Συγκλονίζει το μέγεθος της πυρκαγιάς στην Πεντέλη – Και ο Στρατός στη μάχη της κατάσβεσης – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της Πεντέλης που βλέπουν για πολλοστή φορά να κινδυνεύουν από τις φλόγες και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων δασοπροστασίας. Όλα αυτά σε μια περιοχή που έχει καεί ξανά και ξανά, αλλά παραμένει εντελώς αθωράκιστη.

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της Πεντέλης που βλέπουν για πολλοστή φορά να κινδυνεύουν από τις φλόγες και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων δασοπροστασίας. Όλα αυτά σε μια περιοχή που έχει καεί ξανά και ξανά και απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, αλλά παραμένει εντελώς αθωράκιστη.

Η νύχτα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη, καθώς αποχωρούν τα εναέρια μέσα. Οι φλόγες έχουν μπει μέσα στο Ντράφι, όπου ήδη έχουν κάψει σπίτια. Μάλιστα, το άλλο μέτωπο κατευθύνεται προς περισσότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ανθούσα.

Επίσης, προληπτικά εκκενώθηκε το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» με 36 παιδιά και 19 άτομα προσωπικό να μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία».

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Νταού Πεντέλης, κοντά στο Ντράφι. Οι φλόγες, λόγω των ισχυρών ανέμων, κατάφεραν να «γιγαντωθούν» γρήγορα και να πάρουν ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες διαστάσεις, σχηματίζοντας πολλά μέτωπα.

Οι κάτοικοι του Ντράφι κλήθηκαν μέσω μηνύματος του «112» να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εκεί, η πύρινη λαίλαπα κατάφερε να προκαλέσει ζημιές σε αυλές σπιτιών και αυτοκίνητα, παρά τις προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών αλλά και των κατοίκων που παρέμειναν στην περιοχή ούτως ώστε να σώσουν τις περιουσίες τους.

Πηγή: Eurokinissi

Τα βασικά μέτωπα της πυρκαγιάς πλησιάζουν την Ανθούσα από τη μία και το Πικέρμι από την άλλη. Εκτός από το Ντράφι έχει ζητηθεί η εκκένωση της Ανθούσας και των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι (κοντά στο Πικέρμι).

Πηγή: Eurokinissi

Πηγή: Eurokinissi

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων ώστε να διευκολυνθούν τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και οι κάτοικοι που φεύγουν από τις περιοχές τους.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στην περιοχή, κλιμάκιο της ΤΟ Μεσογείων Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και της ΤΟ Βορείου Τομέα του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή Ανατολικής Αττικής και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, στο πλευρό των κατοίκων και των πυροσβεστικών δυνάμεων που δίνουν την μάχη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Εντολή προληπτικής εκκένωσης έχει δοθεί και για το αναρρωτήριο Πεντέλης. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο αναρρωτήριο αναμένεται να μεταφερθούν στο «Μητέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της υποστελέχωσης που επικρατεί στο αναρρωτήριο, το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται σε άδεια καλείται να επιστρέψει για να βοηθήσει την εκκένωση. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι κλήθηκαν να βοηθήσουν ακόμη και άνθρωποι που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή παραιτηθεί.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή εκκένωση του αναρρωτηρίου.

Και ο Στρατός στη «μάχη» της κατάσβεσης – Τρία τα μέτωπα, πολλές οι ζημιές σε σπίτια

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τρία είναι τα μέτωπα που μετατρέπουν σε στάχτη, ότι βρίσκουν στο πέρασμά τους. Συγκεκριμένα, το πρώτο μαίνεται προς την παλαιά Πεντέλη, το δεύτερο έχει φτάσει στην Ανθούσα όπου έχει προκαλέσει ζημιές στα πρώτα σπίτια της περιοχής και το τρίτο στο Ντράφι όπου από νωρίς έχει κάψει περιουσίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Ι. Αρτοποιό, που μίλησε στο «OPEN», η Πυροσβεστική θα δώσει αγώνα να μη φτάσει το μέτωπο στον Αγ. Πέτρο και ελπίζει να συνεχίσει η φορά του ανέμου να σπρώχνει τη φωτιά προς τα καμένα.

Δύο ομάδες «Δευκαλίων» από την 2η ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) και το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών), συνολικού αριθμού 150 ατόμων και δύο λεωφορεία που θα χρησιμοποιηθούν σε τυχόν ανάγκη εκκένωσης περιοχών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: