«Σπαρτιάτες»: Ξέπλυμα και εφησυχασμός για το …φωτοαντίγραφο του ναζιστή Κασιδιάρη

Σαν να μην ξέρει ο κόσμος τι πρεσβεύουν ο υπόδικος ναζί και οι όμοιοί του, ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» και άλλα στελέχη βρίσκουν φιλόξενο βήμα σε τηλεοπτικές εκπομπές, με το άλλοθι ότι «είναι άγνωστοι» και «πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος τι κόμμα είναι»

Ξεκίνησε η συστημική «μπουγάδα»

Για τα καλά έχει ξεκινήσει το «μακιγιάρισμα» του φασιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες», μπας και περάσει για κάτι άλλο από αυτό που είναι πραγματικά, η προβιά του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη.

Τον τόνο δίνουν δηλώσεις όπως αυτή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλια, στο πνεύμα «να περιμένουμε να τους δούμε και να τους κρίνουμε», ενώ πλέον το μόρφωμα βρίσκει και βήμα σε τηλεοπτικές εκπομπές, οι οποίες κάνουν αφιερώματα «ποιοι είναι οι Σπαρτιάτες», καλούν τον πρόεδρό τους για συνεντεύξεις κ.ο.κ. Θυμίζει την περίοδο μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, όταν έδιναν και έπαιρναν τα ρεπορτάζ για «τους νεαρούς που βοηθάνε γιαγιάδες με τα ψώνια».

Μιλώντας λοιπόν σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Β. Στίγκας, πρόεδρος του μορφώματος, σχολίασε προηγούμενη αναφορά του ως εξής: «Δεν ήταν καύσιμο για τους “Σπαρτιάτες” ο Ηλίας Κασιδιάρης. Κηροζίνη ήταν… Λάθος έκανα».

Επιβεβαίωσε ακόμα ότι περίπου τα 2/3 της κοινοβουλευτικής του ομάδας προέρχονται από το κόμμα «Ελληνες», προσθέτοντας: «Οι θέσεις των “Σπαρτιατών” ταιριάζουν σε πολλά σημεία με αυτές των “Ελλήνων”. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό».

Είπε επίσης ότι περιμένει …να τελεσιδικήσει η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης: «Εάν κριθεί τελεσίδικα εγκληματική οργάνωση η ΧΑ, μόνο τότε θα την καταδικάσουμε».

Κατά τ’ άλλα, ισχυρίστηκε ότι καταδικάζει τον ναζισμό, σπεύδοντας να προσθέσει και την καταδίκη του κομμουνισμού, σε άλλη μια επιβεβαίωση ότι η θεωρία των «δύο άκρων», επίσημη πολιτική της ΕΕ, αποτελεί το καλύτερο «μαλακτικό» για «μπουγάδες» φασιστών.

Τέλος αναφέρθηκε στην Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας ότι τάχα την σέβεται, απλά «δεν πρέπει να την ηρωοποιούμε». Ο συγκεκριμένος βέβαια έχει δώσει δείγματα του «σεβασμού» που τρέφει προς το πρόσωπό της, με χυδαίες αναρτήσεις τόσο για την ίδια όσο και για τον δολοφονημένο γιο της, αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα, από το ναζιστικό μόρφωμα του οποίου είναι σήμερα ο «μπροστινός».

Γεννάει ακόμα το «κοτέτσι» του ΛΑ.Ο.Σ.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές στήριξε τη ΝΔ, είπε ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει δύο υπουργούς και δύο αρχηγούς. Τον Μάκη Βορίδη και τον Αδωνι Γεωργιάδη. Και δύο αρχηγούς, τον Βελόπουλο και τον άλλον, τον Στίγκα», αλλά και πως «απ’ ό,τι μου λένε, και ο Νατσιός πέρασε ένα διάστημα από τη Θεσσαλονίκη», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ακροδεξιό «κοτέτσι, αν και το κλείσαμε, γεννάει ακόμη». Μάλιστα προανήγγειλε ότι «θα έχουμε ρόλο και δεν θα είμαστε απαθείς» στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

***

Ξέπλυμα…

Τους νεοεκλεγέντες του φασιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες» προβάλλουν όλο και περισσότερα ΜΜΕ, λίγες μέρες αφότου ομολόγησαν και επίσημα ότι αποτελούν …φωτοαντίγραφο του ναζιστή Κασιδιάρη. Σαν να μην ξέρει ο κόσμος τι πρεσβεύουν ο υπόδικος ναζί και οι όμοιοί του, ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» και άλλα στελέχη βρίσκουν φιλόξενο βήμα σε τηλεοπτικές εκπομπές, με το άλλοθι ότι «είναι άγνωστοι» και «πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος τι κόμμα είναι». Βέβαια, στα κανάλια φορούν τη γραβάτα του καθωσπρεπισμού και του «δεν ξέρω – δεν είδα» για το άγριο παρελθόν της Χρυσής Αυγής, που στο παρασκήνιο εκθειάζουν.

…και εφησυχασμός

Δεν είναι όμως μόνο τα ΜΜΕ, αφού μέχρι και υπουργοί καλλιεργούν επικίνδυνο εφησυχασμό απέναντι στο νεο-φασιστικό μόρφωμα. Ερωτώμενος για τους «Σπαρτιάτες», αν υπάρχει κίνδυνος να έχουμε ξανά μια Χρυσή Αυγή στη Βουλή, ο Β. Κικίλιας απάντησε πως δεν θα έβαζε «στην ίδια μοίρα όλους πριν τους δούμε, γιατί τους πιο πολλούς δεν τους γνωρίζουμε». Πρότεινε μάλιστα να υπάρξει χρόνος για «να καταλάβει ο κόσμος και η κοινωνία τι είναι ο καθένας από αυτούς (…) Είναι παιδευτικό, δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει». Για τον Κικίλια, χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να καταλάβουμε τι καπνό φουμάρουν τα ακροδεξιά απολειφάδια! Για τον λαό, όμως, δεν υπάρχει ούτε λεπτό αναμονής: Οι φασίστες σπρώχτηκαν στη Βουλή από διάφορα συμφέροντα και κέντρα, σαν πιστά σκυλιά του συστήματος και της εργοδοσίας. Η θέση τους είναι στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας κι εκεί πρέπει να τους στείλει με την πάλη του ο λαός.

 

Αναδημοσιεύεται από τον Ριζοσπάστη της Παρασκευής 30 Ιούνη 2023

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: