Όταν το left.gr επιτίθεται στην “Κατιούσα”: Η διευθύντρια, η διάψευση και η ταμπακέρα

To left.gr επιτίθεται με αθλιότητες στην Κατιούσα, πουθενά όμως η διάψευση για την τέως διευθύντρια των My Market δεν καταρρίπτει πως ήταν μέλος του εργοδοτικού παραμάγαζου από το οποίο αναδεικνύονταν σωρηδόν αντιπρόσωποι του Σύριζα.

Διαψεύδει το left.gr, δια στόματος του επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης του Σύριζα (ΕΑΚ)  Παναγιώτη Κυριακούλια, πως η τέως διευθύντρια των My Market έχει οποιαδήποτε σχέση με την παράταξη αυτή, κάνοντας λόγο για “προβοκάτσια του ΠΑΜΕ” κι επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ρητορική των εργατοπατέρων περί “διάλυσης των διαδικασιών που δεν μπορεί να ελέγξει”. Με αφορμή τη διάψευση, η κυβερνητική σελίδα επιτίθεται σε μέσα που αναπαρήγαγαν την αρχική είδηση, επιφυλλάσσοντας ειδική μνεία (και σκρινσοτ) για την Κατιούσα. Με λασπερά υπονοούμενα, το left μας χαρακτηρίζει  “ιστοσελίδα που προσπαθεί να περάσει τη «γραμμή» του ΚΚΕ με λιγότερο «ξύλινο» περιεχόμενο και λόγο από τα «σκληρά» κομματικά ΜΜΕ, όπως το 902.gr, το οποίο απέφυγε να ασχοληθεί με την «είδηση»”.

“Μαλακό κομματικό ΜΜΕ” λοιπόν η Κατιούσα, κατά τα φερέφωνα της Κουμουνδούρου, αποσκοπώντας σε δημιουργία εντυπώσεων. Προφανέστατα, ούτε κάποια επίσημη “γραμμή” του ΚΚΕ υπάρχει για το θέμα, όπως το ίδιο το left παραδέχεται, ούτε φυσικά η Κατιούσα τη μεταφέρει “υπόγεια”, όπως με την αθλιότητα που προσιδιάζει σε κολαούζους του Μαξίμου αφήνουν να εννοηθεί οι συντάκτες της σελίδας. Το ΚΚΕ τοποθετείται πάντα για οποιοδήποτε θέμα κρίνει μέσω των επίσημων οργάνων του, που φέρουν ευκρινώς την ιδιότητά τους αυτή. Ανάμεσα στα όργανα αυτά δεν περιλαμβάνεται – όπως είναι ξεκάθαρο σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν – η Κατιούσα κι ούτε έχει καμία πρόθεση να παίξει ένα τέτοιο ρόλο. Ας μην κρίνουν λοιπόν από τον κυβερνητικό μηχανισμό των “ανεξάρτητων” ΜΜΕ και λογαριασμών στα ΜΚΔ τα αλλότρια.

Πάμε όμως στην ουσία. Η Κατιούσα δημοσίευσε πληροφορίες συνοδευόμενες από μια επώνυμη καταγγελία, χρησιμοποιώντας μάλιστα εξαρχής το ρήμα “καταγγέλλεται”, το νόημα του οποίου είναι σαφές σε όποιον γνωρίζει ελληνικά. Επιπλέον, δημοσιεύει και τη διάψευση της ΕΑΚ, ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη σελίδα για αντιδεοντολογικές πρακτικές. Εξάλλου, πάει πάρα πολύ να εγκαλούμαστε για την αναδημοσίευση μιας επώνυμης καταγγελίας, από όσους επικαλούνται το γνωστό για την αξιοπιστία και το ήθος του εργοδότη – εργατοπατέρα κι εξέχον στέλεχος της συνδικαλιστικής μαφίας, Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, προς επίρρωση των ισχυρισμών τους.

Υπάρχει όμως και ένα πιο σοβαρό ζήτημα. Η διάψευση δεν αναιρεί πουθενά το γεγονός πως η συγκεκριμένη διευθύντρια ήταν σάρκα εκ της σαρκός του εργοδοτικού και κυβερνητικού παραμάγαζου που αυτοπροβάλλεται ως “κλαδικό” σωματείο σούπερ μάρκετ. Αυτό εξάλλου το αναγνωρίζει και το ίδιο το δημοσίευμα, το οποίο βέβαια αποφεύγει να αναφερθεί στο ποιόν του σωματείου, ενώ παρουσιάζει την ενέργειά της ως απόπειρα διαφύλαξης των θέσεων εργασίας κατά τη συγχώνευση του Βερόπουλου με τα My Market. Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει, όσο κι αν ωραιοποιεί ή υποβαθμίζει τη συμμετοχή της τέως διευθύντριας στο σκληρό συνδικαλιστικό μηχανισμό με σφραγίδα Σύριζα στο χώρο των σούπερ μάρκετ. Ένα μηχανισμό, μέσα από τον οποίο αναδεικνυόταν η πλειονότητα των αντιπροσώπων της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης, με ανθρώπους στην υπηρεσία της εργοδοσίας, που δε δίσταζαν να σέρνουν εργαζόμενους στην κάλπη για να αποσπάσουν νομιμοποίηση των απαράδεκτων μεθοδεύσεων.

Λογικό είναι σήμερα ο Σύριζα να κάνει πως δεν ξέρει την κυρία. Τουλάχιστον ας φωνάζει λιγότερο, γιατί εκτίθεται.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η Orestis Komep λέει:

    Ακριβώς! Παραβλέποντας τις εξοργιστικές φαιδρότητες του δημοσιεύματος του ”left.gr” περί ΠΑΜΕ, ”Katiousa” κλπ. δεν αναφέρεται τι το σαφές περί του παρελθόντος της συγκεκριμένης κυρίας στο πεδίο του συνδικαλισμού. Το μόνον το οποίο είναι εφικτό να αντιληφθεί ο αναγνώστης – και αυτό ύστερα από πολύ δυσκολία – είναι το ότι, όντως, δεν είναι τώρα μέλος της προσκείμενης στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστικής παράταξης.

Κάντε ένα σχόλιο: