Προκαλεί ο Κασιδιάρης στην απολογία του: Γιατί δε με ρωτάτε και για τον Τσε Γκεβάρα;

Προκαλεί ο πρώην βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην απολογία του που διεξάγεται σήμερα στην αίθουσα του Εφετείου.

Η απολογία του κατηγορουμένου πρώην βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη διεξάγεται σήμερα στην αίθουσα του Εφετείου, όπου έχουν προσέλθει δεκάδες δημοσιογράφοι, ενώ η παρουσία του κοινού είναι επίσης μεγάλη, παρά τον περιορισμό στον αριθμό του ακροατηρίου που έχει επιβάλλει η αστυνομία. Έξω από τον χώρο του δικαστηρίου πραγματοποιείται από το πρωί αντιφασιστική συγκέντρωση.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Αντώνη Ρηγόπουλου στο Κουτί της Πανδώρας, για πρώτη φορά εδώ και αρκετούς μήνες, στο ακροατήριο υπάρχει επίσης σημαντική παρουσία υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς φορούν γυαλιά ηλίου και καπέλα, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να προστατευτούν από τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, παρά τη ρητή διαβεβαίωση, ότι θα γίνει (όπως πάντα) σεβαστή η απόφαση απαγόρευσης φωτογράφησης των προσώπων των κατηγορουμένων, των δικηγόρων της υπεράσπισης, και του κοινού της Χρυσής Αυγής.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο έτερος κατηγορούμενος που θα απολογούνταν σήμερα, ο πρώην βουλευτής της ΧΑ Κούζηλος, δήλωσε ότι θα προσέλθει στις 18/10, λόγω οικογενειακού προβλήματος.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε: «Φυλακίστηκα για να μη μπορώ να παράγω πολιτική», χαρακτηρίζοντας παράλληλα, «αδιανόητη» την κατηγορία.

“Αυτά είχα να πω για την κατηγορία που μου αποδίδεται”, δήλωσε όταν τελείωσε την πρώτη του τοποθέτηση, με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα να φωνάζει “για αυτά που έκανες δεν είπες τίποτα”.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για την γραπτή του αναφορά στον Χίτλερ ως “αναμορφωτη” και “στρατιωτική ιδιοφυία” είπε: “Δε θα κάνω κανένα σχόλιο για κανένα άρθρο και καμία άποψη που αφορά ιστορική κριτική”.

Εκνευρισμένος μάλιστα ρώτησε το δικαστήριο γιατί δεν τον ρωτάει και τη γνώμη του για τον Τσε Γκεβάρα, ο οποίος υπήρχε σε εξώφυλλο εντύπου της Χρυσής Αυγής που διατίθετο, μάλιστα κεντρικά.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις του δικαστηρίου που αφορούσαν τη ναζιστική φύση της οργάνωσής του, τα ναζιστικά σύμβολα, αλλά και το τατουάζ του με τη σβάστικα.

 

Δείτε ακόμα:

Μάγδα Φύσσα προς Κασιδιάρη: “Για αυτά που έκανες δεν είπες τίποτα” (ΦΩΤΟ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: