλλα έργα θωράκισης των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Που θα βρεθούν μαζί με τους εργαζόμενους στον αγώνα για 5ημερο – 7ωρο – 35ωρο, για ασφαλείς χώρους δουλειάς, για να καταργηθεί στην πράξη η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης που μας γυρνά δεκαετίες πίσω. Που δεν θα αφήσουν κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Που θα είναι μαζί με τη νεολαία στον αγώνα της για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για δημόσια και δωρεάν πανεπιστήμια. Που θα παλεύουν να φτιαχτούν όμορφες πόλεις, γιατί θα έχουν ευτυχισμένους ανθρώπους, με αξιοπρεπή δουλειά και μισθούς, εξασφαλισμένη στέγαση, και όχι πόλεις – τουριστική βιτρίνα αλλά με κατοίκους εγκλωβισμένους στα αδιέξοδα και στην ανασφάλεια.

Γι’ αυτά παλεύουν οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Γι’ αυτά ψηφίζουμε την Κυριακή, για τις ζωές μας! Γι’ αυτό θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό αυτές τις τελευταίες μέρες.

Με το κόκκινο γαρύφαλλο παντού, σε όλες τις κάλπες. Με τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, και τον Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Με όλους τους αγωνιστές υποψήφιους δημάρχους στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Για να έχουμε και εδώ υποψήφιους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πολύ ψηλά, ακόμα και στον β’ γύρο των εκλογών. Για να λάμψει στις κάλπες της Κυριακής η ελπίδα, το δικό μας φως, ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση»!

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
Δήμος είναι ο λαός και ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του

Σε πανστρατιά για την ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και προέτρεψε τη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Βασίλη Τομπουλίδη:

«Τώρα είναι η ευκαιρία μας να στείλουμε στο σπίτι τους τους διάφορους “Μπέους” αυτού του συστήματος και να αναδείξουμε μπροστά τους γνήσιους αγωνιστές της “Λαϊκής Συσπείρωσης”», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Β. Τομπουλίδης και τόνισε: «Ηρθε η ώρα να σταματήσουμε να ψάχνουμε τις διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν. Στα κρίσιμα ζητήματα υπάρχουν εμβληματικές ταυτίσεις των παρατάξεων που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ των παρατάξεων των κκ. Ζέρβα, Αγγελούδη και Πέγκα, είτε είναι στη διοίκηση είτε δήθεν αντιπολίτευση. Γιατί αυτές οι δυνάμεις είναι εξαρτημένες από τα “θέλω” των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τις δεσμεύσεις τους απέναντι στις δημοσιονομικές αντοχές.

Αλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν της επίσημης στήριξης των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στελέχη και των τριών κομμάτων συμμετέχουν και στα τρία αυτά ψηφοδέλτια!».

Επισήμανε ότι όλοι οι παραπάνω συμφωνούν «με τη μετατροπή του δήμου σε τροχονόμο εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των αναγκαίων έργων και υποδομών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού (…) Με την πολιτική τουριστικοποίησης – εξωστρέφειας που επιταχύνθηκε και από τη διοίκηση Ζέρβα σε συνέχεια των προηγούμενων, με τη συμφωνία όλων των κομμάτων. Με αυτήν την πολιτική εκτοξεύονται τα ενοίκια, όσο αξιοποιείται μεγάλο κτιριακό απόθεμα από μεγάλες εταιρείες, για να γίνουν ξενοδοχεία και συγκροτήματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι συνθήκες αυτές αναγκάζουν πολλούς κατοίκους να σκέφτονται να απομακρυνθούν από το κέντρο και από τις άλλες συνοικίες του δήμου (…) Οι τρεις τους συμφωνούν με την πολιτική της απαξίωσης – διάλυσης της υπηρεσίας καθαριότητας, με τις ελλείψεις προσωπικού, οχημάτων, μηχανημάτων, εργαλείων και υλικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της υπηρεσίας που υλοποίησε η διοίκηση Ζέρβα. Ο ένας συνεχίζει το έργο του άλλου. Επί διοίκησης Μπουτάρη προχώρησε η ιδιωτικοποίηση της συντήρησης των οχημάτων στην καθαριότητα, παρόλο που ο δήμος διαθέτει ένα τεράστιο μηχανοστάσιο που θα μπορούσε κατάλληλα εξοπλισμένο και στελεχωμένο να συντηρεί τα οχήματα του δήμου με πολύ μικρότερο κόστος για τους πολίτες και πολύ πιο άμεσα.

(…) Συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μετατρέπει σε εμπορεύματα τις λαϊκές ανάγκες, που θεωρεί “μη επιλέξιμες δαπάνες” την προστασία της ζωής των παιδιών μας».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην ανάγκη δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων προσεισμικών ελέγχων στα σχολεία και στην τραγική και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια «αναδεικνύουμε στη Βουλή και στον λαό της πόλης μας τις ευθύνες του υπουργείου και της περιφερειακής και δημοτικής αρχής που δεν διεκδίκησαν ποτέ τίποτα, αντίθετα είναι συνένοχοι στη χρόνια εγκατάλειψη και υποβάθμιση των υποδομών», ενώ επισήμανε ότι «ακούγεται, κύριοι της κυβέρνησης και κ. Ζέρβα, ότι ακόμα και το βοηθητικό προπονητήριο πρόκειται να κλείσει λόγω στατικότητας. Αλήθεια, σε χρονιά προετοιμασίας των αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα προπονούνται οι εκατοντάδες αθλητές της πόλης μας;», καταλήγοντας: «Εμείς χρόνια διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «διεκδικούμε έργα για την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, αξιοποίησης και διεύρυνσης των όποιων ελεύθερων χώρων, όπως είναι ο χώρος της σημερινής ΔΕΘ. Με τη σφραγίδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τη θολή στάση του ΠΑΣΟΚ, κεντρικά και τοπικά σε Περιφέρεια και δήμο Θεσσαλονίκης, προωθείται η μετατροπή του χώρου της ΔΕΘ σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο με “πράσινη πιστοποίηση” για το ξεκάρφωμα, στερώντας από τον λαό της πόλης τη δυνατότητα να πάρει πραγματικά μια ανάσα με τη διαμόρφωση ενός μεγάλου χώρου πρασίνου και αναψυχής.

Διεκδικούμε να ανατραπεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο. Να μετατραπεί ο χώρος της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο, να ενταχθούν σε έναν ενιαίο σχεδιασμό, μαζί με τον χώρο της ΔΕΘ, ο χώρος του πρώην 424 ΓΣΝ και της περιοχής του πρώην συνοικισμού της Αγίας Φωτεινής, ο χώρος του Γ’ ΣΣ μετά από μετεγκατάστασή του και κατάργηση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου. Να αξιοποιηθούν για επέκταση των χώρων πρασίνου καθώς επίσης για εγκατάσταση και άλλων απαραίτητων υποδομών για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις – δραστηριότητες».

«Λαϊκή Συσπείρωση» η απάντηση στον ρατσισμό και τον φασισμό

Ακόμα, επισήμανε ότι «απέναντι στην πολιτική που οδηγεί τμήματα του λαού μας στη συντηρητικοποίηση, σε θεωρίες συνωμοσίας εποχών Μεσαίωνα, στη στοχοποίηση του διπλανού μας επειδή έχει διαφορετικό χρώμα, θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό, απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις που πρεσβεύουν τουλάχιστον τρία ψηφοδέλτια στον δήμο μας, ποια μπορεί να είναι η απάντηση;

Μήπως μπορεί να είναι η παράταξη της ΝΔ, του νυν δημάρχου κ. Ζέρβα, που επέλεξε προχτές στην κεντρική του προεκλογική ομιλία να ανεβάσει ψηλά στην ατζέντα τον δήθεν πατριωτισμό του, κλείνοντας το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους για τον δεύτερο, ακόμα και για τον πρώτο γύρο;

Δύσκολα μάλλον…

Μήπως μπορεί να είναι η δήθεν προοδευτική παράταξη του κ. Πέγκα που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα έπρεπε πρώτα να μας εξηγήσει πώς γίνεται ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνυπάρχουν στην ίδια παράταξη με στέλεχος (τρεις φορές υποψήφια βουλευτή) της “Δημιουργίας Ξανά” του γνωστού Θάνου Τζήμερου. (…)

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τα ανέκδοτα, ο λαός της πόλης, οι μαθητές και καθηγητές στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, στην Τούμπα κ.α. ξέρουν καλά ποιος μπήκε εμπόδιο στους φασίστες και τους ναζί σε αυτήν την πόλη, ποιος τους έστειλε πάλι πίσω στις τρύπες τους και παλεύει καθημερινά σε κάθε χώρο να απομονωθούν από τον ίδιο τον λαό και τη νεολαία. Ημασταν όλοι εμείς οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μαζί με άλλους αγωνιστές, προοδευτικούς, αντιφασίστες.

Γιατί πραγματικά πατριωτικό για τον λαό της πόλης μας είναι ότι απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που μας ενέπλεξε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, βρέθηκαν μόνο οι υποψήφιοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” όχι μόνο με τις θέσεις μας αλλά και έμπρακτα. Οπως έκαναν κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής διαδήλωσης στις 6 Απριλίου του 2022, όπου συνδικαλιστές, απεργοί και φοιτητές, ανάμεσά τους δύο μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, στείλαμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε το λιμάνι της πόλης μας να γίνεται πέρασμα για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και για τα όπλα τους, παρά την άγρια καταστολή. Αλήθεια, πού ήταν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι τότε στους απεργιακούς αγώνες, στους αγώνες για να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο; Στην καλύτερη στον καναπέ του σπιτιού τους».

Ακόμα, υπογράμμισε: «Ο λαός μας θα χρειαστεί μια ισχυρή, πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση και στον δήμο Θεσσαλονίκης που θα διεκδικήσει μαχητικά:

Χρηματοδότηση από το κράτος, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Κατάργηση και γενναία μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση χαρατσιών, όπως αυτού της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Δημιουργία ελεύθερων χώρου πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της σχολικής στέγης που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Αμεση βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών του δήμου.

Ενίσχυση όλων των υποδομών Υγείας από την κυβέρνηση.

Γιατί για μας όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Δήμος είναι ο λαός της κάθε πόλης, είναι η ζωή του, η στήριξή του για να μπορεί να παίρνει “ανάσες” και ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: