Ό,τι κινητοποιείται, καταστέλλεται – Άγρια καταστολή της συγκέντρωσης για τον Κουφοντίνα, πριν καν ξεκινήσει η πορεία!

Για να κρυφτεί η σαπίλα αυτής της κοινωνίας, χρειάζονται τα ρόπαλα της αστυνομίας.
Στο κέντρο της Αθήνας φύσηξε άλλη μια δροσερή αύρα αστικής δημοκρατίας.

Για κάποιον λόγο, η Ελληνική Δημοκρατία θεωρεί δεδομένο -ανεξαρτήτως κυβερνήσεων- πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν χτυπάς στο ψαχνό, ψεκάζεις διαδηλωτές από απόσταση βολής, τους ρίχνεις στο πάτωμ για να επιβληθείς, ό,τι περιλαμβάνει δηλαδή το πρόγραμμα ενός μέσου Ματατζή. Μόνο που δεν πρόκειται για “ελληνική ιδιαιτερότητα”, αλλά ταξική. Συμβαίνει σε κάθε αστική δημοκρατία. Και αν κάποιος δυσκολεύεται να διακρίνει τις διαφορές με αυταρχικά καθεστώτα, μες στους καπνούς από τα χημικά, ας περιμένει λίγο να φυσήξει αυτό το δροσερό αεράκι δημοκρατίας, που είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου, 2021 – Γιώργος Βιτσαρας-SOOC

Για την Ελληνική Αστυνομία ήταν απλώς “άλλη μια μέρα στη δουλειά”. Χημικά, αστυνομικές αύρες, άγρια καταστολή πριν ξεκινήσει καλά-καλά η προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Κάποια μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος -πιθανότατα μέχρι να “τολμήσουν” να βγουν και αυτά στον δρόμο. Κι εκεί ακούστηκε το σύνθημα που έδινε τον τόνο.

Την ίδια ώρα, ο φωτογραφικός φακός αποτύπωνε ένα πολύ χαρακτηριστικό στιγμιότυπο. Οι ανθρωποφύλακες ρίχνουν τον διαδηλωτή στο έδαφος. Το παιδί προσπαθεί να καταλάβει και κοιτάζει άναυδο. Οι γονείς του κρατάνε τα χέρια και στρέφουν αλλού το βλέμμα. Αλλά είναι ζήτημα χρόνου να βρεθούν -όλοι μας, ο καθένας από εμάς- στο στόχαστρο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: