Πέθανε από κορονοϊό ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας – Δεν είχε εμβολιαστεί

Ήταν πρόεδρος των “Ελεύθερων Ανθρώπων”, που διατηρούσε δεσμούς με τον χώρο των αντιεμβολιαστών, αν και ο εκπρόσωπός του υποστηρίζει πως δεν είχε κάνει το εμβόλιο για λόγους υγείας…

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Παρέμεινε νοσηλευμένος για δύο εβδομάδες, ενώ χτες είχε μπει σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού, καθώς η υγεία του παρουσίαζε ραγδαία επιδείνωση. Τελικά έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή, στα 72 του χρόνια.

Ο Γιώργος Τράγκας παρέμενε ανεμβολίαστος, ενώ ήταν πρόεδρος του Κόμματος των “Ελεύθερων Ανθρώπων”, που διατηρούσε πολιτικούς δεσμούς με τον χώρο των αντιεμβολιαστών. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του κόμματος, υποστήριξε πρόσφατα ότι ο Γ. Τράγκας ήταν υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού και δεν είχε κάνει το εμβόλιο για λόγους υγείας (ζάχαρο)…

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε το καλοκαίρι του ’49 στο Μεταξουργείο. Ξεκίνησε να εργάζεται στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, συνέχισε στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής, αλλά καθιερώθηκε με το αστυνομικό και το πολιτικό ρεπορτάζ. Εργάστηκε σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες του δεξιού χώρου, για να γίνει ευρύτερα γνωστός ως ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο Χέρφιλντ, όπου τα αμφιλεγόμενα ρεπορτάζ του προκάλεσαν την οργή στο περιβάλλον του Α. Παπανδρέου και την εναντίον του επίθεση, στους χώρους του νοσοκομείου.

Η Βραδυνή ήταν ο βασικός σταθμός της καριέρας του, ενώ τα επόμενα χρόνια ήταν εκδότης μιας σειράς εντύπων (Χώρα, Ανεξαρτησία, Crash). Δούλεψε για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, ως πολιτικός σχολιαστής σε δελτία ειδήσεων ή παρουσιαστής εκπομπών (Χωρίς Αναισθητικό κ.ά.), αλλά και στο ραδιόφωνο, όπου έχτισε το δικό του κοινό, με αρκετό λαϊκισμό και έντονες κραυγές -χάρη και στην ιδιαίτερη φωνή του.

Την τελευταία δεκαετία θέλησε να “πουλήσει” ένα αντιμνημονιακό προφίλ, ενώ παράλληλα είχε δώσει τηλεοπτική στέγη σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, συμμετέχοντας στο πολιτικό ξέπλυμα της νεοναζιστικής οργάνωσης. Η καταδίκη της τελευταίας άφησε ένα πολιτικό κενό, που επιχείρησε να το καλύψει με τη συγκρότηση του “Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων”, όπου βρήκαν πολιτική στέγη μια σειρά προσωπικότητες του δεξιού χώρου, αλλά και γνωστοί αντιεμβολιαστές, όπως ο Γρ. Πετράκος. Ωστόσο, το εγχείρημα φαινόταν να έχει φθίνουσα πορεία και να οδηγείται σε άδοξο τέλος, πριν την περιπέτεια υγεία του ηγέτη του, που είχε τελικά μοιραία κατάληξη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: