Πόνεσε ο Πορτοσάλτε – “Τι δουλειά έχει ο κόσμος στο Εφετείο, αυτά τα κάνουν οι Χρυσαυγίτες” (VIDEO)

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολη η μετάβαση από επίδοξο ίματζ μέικερ του Κασιδιάρη σε διαπρύσιο κήρυκα αντιφασισμού.

Ο βήχας και το τσούξιμο δεν κρύβονται, όπως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά στη σημερινή πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου ο Άρης Πορτοσάλτε, δεν μπόρεσε με τίποτε να κρύψει την ενόχλησή του. Όχι φυσικά για τα εγκλήματα των φασιστών, τους οποίους κάποτε, αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα, νουθετούσε πατρικά “να βρουν έναν τρόπο να μη σας πιάνουν στο στόμα τους”, αλλά για το γεγονός ότι χιλιάδες κόσμος κατέβηκε καθημερινή πρωί και πλημμύρισε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο, απαιτώντας την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Κυριολεκτικά με το καλημέρα σας, ο Πορτοσάλτε έσπευσε να αναρωτηθεί “γιατί γίνεται η συγκέντρωση”, ερμηνεύοντάς την ως “πίεση” προς το δικαστήριο, λες και η δικαιοσύνη λειτουργεί σε κοινωνικό κενό ή λες και δεν επαρκούσαν από μόνα τους τα συντριπτικά στοιχεία ενοχής που προέκυψαν στη διάρκεια της δίκης για να επιφέρουν την ετυμηγορία. Ο διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3 μάλιστα “μάλωσε” τους συγκεντρωμένους, λέγοντας πως δεν έχει δουλειά ο πολίτης να κατέβει έξω από το δικαστήριο πριν την έκδοση της απόφασης. Από τον παροξυσμικό του λόγο δε θα μπορούσε βέβαια να λείπει και μια ισχυρή νότα θεωρίας δύο άκρων, συγκρίνοντας τη συγκέντρωση με “αυτά που κάνουν οι φασίστες, οι χρυσαυγίτες”. Σύγκριση που, εκτός από ιστορικά και πολιτικά εμετική, δεν πατάει και σε κανένα υπαρκτό γεγονός, αφού ως γνωστόν είναι ζήτημα αν όλα αυτά τα χρόνια της δίκης πήγαν έστω και δέκα χρυσαυγίτες έξω από τον πυρήνα συγγενών και φίλων των κατηγορουμένων – κι αυτό ζήτημα είναι- να συμπαρασταθούν στους ομοϊδεάτες τους.
Ο ζήλος του ήταν τέτοιος, ώστε αναγκάστηκε να αντιδράσει ακόμα και το καθόλα φίλιο πάνελ των παρουσιαστών για να φρενάρει τον “ασταμάτητο” Πορτοσάλτε. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολη η μετάβαση από επίδοξο ίματζ μέικερ του Κασιδιάρη σε διαπρύσιο κήρυκα αντιφασισμού, και θα ήταν υποκρισία εξάλλου από πλευράς του. Υπό αυτή την έννοια, αν μη τι άλλο ο Πορτοσάλτε παραμένει συνεπής στο μαύρο που υπηρετεί με ζήλο όλα αυτά τα χρόνια.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: