Προγραμματικές δηλώσεις – Θανάσης Παφίλης: Να ξεσηκωθεί ο λαός μαζί με το ΚΚΕ βάζοντας πλώρη διεκδίκησης απέναντι στην επίθεση (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είστε όλοι δέσμιοι, ορκίζεστε στην ΕΕ» – Το ΚΚΕ δεν περίμενε προγραμματικές δηλώσεις και τις τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων για να βγάλει συμπεράσματα, αλλά είχε αποκαλύψει προεκλογικά, τόσο τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όσο και τις συναινέσεις των υπολοίπων κομμάτων.

Κάλεσμα προς τον λαό να ξεσηκωθεί για να σταματήσει τη μεγάλη επίθεση εναντίον του και να βάλει πλώρη διεκδίκησης, απηύθυνε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης υπονομεύουν τις λαϊκές ανάγκες.

Ξεκινώντας από τα ζητήματα της Υγείας, ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, καθώς το κριτήριο λειτουργίας είναι το κέρδος και έτσι όποιος έχει λεφτά γιατρεύεται. Έκανε έκκληση να σταματήσει η υποκρισία των υπολοίπων κομμάτων που, ενώ μιλάνε για κοινωνικό αγαθό, όλοι υποστηρίζουν την συνύπαρξη δημόσιου ιδιωτικού τομέα, τα αποτελέσματα της οποίας φάνηκαν και την περίοδο της πανδημίας, όπου οι κλινικάρχες δεν έδιναν τις κλίνες ΜΕΘ αν δεν κέρδιζαν.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε εκθέσεις των τραπεζών από το 2011 όπου έλεγαν ότι οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις θα είναι στον τομέα της Υγείας. Και αυτό γιατί πληρώνει ο λαός που δεν μπορεί να περιμένει στις ατελείωτες ουρές και το πληρώνει μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία με τις συμμετοχές. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ λέει ότι η Υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό και πρέπει να είναι δημόσιο και δωρεάν για όλους. Ενώ πρόσθεσε ότι απέναντι στους 12.000 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια από το σύστημα υγείας, δεν αρκούν οι 10.000 προσλήψεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε τις κυβερνήσεις που κατεδάφισαν το ΕΣΥ με τα μνημόνια, κλείνοντας νοσοκομεία και μειώνοντας τη χρηματοδότηση. Σημείωσε επίσης χαρακτηριστικά, ότι «το σύγχρονο ΕΚΑΒ είναι τα αγροτικά», καταγγέλλοντας το αίσχος να πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι σε καρότσες επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Ακόμα αναφέρθηκε στην αδυναμία των γιατρών να πάνε σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς με τους πενιχρούς μισθούς δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα ενοίκια.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν περίμενε προγραμματικές δηλώσεις και τις τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων για να βγάλει συμπεράσματα, αλλά είχε αποκαλύψει προεκλογικά, τόσο τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όσο και τις συναινέσεις των υπολοίπων κομμάτων. Απέναντι στην επίθεση που ετοιμάζει η ΝΔ στους εργαζόμενους, κάλεσε να φτιαχτεί ένα τείχος από τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα, μαζί με το ΚΚΕ, που έχει αποδείξει τη δύναμή του μέσα στην εργατική τάξη.

Όσο για τα συνθήματα περί «ισχυρής Ελλάδας» και «προόδους», αυτά, υπογράμμισε, αφορούν μόνο αυτούς που πλουτίζουν από τη ληστρική εκμετάλλευση των εργαζομένων με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Θύμισε ότι 150 εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο είχαν το 2022 κέρδη 10,41 δισ. ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός έπεσε 7,4%. «Αυτή είναι η πρόοδος;», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, 6 στους 10 εργαζόμενους παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ, με τη γενίκευση στις ατομικές συμβάσεις από όλες τις κυβερνήσεις και την ίδια ώρα, τα 2,5 δισ. μερίσματα μετόχων στις ΑΕ το 2022 φορολογούνται με 5%. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ακόμα τη λογική των «αντοχών και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» που στόχο έχει, όχι μόνο να μη μειώνονται τα κέρδη των λίγων, αλλά να αυξάνονται.

Επισήμανε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι δάνειο που θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι και θα το καρπωθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Όσο για τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, ακόμα και δικαστήρια πολυτελείας για τις επενδύσεις προβλέπει. Και σημείωσε ότι σε αυτά δεσμεύονται όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ. Αναφερόμενος και στην επενδυτική βαθμίδα, τόνισε ότι αφορά σε μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή για τους επενδυτές και εργασιακές σχέσεις ζούγκλας για τους εργαζόμενους. Ενώ το πρόγραμμα σταθερότητας προβλέπει μείωση πρωτογενών δαπανών, δηλαδή Υγεία, Παιδεία, πρόνοια, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, δηλαδή έρχεται κατάργηση επιδομάτων σε Ενέργεια, διεύρυνση φορολογικής βάσης, όπου θα πληρώσουν οι μικροεπαγγελματίες, γιατί κανείς δεν καταργεί τα προνόμια των εφοπλιστών.

«Είστε όλοι δέσμιοι, ορκίζεστε στην ΕΕ», είπε ο Θ. Παφίλης, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει εργατική λαϊκή αντιπολίτευση γιατί δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θα κάνει αντιπολίτευση και έξω από τη Βουλή, εμπνέοντας τον λαό.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: