ΟΣΥΒΕΤ: Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα!

Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση!

Με ανακοίνωσή της, η ΟΣΥΒΕΤ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης, τέως Βιομηχανίας, Ενέργειας, Έρευνας και Τεχνολογίας) καλεί όλους και όλες στην Πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας (12 μ. – 3 μ.μ.) που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 1 Φλεβάρη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημία, μετά από 22.000 νεκρούς η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να πάρει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Γινόμαστε μάρτυρες των ουρών αναμονής έξω από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές, των λιστών της ντροπής για χειρουργεία και κρεβάτια ΜΕΘ, της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της συνεχιζόμενης μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε μίας νόσου, ενώ κινδυνεύουν να απολυθούν περίπου 10.000 συμβασιούχοι από τα νοσοκομεία στις 28 Φλεβάρη και στις 31 Μάρτη, την ώρα που οι ανάγκες αυξάνονται.

Άνθρωποι πεθαίνουν από τον Covid, όχι επειδή η επιστήμη δεν έχει καταφέρει ακόμα να τον αντιμετωπίσει, αλλά επειδή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, όπως κλίνες ΜΕΘ. Αντί να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, όπως το Λοιμωδών επί κυβέρνησης ΝΔ και το νοσοκομείο Θώρακος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το νέο ΕΣΥ σχεδιάζουν να κλείσουν και άλλα με στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας, την παραπέρα ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα που άδραξε την ευκαιρία να θησαυρίσει μέσα στην πανδημία.

Την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν αύξηση της νοσηρότητας στα παιδιά, η κυβέρνηση μετατρέπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία για παιδιά στην χώρα, σε εμβολιαστικό κέντρο και σέρνει τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στο κλείσιμό του στα δικαστήρια.

Ταυτόχρονα, αναγκάζει τους γονείς των παιδιών που νοσούν να διαλέξουν αν θα χάσουν το μισό μεροκάματο ή ημέρες κανονικής άδειας για να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού ή αν θα στείλουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Πρόκειται για το ίδιο κράτος που άφησε για μέρες σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση, οδηγούς και αυτοκίνητα εγκλωβισμένους σε ακριβοπληρωμένους αυτοκινητόδρομους, εργαζόμενους στο έλεος της κακοκαιρίας αλλά και της εργοδοτικής ασυδοσίας, σε μία χιονόπτωση που είχε έγκαιρα προβλεφθεί.

Όσες δικαιολογίες και αν επιστρατευτούν για να καλύψουν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού που δήθεν ήταν σε «ετοιμότητα», δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία: απέναντί μας έχουμε ένα κράτος που είναι πολύ αποτελεσματικό όταν ικανοποιεί τις ανάγκες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και “άχρηστο” όταν έρθει η ώρα να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα! Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση!

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ «ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ».

Όλοι και όλες στην Πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας (12 μ. – 3 μ.μ.) που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 1 Φλεβάρη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας

Καλούμε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας

Απαιτούμε:

  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και εξοπλισμό. Επίταξη χωρίς καμιά αποζημίωση των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Πλήρες και σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Να ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία που έκλεισαν και όλες οι κυβερνήσεις κράτησαν κλειστά. Να επανέλθει στις εφημερίες το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
  • Μέτρα προστασίας και μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν διαγνωστικά τεστ covid για όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας με ευθύνη του υπουργείου
  • Να πάρουν πίσω την κατάπτυστη τροπολογία για τηλεργασία κατά τη νόσηση, για την περικοπή μισθού και την κάλυψη με κανονική άδεια για τη φροντίδα ασθενών.
  • Μέτρα πρόληψης στα σχολεία και ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς

ΑΘΗΝΑ 31-1-2022

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: