Ως εδώ! – Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη πανεργατική Απεργία της 17 Απρίλη

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ καθημερινά σωματεία σε περισσότερες πόλεις ανακοινώνουν τις απεργιακές τους συγκεντρώσεις.

«Στο πόδι» μέρα – νύχτα βρίσκονται σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, στην τελική ευθεία για την πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη και τις συγκεντρώσεις. Με μαζικές διεργασίες σε χώρους δουλειάς, με Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, με κάθε μορφή και τρόπο, με πολύμορφες πρωτοβουλίες συζητούν με τους εργαζόμενους και οργανώνουν τη διεκδίκηση κρίσιμων αιτημάτων για τους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής. Στην προμετωπίδα βρίσκονται οι διεκδικήσεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια, αλλά και της υγείας και της ζωής στους χώρους δουλειάς.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ καθημερινά σωματεία σε περισσότερες πόλεις ανακοινώνουν τις απεργιακές τους συγκεντρώσεις.

Δεμένα τα πλοία – απεργούν οι ναυτεργάτες

Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη 17 Απρίλη τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων (από 00.01 έως 24.00) και στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά (10.30 π.μ., Δημοτικό Θέατρο) καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Παράλληλα οργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά (πλοία «Blue Star»).

Διαδηλώνουν μαζί με τους εργαζόμενους οι επαγγελματίες

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 17 Απρίλη, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για τα αιτήματα των επαγγελματιών, καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Πιάνοντας το νήμα από τις απεργιακές διαδηλώσεις στις 28 Φλεβάρη, μπροστά στη νέα κινητοποίηση καλεί τους επαγγελματίες να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και τη φορολεηλασία. Ειδικά οι επαγγελματίες πασχίζουν αυτήν την περίοδο να βγάλουν άκρη «με τα νέα POS και τα my DATA υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εκσυγχρονίσουμε ή να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό», ενώ χιλιάδες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο «να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη αν δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Αντίστοιχο κάλεσμα έχει απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.

Στην απεργία έχουν επίσης καλέσει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Αθήνα, 10.30 π.μ., Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10.30 π.μ., Δημοτικό Θέατρο

Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αίγιο, 10.30 π.μ., Τρίγωνη πλατεία – Κλ. Οικονόμου

Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., δημαρχείο

Αλιβέρι, 9.30 π.μ., Αγαλμα του Λιγνιτωρύχου

Αμαλιάδα, 9.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Αργοστόλι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αρτα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Γιάννενα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Ελευσίνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ευμολπιδών

Ζάκυνθος, 10 π.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου

Ικαρία, 12 μ., πλατεία Αγίου Κηρύκου

Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., πλ. Δημαρχείου

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Καλλονή Λέσβου, 11 π.μ., Δημοτικό Σχολείο

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κέρκυρα, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κοζάνη, 11 π.μ., πεζόδρομος

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Λιβαδειά, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Λευκάδα, 10.30 π.μ., πλ. Αγ. Μηνά

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιά ΚΤΕΛ

Πύργος, 11 π.μ., πλατεία Σάκη Καράγιωργα

Πτολεμαΐδα, 11 π.μ., παλιό Πάρκο

Σάμος, 12 μ., Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Τύρναβος, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Χανιά, 10 π.μ., Δημοτική Αγορά

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν οριστεί στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην Επαγγελματική Κατάρτιση.

Επίσης, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47 – 49), διεκδικώντας τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων. Από εκεί θα φτάσουν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου έχουν οριστεί στις 9.45 π.μ. στα εξής σημεία:

Συμβολή Τσιμισκή – Αριστοτέλους: Σωματεία στους κλάδους του Εμπορίου, του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Υπηρεσιών, Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων.

Συμβολή Βενιζέλου – Ερμού: Σωματεία στους κλάδους των Κατασκευών, των Μεταφορών, των Τροφίμων, της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας, λοιπά σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

Καρόλου Ντηλ και Ερμού: Σωματεία στον κλάδο Πληροφορικής – Τηλεπικοινωνιών, Σύλλογοι Γυναικών – μέλη της ΟΓΕ.

Πλατεία Αγίας Σοφίας: Σωματεία στους κλάδους της Υγείας, των Εκπαιδευτικών, του Δημοσίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γονέων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: