Στ. Μπαλάσκας: Ο δολοφόνος είναι βλάκας, αν έπαιρνε αμέσως την ΕΛ.ΑΣ., θα έμενε μόνο 4 χρόνια φυλακή!

Ο Μπαλάσκας δίνει τη δική του εκδοχή αλά ελληνικά του How to get away with a murder, δίνοντας συμβουλές σε δολοφόνους για το τι θα έπρεπε να κάνουν για να γλιτώσουν τις βαριές ποινές και να μη σαπίσουν στη φυλακή…

Μπορεί αρχικά ο Μπαλάσκας να δήλωνε με βεβαιότητα, έχοντας εσωτερική πληροφόρηση, πως οι δράστες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά ήταν σεσημασμένες συμμορίες αλλοδαπών, αλλά η πραγματικότητα ήταν κάπως διαφορετική.

Οι “γκαραντί πληροφορίες” του υπεύθυνου μπάτσου συνδικαλιστή αποδείχτηκαν εντελώς αβάσιμες, αλλά η βρώμικη δουλειά είχε γίνει, με το κατάλληλο δηλητήριο για την καλλιέργεια ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντανακλαστικών.

Αλλά αν πιστεύετε πως ο Μπαλάσκας ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί και να αναδιπλωθεί, πέφτετε έξω, γιατί όλα αυτά ήταν ένα κόλπο, για να μείνει ήσυχος και ανυποψίαστος ο δράστης, ώστε “να τον μαγκώσουμε”. Η ΕΛ.ΑΣ. -μας λέει ο Μπαλάσκας- είχε καταλάβει από την πρώτη στιγμή τον δράστη και τις αντιφάσεις του, κέρδιζε χρόνο όμως για να τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί.

Το καλύτερο σημείο όμως είναι πως ο Μπαλάσκας αντιμετωπίζει μάλλον με σχετική συμπάθεια τον δολοφόνο και στο ερώτημα “ένοχος ή βλαξ” κλίνει πιθανότατα προς το δεύτερο.

Ο δολοφόνος είναι βλάκας. Αν είχε ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία δε θα έτρωγε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Θα έλεγε πως ήταν ένα γεγονός πάνω στον θυμό του, έγινε εν βρασμώ ψυχής, πάνω σε ενδοοικογενειακό καυγά, θα πρόβαλλε τον πρότερο έντιμο βίο και θα έμενε μέσα πέντε έξι χρόνια. Ενώ τώρα θα πάρει τον δόλο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και θα σαπίσει στη φυλακή.

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα από την εμφάνισή του στο πρωινό του Μέγκα.

Τα κηρύγματα μίσους εναντίον των… σεσημασμένων αλλοδαπών έγιναν φιλικές συμβουλές για έναν πιλότο και πώς θα μπορούσε να την βγάλει καθαρή χωρίς να σαπίσει στη φυλακή για μια γυναικοκτονία.

Η σαπίλα του κόσμου τους ξεχειλίζει και βγαίνει στην επιφάνεια σε κάθε ευκαιρία. Και το πιο αποκρουστικό τεκμήριο δεν είναι μόνο αυτή καθεαυτή η αποτρόπαια δολοφονία αλλά ο σάπιος τρόπος σκέψης όσων επιχειρούν να δικαιολογήσουν στην ουσία τον δράστη…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: