“Θα διαλυθείτε εκεί που θα σας πούμε εμείς” – Τρομοκρατία από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πορεία της ΟΓΕ για την Παλαιστίνη

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν πως “απαγορεύεται” η θυροκόλληση, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία προσπάθησε να παρεμποδίσει την πορεία από το να φτάσει στην παλαιστινιακή πρεσβεία.

Με απειλές και “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” αντιμετώπισαν την πορεία της ΟΓΕ υπέρ της Παλαιστίνης οι δυνάμεις καταστολής, επιχειρώντας να παρεμποδίσουν αντιπροσωπεία από την πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας από την κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, όπου νωρίτερα οι συγκεντρωμένες άνοιξαν πανό όπου απαιτούσαν “Τέρμα στην ισραηλινή κατοχή – Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν πως “απαγορεύεται” η θυροκόλληση, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία προσπάθησε να παρεμποδίσει την πορεία από το να φτάσει στην παλαιστινιακή πρεσβεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δυνάμεις της ομάδας ΟΔΟΣ, έφραξαν δυο φορές το δρόμο στην πορεία, λέγοντας αυταρχικά πως “θα διαλυθείτε εκεί που θα σας πούμε εμείς”, επικαλούμενες εντολές από τη ΓΑΔΑ.

“Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει”, απάντησαν με ένα στόμα οι γυναίκες που συμμετείχαν στην πορεία, ενώ στο δεύτερο αστυνομικό μπλόκο κατέφτασε ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι, που έγινε δεκτός με το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”. Η παρέμβαση αυτή, σε συνδυασμό με την ανυποχώρητη στάση της ΟΓΕ οδήγησε τελικά στην ολοκλήρωση της πορείας .

Παρόλα αυτά, το κρεσέντο αυταρχισμού συνεχίστηκε, με την αστυνομία να επιχειρεί να κάνει τον …τροχονόμο σε κάθε γυναίκα που αποχωρούσε από την πορεία μετά τον τερματισμό της, μην τυχόν και οι “επικίνδυνες” διαδηλώτριες περνούσαν ξανά από την σιδηρόφρακτη ισραηλινή πρεσβεία φεύγοντας.

Μπροστά σε αυτή την απόπειρα κατατρομοκράτησης της πορείας αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, η ΟΓΕ εξέδωσε καταγγελία, στην οποία αναφέρεται πως:

“Η ΟΓΕ καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που, υπηρετώντας πιστά το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, προσπάθησε να εμποδίσει την αντιπροσωπεία της ΟΓΕ να επιδώσει στην πρεσβεία του Ισραήλ ψήφισμα καταδίκης για την εγκληματική επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν επίσης να σταματήσουν τις γυναίκες της ΟΓΕ κλείνοντας το δρόμο για να μη φτάσουν στην Παλαιστινιακή πρεσβεία προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στον Πρέσβη του Λαού της Παλαιστίνης.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ με τη μαχητική τους παρουσία έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κρατική καταστολή και με πορεία έφτασαν τελικά και επέδωσαν το ψήφισμα τους.”

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: