«Πιο ουσιαστική και ελεύθερη συζήτηση και διάλογος» – Η θέση του ΚΚΕ για το debate των πολιτικών αρχηγών

Γιάννης Γκιόκας: «H θέση που διατυπώνουμε σταθερά και διαχρονικά ως ΚΚΕ έρχεται σε αντίθεση με τη συγκυριακή στάση και θέση που κρατάνε άλλα κόμματα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όπως και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση θέσαμε ως αυτονόητη και πλέον δημοκρατική, τη θέση ότι debate μπορεί να γίνει μόνο με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, στην οποία εκπροσωπεί το Κόμμα.

«Αυτή η θέση που διατυπώνουμε σταθερά και διαχρονικά ως ΚΚΕ έρχεται σε αντίθεση με τη συγκυριακή στάση και θέση που κρατάνε άλλα κόμματα», πρόσθεσε, σχολιάζοντας τις προτάσεις άλλων κομμάτων που θέλουν να μετατρέψουν το debate σε μια δικομματική «μονομαχία».

«Εμείς προτείναμε να αλλάξει το πλαίσιο της συζήτησης, καθώς το προηγούμενο είχε επικριθεί και δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας από τον δημοσιογραφικό κόσμο. Να μπορεί να γίνει μια πιο ουσιαστική και ελεύθερη συζήτηση και διάλογος. Τελικά προκρίθηκε να επαναληφθεί το πλαίσιο του προηγούμενου debate με την προσθήκη μιας ελεύθερης ερώτησης και προχωράμε με αυτό τον τρόπο», ανέφερε ακόμα ο Γ. Γκιόκας.

«Από εκεί και πέρα», τόνισε», θέσαμε κάποια ζητήματα πάρα πολύ ουσιαστικά, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκλογέων στις εκλογές της 25ης Ιούνη και συγκεκριμένα των ετεροδημοτών, των εργαζομένων και των φοιτητών, δεδομένου ότι μιλάμε για εκλογής μεσούσης της εξεταστικής περιόδου, με άδειες, με έκπτωση στα εισιτήρια, με ελεύθερα διόδια γιατί δεύτερες εκλογές σημαίνει δεύτερο κόστος μετακίνησης για αυτό τον κόσμο που πρέπει με έναν τρόπο να καλυφθεί.

Εμείς θέσαμε το αίτημα. Στις προηγούμενες εκλογές δεν ικανοποιήθηκε, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τα εισιτήρια και τις εκπτώσεις, σε λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κλπ. Θεωρούμε ότι πρέπει να ικανοποιηθεί σε αυτές τις εκλογές», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: