Πανεπιστημιούπολη-Πολυτεχνειούπολη: Δεν θα περάσει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία! – ΚΚΕ: Οι φοιτητές έχουν δίκιο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) –

Με συνθήματα και τραγούδια, οι φοιτητές που είναι συγκεντρωμένοι στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, διαμηνύουν ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να περάσει. Αντί να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, η κυβέρνηση προσπαθεί με τη βία και την καταστολή να χτυπήσει το φοιτητικό κίνημα. Δεν θα της κάνουμε το χατίρι!

Με συνθήματα και τραγούδια, οι φοιτητές που είναι συγκεντρωμένοι στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, διαμηνύουν ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να περάσει.

Παραμένουν στη θέση τους οι φοιτητές, με τους φοιτητικούς συλλόγους τους και φωνάζουν πως «δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές».

Εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για την παρουσία των ΜΑΤ και των άλλων δυνάμεων καταστολής. Ο επικεφαλής τους απάντησε προκλητικά πως δεν γνωρίζει πότε θα αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κατακλύσει την Πανεπιστημιούπολη.

Εξάλλου, σε επικοινωνία τους με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλο, τους απάντησε πως δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται η Αστυνομία εκεί.

*

Στο πλευρό των φοιτητών που διαδηλώνουν μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους τους ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, βρίσκεται ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος.

«Δεν έχει καμία θέση εδώ η αστυνομία και πρέπει άμεσα να φύγουν. Οι φοιτητές έχουν δίκαιο που κλείνουν τις πύλες για να μην μπει η αστυνομία. Γιατί τα προβλήματα που έχουν τα πανεπιστήμια είναι πολύ μεγάλα κι οι σχολές θα ανοίξουν με τεράστια προβλήματα, με πολύ μεγάλες ελλείψεις και στη φοιτητική μέριμνα, όταν τα ενοίκια “τραβάν την ανηφόρα”», σημείωσε.

«Αντί λοιπόν να αντιμετωπιστούν αυτά τα σοβαρά προβλήματα, η κυβέρνηση προσπαθεί με τη βία και την καταστολή να χτυπήσει το φοιτητικό κίνημα. Δεν θα της κάνουμε το χατίρι. Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, για μόρφωση και πτυχία με δικαιώματα, για φοιτητική μέριμνα που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους. Είμαστε στο πλάι σας και καλούμε για ακόμα μια φορά να απομακρυνθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από τον χώρο», είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: