Θανάσης Παφίλης: «Περισσότερο κόκκινο κόντρα στη μαυρίλα του αστικού πολιτικού συστήματος»

«Όχι μόνο για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, αλλά για να αντιστοιχηθούν οι τεράστιες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της επιστήμης και της εξέλιξης, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, για να απολαύσουν οι παραγωγοί τον πλούτο αυτών που παράγουν. Αυτοί είμαστε».

Στην κατάμεστη αίθουσα του εργατικού κέντρου Κέρκυρας μίλησε σήμερα το απόγευμα ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Μπορμπότης γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ ζητώντας αρχικά ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του πολύνεκρου εγκλήματος στα Τέμπη, ενώ στη συνέχεια σχολίασε ανάμεσα στα άλλα ότι, οι θυελλώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών «δείχνουν ότι δεν είναι όλα ακίνητα, ότι δεν είναι παντοδύναμοι, ότι τελικά ο λαός δεν είναι του χεριού τους». Αμέσως μετά κάλεσε στο βήμα τους Παναγιώτη Κελάνδρια -Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου- υποψήφιο βουλευτής του ΚΚΕ, τον Γιάννη Πελάη, τραπεζοϋπάλληλο, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, την Ελένη Μυρίλλα, ξενοδοχοϋπάλληλο, πρόεδρο του Επιχειρησιακού Σωματείου Sandy και τον Σπύρο Κανταρέλη, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που με τις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν ο καθένας από την πλευρά του «Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές».

Εγκλήματα για τα κέρδη των καπιταλιστών

Στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης υποστήριξε ότι «ένα μαύρο σύννεφο καλύπτει τον ελληνικό ουρανό» αναφερόμενος στο έγκλημα των 57 νεκρών των Τεμπών.

Υπογράμμισε ότι η αιτία των εγκλημάτων αυτών βρίσκεται στη ρίζα του καπιταλιστικού συστήματος, στη λογική κόστους οφέλους, δηλαδή την υποταγή της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Παράλληλα τόνισε ότι τα εγκλήματα αυτά έχουν υπεύθυνους «όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν πίστα αυτή τη βαρβαρότητα».

Ασέβεια στους νεκρούς οι συγκάλυψη των αιτιών του εγκλήματος

«Τώρα μπροστά στην οργή του λαού προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις δυσλειτουργίες του κράτους ή το ανθρώπινο λάθος. Μα αυτό το κράτος υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή των πολλών» σχολίασε, για να καταγγείλει ότι αυτή η στάση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δείχνει ασέβεια στους εκατοντάδες νεκρούς, αφού με  ευθύνη τους προχώρησε το σπάσιμο του ΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση στην ιταλική εταιρεία για 45 εκ. φορτώνοντας 15 δις χρεών στον ελληνικό λαό. Επίσης υπενθύμισε τα 750 εκ. ευρώ επιδότησης της Ιταλικής εταιρίας «για υποτίθεται άγονες γραμμές μεταξύ των οποίων Αθήνας – Θεσσαλονίκης», τις μετατάξεις του προσωπικού, την απογύμνωση της συντήρησης των γραμμών, τις αγωνιώδεις καταγγελίες των εργαζομένων για τα σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Πάνω σε αυτή την πολιτική υποστήριξε φούντωσαν τα εργατικά ατυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά ότι από το 2010 μέχρι το 2018, δηλαδή την περίοδο που κορυφώνεται η στρατηγική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, 197 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 97 τραυματίστηκαν σοβαρά σε διαφόρων ειδών και αιτίες ατυχήματα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους βασικούς σταθμούς της υλοποίησης της πολιτικής της ΕΕ από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την «απελευθέρωση» και ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων από το 2009 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα ανέτρεψε την προπαγάνδα ότι η Ελλάδα είναι χώρα «μπανανιά» που προωθούν τα παπαγαλάκια των αστικών κομμάτων επιχειρώντας να αθωώσουν την πολιτική της ΕΕ αποκαλύπτοντας ότι μόνο το 2021 πραγματοποιήθηκαν σε αυτή, 1.385 σιδηροδρομικά ατυχήματα με 680 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Φόβος τους είναι ο λαός

«Ο λαός είναι παντοδύναμος αν το συνειδητοποιήσει» υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, αναφερόμενος στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και τον φόβο που έχουν τα αστικά επιτελεία αυτές να στοχοποιήσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν τα αστικά κόμματα στο σύνολό τους.

Κάλεσε τους Κερκυραίους να κρίνουν «ποιος τους έφερε στο άγχος, στην αγωνία του αύριο, στο μέτρημα και του τελευταίου ευρώ, στην αγωνία αν το παιδί τους θα φτάσει ζωντανό στη σχολή του» για να επισημάνει αμέσως μετά ότι όλα αυτά τα χρόνια το «”μοναχικό” και “απομονωμένο” ΚΚΕ με δεκάδες παρεμβάσεις στη βουλή και στο λαό αποκαλύπτει τις οδηγίες της ΕΕ. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, γιατί πράγματι είμαστε “κολλημένοι” στα λαϊκά συμφέροντα και θα συνεχίσουμε αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Να τους αιφνιδιάσουμε με ισχυρό ΚΚΕ

«ΚΚΕ στην κάλπη: ψήφος τιμωρίας, αλλά κυρίως ψήφος ασπίδας για το λαό και τις νέες επιθέσεις που θα δεχτεί. Ψήφος Ελπίδας για το αύριο, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος» υπογράμμισε ο ομιλητής καλώντας τους Κερκυραίους να αιφνιδιάσουν και να αποδυναμώσουν όλα τα αστικά κόμματα σε αυτές τις εκλογές.

«Γιατί το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι αν θα έχουμε τη μία ή την άλλη κυβέρνηση που θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική που είναι δεδομένη για αυτούς, αλλά αν θα βγει ο λαός ισχυρός και ισχυρός λαός σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ» τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, στις ομολογίες στελεχών τους ότι δεν έχουν διαφορές στα σημαντικά ζητήματα, για να υπενθυμίσει ότι η πείρα της προηγούμενης δεκαετίας δείχνει πως αν χρειαστεί – όπως οι ίδιοι σήμερα ομολογούν – θα συγκυβερνήσουν.

Πρόσθετα υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη «για όλους» της ΝΔ και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο, είναι καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους στα ύψη και το λαϊκό εισόδημα στα βάραθρα. Μάλιστα έκανε αναφορά στους σχεδιασμούς για την κατασκευή πλωτού νησιού τύπου Dubai, 35 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, ένα δημόσιο έργο που θα τρέξει  ομάδα εταιρειών για 30 χρόνια, την ώρα που οι δημόσιες υποδομές του νησιού όπως το νοσοκομείο, το οδικό δίκτυο, τα σχολεία και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι υποδομές ύδρευσης και διαχείρισης των σκουπιδιών βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Προς απόδειξη του ισχυρισμού του αναφέρθηκε την πολιτική των αστικών κομμάτων στην ενέργεια, στους πλειστηριασμούς, στη φορολογία, στο ταμείο ανάκαμψης και την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, για να αναδείξει ότι ο λαός δεν πρέπει να τους δώσει συγχωροχάρτι, αλλά ψήφο καταδίκης, «ψήφο στο ΚΚΕ που όλα αυτά τα χρόνια παλεύει και κινητοποιεί τον λαό».

«Δυνατό ΚΚΕ γιατί οι βουλευτές του ήταν είναι και παραμένουν δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα» τόνισε «γιατί η κάθε ψήφος του ΚΚΕ κατατίθεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας και εκεί μένει» κατέληξε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε «περισσότερο κόκκινο χρώμα κόντρα στη μαυρίλα του αστικού πολιτικού συστήματος» και συνέχισε λέγοντας «όχι μόνο για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, αλλά για να αντιστοιχηθούν οι τεράστιες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της επιστήμης και της εξέλιξης, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, για να απολαύσουν οι παραγωγοί τον πλούτο αυτών που παράγουν. Αυτοί είμαστε».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: