Τέταρτος αποκλεισμός σε δύο μήνες στη σελίδα Jo Di από το Facebook

Οι πρώτες δύο φορές ήταν από τους εθνικιστές, την περίοδο των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, η τρίτη μετά από παρέμβαση του Ερντογάν, ενώ τώρα κλείνει το καρέ με τους “χριστιανοταλιμπάν”, που δεν ενοχλήθηκαν από όσα λέει ο Αμβρόσιος, αλλά από τη σάτιρα εναντίον του.

Αναδημοσιεύουμε τη σχετική ανάρτηση, με την αναλυτική είδηση από τη σελίδα που διατηρεί ο γραφίστας JoDi. Περισσεύει ίσως να σχολιάσουμε πως αυτός είναι ο πολλοστός κρίκος σε μια αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών, που κάνουν σκόνη το ιδεολόγημα περί ιντερνετικής δημοκρατίας, και δείχνει τα όρια που βάζουν τα κυρίαρχα ΜΚΔ στη σάτιρα και την ελεύθερη έκφραση.

Μετά τους έλληνες εθνικιστές και τον Ερντογάν τώρα “χτύπησαν” και οι χριστιανοταλιμπάν

Εκ νέου αποκλεισμός (ο τέταρτος μέσα σε διάστημα δύο μηνών) δημοσιεύσεων από το Facebook στη σελίδα Jo Di

Η πρώτη και η δεύτερη φορά ήταν στο τέλος Γενάρη, ανάμεσα στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, μετά από αναφορές φασιστών στη δημοσίευση των απειλητικών μηνυμάτων που έλαβα (δείτε εδώ σχετικά), ενώ την τρίτη φορά δράση έλαβε ο Ερντογάν με αποτέλεσμα να κλείσει η σελίδα (δείτε εδώ σχετικά).

Την τέταρτη φορά, σειρά έχει η ομάδα χριστιανοταλιμπάν, από ό,τι ενημέρωσε σχετικά το Facebook.

Πριν μισή ώρα προσπαθώντας να μπω στο λογαριασμό έλαβα τα εξής μηνύματα από το Facebook, μέσω των οποίων με ενημέρωνε για τον εκ νέου αποκλεισμό δημοσιεύσεων (η σελίδα είναι ορατή για τους αναγνώστες, χωρίς να μπορεί να δημοσιευτεί κάτι για 24 ώρες). Στα μηνύματα περιέχοταν και τα γνωστά απειλητικά από την μεριά του Facebook, για πολυήμερο αποκλεισμό ή και εκ νέου διαγραφή της σελίδας.

Η επίμαχη δημοσίευση αυτή τη φορά ήταν η απεικόνιση των λεγομένων του Αμβρόσιου (κατά την απολογία του στο δικαστήριο) η οποία από ό,τι φαίνεται ενεργοποίησε τον μηχανισμό των χριστιανοταλιμπάν να δράσουν με αναφορές. Το αποτέλεσμα ήταν να διαγράψει το Facebook το post με το λινκ στη δημοσίευση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: