Θανάσης Παφίλης: Είναι τόσο προκλητικό, ενώ γδέρνετε τον κόσμο φέρνετε νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη για όλους. Για να κερδίσει ο εργάτης πρέπει να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο» – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει το νόμπελ οικονομίας που είπε πως «δεν θα χωρίσουμε τους Έλληνες ταξικά»…

«Εμείς λέμε ότι ο προϋπολογισμούς σας είναι σκληρός, ταξικός και κάνει γενικευμένη επίθεση στα λαϊκά στρώματα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024.

Σχολιάζοντας τον διαγωνισμό ανάμεσα στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη, υπογράμμισε πως σκόπιμα «ξεχνάνε» ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και οι επενδύσεις «έχουν σιδερένιους νόμους και προϋποθέσεις».

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να συντριβεί η αμοιβή των εργαζομένων, η δεύτερη είναι η σκανδαλώδης χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων και η τρίτη προϋπόθεση οι φοροαπαλλαγές και τα άλλα κίνητρα στο κεφάλαιο. «Αυτή η πολιτική είναι αποδεκτή από όλα τα άλλα κόμματα εκτός ΚΚΕ. Δεν μπορείς να λες ανάπτυξη και να τα ξεχνάς», σημείωσε.

«Είναι τόσο προκλητικό, ενώ γδέρνετε τον κόσμο φέρνετε νέες φοροαπαλλαγές», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μείωση του φόρου των χρηματιστηριακών συναλλαγών και τις άλλες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο που φέρνει ο προϋπολογισμούς, την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι φόροι για το λαό.

«Δεν υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη για όλους. Για να κερδίσει ο εργάτης πρέπει να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο», ανέφερε επίσης, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά πως «δεν υπάρχει οικονομία για όλους» που λένε ο Κασσελάκης και ο Μητσοτάκης. Σχολίασε δε καυστικά πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει το νόμπελ οικονομίας που είπε πως «δεν θα χωρίσουμε τους Έλληνες ταξικά».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: