Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαρία, Τύρναβος – Αυτοί είναι οι 6 Δήμαρχοι του κόκκινου γαρύφαλλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Το ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να ψηφίσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με κριτήριο ποιος θα είναι στο πλευρό του, ποιος θα διοικήσει με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και ποιος δεν θα αποτελέσει το καλό παιδί των κυβερνήσεων.

Το ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να ψηφίσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με κριτήριο ποιος θα είναι στο πλευρό του, ποιος θα διοικήσει με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και ποιος δεν θα αποτελέσει το καλό παιδί των κυβερνήσεων.

Αυτοί είναι οι έξι δήμαρχοι που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπέιρωσης»:

Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων

Ο Κώστας Πελετίδης γεννήθηκε το 1953 στο Ρυάκιο Κοζάνης, σπούδασε ιατρική και ειδικεύτηκε στην καρδιολογία. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Η Πάτρα είναι η πόλη που επέλεξε να  ζήσει, να ασκήσει το λειτούργημά του και να δραστηριοποιηθεί πολιτικά και κοινωνικά.

Συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

Έχει διατελέσει πρόεδρος των αγροτικών ιατρών του νομού Πέλλας, μέλος της τριμελούς επιτροπής ιατρών του Γ.Ν. Άγιος Ανδρέας. Στη συνέχεια ήταν μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Ιατρών του Ι.Κ.Α και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ήταν μέλος και στη συνέχεια Πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων καθώς και μέλος του Δ.Σ του Φάρου Ποντίων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας συμμετέχει ανελλειπώς από το 1999 όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Κοσιώνη – Πάτρα Μπροστά Ενωμένη. Στις εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Πατρέων με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Επανεκλέχθηκε Δήμαρχος στις εκλογές του 2019 και του Οκτώβρη του 2023, με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Ηλίας Σταμέλος, Δήμαρχος Καισαριανής

65 ετών, ηλεκτρολόγος μηχανικός, συνταξιούχος της ΔΕΗ, δήμαρχος Καισαριανής από το 2015 έως το 2019.  Απόφοιτος ΤΕΙ. Εργαζόμενος στη ΔΕΗ για 36 χρόνια. Στέλεχος του ΚΚΕ, πρώην μέλος του εργατικού τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ. Συνδικαλιστής στο κλάδο της ενέργειας μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Πρώην αντιπρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και πρόεδρος στο κλαδικό συνδικάτο ενέργειας. Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΜΕ,  μέλος της Εκτελεστικής  του Επιτροπής, με ενεργητικό ρόλο στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, τον ταξικό του προσανατολισμό, τη σύγκρουση με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

 

Μιχάλης Σελέκος, Δήμαρχος Χαϊδαρίου

64 ετών, πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου (2014 – 2019), συνταξιούχος, πρώην διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» (Λοιμωδών), μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, νυν δημοτικός σύμβουλος.

 

Βαγγέλης Σίμος, Δήμαρχος Πετρούπολης

37 ετών, πρώην δήμαρχος Πετρούπολης, εργαζόμενος στην Εστίαση, προπονητής – γυμναστής σε σύλλογο πολεμικών τεχνών.

 

Φανούρης Καρούτσος, Δήμαρχος Ικαρίας

Γεννήθηκε το 1960 στην Ικαρία. Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Γιάκα και έχουν τρία παιδιά.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια. Εντάσσεται στις γραμμές της ΚΝΕ το 1981 και από το 1984 είναι μέλος του ΚΚΕ. Έχει διατελέσει μέλος του ΝΣ της ΚΝΕ και της ΝΕ Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ.

Εργάζεται στον κλάδο των Κατασκευών και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα, κατά διαστήματα μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ικαρίας, πρόεδρος του ΔΣ τα τελευταία δύο χρόνια.

Από το 1986 δραστηριοποιείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλέγεται κοινοτικός σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος Ραχών (1986-2002). Στις εκλογές του 2002 και του 2006 εκλέγεται δήμαρχος Ραχών. Στις εκλογές του 2010 και του 2014 εκλέγεται εκ νέου δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον ενιαίο Δήμο Ικαρίας.

 

Στέλιος Τσικριτσής, Δήμαρχος Τυρνάβου

34 ετών, γεννήθηκε στον Τύρναβο από πατέρα αγρότη και μητέρα Ιδιωτική Υπάλληλο. Μεγάλωσε και κατοικεί στον Τύρναβο. Είναι αυτοαπασχολούμενος αγρότης.

Το 2010 σε ηλικία 22 χρόνων ήταν υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Τυρνάβου, ενώ το 2014 εκλέχθηκε τοπικός Σύμβουλος. Επίσης, το 2019 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Τυρνάβου. Παράλληλα, ήταν υποψήφιος Βουλευτής στον νομό Λάρισας το 2015 όπως και το 2019.

Είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: