Σε τραγικά αδιέξοδα οδηγούν τα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία που επαναλαμβάνονται κάθε τρεις και λίγο – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ανακύκλωση των ίδιων μέτρων που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως η επικίνδυνη λογική της «ατομικής ευθύνης» είναι το μοναδικό «σχέδιο προστασίας» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενόψει της επέλασης της παραλλαγής «Όμικρον».

Σε σχόλιό του για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία (βλ. πιο κάτω), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Προβλέψεις για ρεκόρ κρουσμάτων, με ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης, χωρίς καμία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς, που αποτελούν εστίες μετάδοσης.

Επιδημιολογική επιτήρηση στα λόγια, χωρίς δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό.

Μάσκες αυξημένης προστασίας, με μετακύλιση του αυξημένου κόστους στο λαό και τους εργαζόμενους.

Αυτή είναι η ουσία των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία, τα οποία επαναλαμβάνονται -χωρίς κανένα αποτέλεσμα- κάθε τρεις και λίγο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα και αποτελέσματα».

Η ανακύκλωση των ίδιων μέτρων που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως η επικίνδυνη λογική της «ατομικής ευθύνης» είναι το μοναδικό «σχέδιο προστασίας» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενόψει της επέλασης της παραλλαγής «Όμικρον».

Τα «νέα» περιοριστικά μέτρα που συνιστούν ένα ευχολόγιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Γενάρη, προφανώς για να μην διαταραχθεί η εορταστική «αγορά». Η αιτιολογία από την πλευρά του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη που έκανε τις ανακοινώσεις είναι ότι η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά, θα μετέφερε τη διασκέδαση σε σπίτια, προκαλώντας έτσι μεγαλύτερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, από τις 3 έως και τις 16 Γενάρη όπου και θα επανεξεταστούν τα μέτρα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή η διπλή χειρουργική μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Το σχετικό κόστος θα επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα, αφού η συγκεκριμένη μάσκα είναι αρκετά πιο ακριβή και η τιμή της έχει εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα,

Παράλληλα, τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση θα έχουν ωράριο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με τραπέζια των έξι ατόμων, χωρίς ορθίους και με μετρικές αποστάσεις (αλλά και με απειλή για απαγόρευση της μουσικής σε περίπτωση που παρατηρηθούν παρανομίες) ενώ στα γήπεδα το ποσοστό των θεατών θα φτάνει το 10% της χωρητικότητας με με ανώτατο τα 1.000 άτομα.

Επίσης ανακοίνωσε πως η τηλεργασία επανέρχεται σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως το 50% και με κυλιόμενο ωράριο, ενώ οι επισκέπτες σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 48 ωρών.

Μέχρι τις 3 Γενάρη, το μοναδικό «μέτρο προστασίας» είναι η σύσταση προς τους νέους (που για ακόμη μια φορά στοχοποιούνται) να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με τους ηλικιωμένους. Φυσικά, ούτε λόγος δεν γίνεται από την κυβέρνηση για ενίσχυση του συστήματος Υγείας,  για δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, που αποτελούν εστίες μετάδοσης. Ενόψει της νέας μεγάλης πίεσης που θα δεχθεί το σύστημα Υγείας, αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, δόθηκε εντολή για ενίσχυση της «συνεργασίας» με τους κλινικάρχες στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: