Θ. Παφίλης: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι το δίλημμα και όχι περισσότερο ή λιγότερο νηστικός (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίζει χάος το ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα καθώς το ΚΚΕ θεωρεί ότι η παραγωγική δύναμη είναι οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου, ενώ τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι κινητήρια δύναμη είναι το κεφάλαιο και κλιμακώνουν την αντεργατική επίθεση…

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι το δίλημμα και όχι περισσότερο ή λιγότερο νηστικός, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, υπογραμμίζοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη που επικαλούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα σημαίνει ενίσχυση του κεφαλαίου και λιτότητα για τον λαό.

Σημείωσε ότι το δίλημμα περί προόδου ή συντήρησης που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρεοκοπήσει από τότε που το έλεγε το ΠΑΣΟΚ και αποτελεί τον Δούρειο Ίππο του εργατικού – λαϊκού κινήματος που του λέτε ότι θα κάνετε τον καπιταλισμό ανθρώπινο!

Χαρακτήρισε σκληρά ταξικό τον κρατικό προϋπολογισμό και ανέκδοτα τα όσα λέγονται περί ανάπτυξης για όλους που επαναλαμβάνουν όλες οι κυβερνήσεις κατά τη συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών, ενώ εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική, όπως άλλωστε κάνουν όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ είτε ως «κεντροδεξιές» ή ως «κεντροαριστερές», όπως στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

Το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός, σημείωσε και πρόσθεσε ότι γίνεται συνειδητή παραπλάνηση για τη δημιουργία ψεύτικων ελπίδων στον λαό. Ανέφερε ότι η ΝΔ τάζει ψίχουλα και ο ΣΥΡΙΖΑ μια φέτα ψωμί, αλλά ο άνθρωπος δεν ζει με αυτά, τα οποία και πάλι ο λαός τα πληρώνει από τη φορολογία του. Τόνισε ότι χωρίζει χάος το ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα καθώς το ΚΚΕ θεωρεί ότι η παραγωγική δύναμη είναι οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου, ενώ τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι κινητήρια δύναμη είναι το κεφάλαιο και κλιμακώνουν την αντεργατική επίθεση διότι η καπιταλιστική ανάπτυξη έρχεται από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Γι’ αυτό, σημείωσε, τα πρώτα μέτρα των μνημονίων ήταν μειώσεις μισθών, συντάξεων και δαπανών σε Υγεία και Παιδεία.

Τόνισε ακόμα πως ένα νέο μνημόνιο είναι και το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει ένα παιχνίδι ότι δήθεν θα αξιοποιούσε αλλιώς τα χρήματα, κρύβοντας πάλι ότι το Ταμείο έχει αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για το πώς και πού θα διανεμηθούν τα χρήματα και αυτά προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα οποία μάλιστα θα τα πληρώσει ο λαός.

Όσο για το αφήγημα της κυβέρνησης ότι μειώνονται οι φόροι, από τα στοιχεία του προϋπολογισμού προκύπτει πως, όπως υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, το 95% της φορολογίας το πληρώνουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι και το 57% είναι οι έμμεσοι φόροι, οι πιο αντιλαϊκοί δηλαδή.

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: