“Ψαλίδι” του Facebook σε διαδικτυακή συζήτηση για το φασισμό

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε άλλη πλατφόρμα, μετά την απόφαση του Facebook να λογοκρίνει τη συζήτηση που διοργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο ΚΨΜ.

Σε λίγες μέρες ανακοινώνεται η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, την οποία και περιμένουμε όλοι με αγωνίαα, ακριβώς επειδή μας αφορά όλους. Ο λαός έχει λόγο, για αυτό ακριβώς και πρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη.

Έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, εκδηλώσεις, συζητήσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα. Αυτές τις μέρες, παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, οι διαδικασίες κορυφώνονται.

Μία πολύ κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, έλαβε χώρα διαδικτυακά. Πολύς κόσμος που δεν είχε ενδεχομένως τη δυνατότητα να παραστεί ποτέ στην δίκη ή που βρίσκεται μακριά μπορεί με ένα κλικ να ενημερωθεί. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο, μετά την απόφαση του Facebook να λογοκρίνει τη μετάδοση της εκπομπής, καθώς και κάθε άλλη προώθηση της εκδήλωσης, απόφαση εναρμονισμένη με μια πάγια εδώ και καιρό πρακτική της εταιρείας να μπλοκάρει παντοιοτρόπως και σε συστηματική βάση αντιφασιστικό περιεχόμενο και αναρτήσεις. Τελικά ωστόσο η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς μέσα από άλλη πλατφόρμα.

Όσοι λοιπόν δεν έχετε ακόμη καταφέρει να παρακολουθήσετε την εκπομπή που οργάνωσαν  οι εκδόσεις ΚΨΜ τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020,  με αφορμή τα βιβλία για το ναζισμό-φασισμό που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον Κώστα Παπαδάκη, συνήγορο Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», συγγραφέα του βιβλίου Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο: δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά; (εκδ. Τόπος) και Βασίλη Λιόση, συγγραφέα του βιβλίου «Ναζισμός – Τα αίτια γέννησης και γιγάντωσής του» (εκδ. ΚΨΜ), μπορείτε να μπείτε να την βρείτε εδώ.

Τη συζήτηση  συντονίζει ο Διονύσης Ελευθεράτος, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: