Οργή και αγανάκτηση για τις νέες πλημμύρες σε Βόλο και Εύβοια

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί για τις νέες πλημμύρες μέσα σε λίγες μέρες στον Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια που αφού κάηκε ξανά τώρα πνίγηκε και πάλι στα νερά. Μαζί πνίγηκαν και οι δικαιολογίες για «κλιματική κρίση» και «ακραία καιρικά φαινόμενα»…

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί για τις νέες πλημμύρες μέσα σε λίγες μέρες στον Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια που αφού κάηκε ξανά τώρα πνίγηκε και πάλι στα νερά. Μαζί πνίγηκαν και οι δικαιολογίες για «κλιματική κρίση» και «ακραία καιρικά φαινόμενα» που αξιοποιούν σαν «σανίδα σωτηρίας» κυβέρνηση, Περιφέρειες και δήμοι για να γλιτώσουν από τις ευθύνες τους.

Επίσης, ξαγρύπνησαν υπό τον φόβο νέων πλημμυρών οι κάτοικοι σε Καρδίτσα, Λάρισα, όπως επίσης στη Φθιώτιδα.

Στη Μαγνησία

Εικόνες μεγάλης καταστροφής στον Βόλο που πνίγηκε ξανά. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και κινδύνεψαν ζωές πάλι! Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο 80% της πόλης. Ούτε νερό υπάρχει! Η κατάσταση είναι και πάλι τραγική. Μια λίμνη νερού και λάσπης έγινε ο Βόλος με πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Μεγάλα προβλήματα και στην Αγριά. Η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα. Τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα. Προβλήματα και στις Aλυκές.

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στην Εύβοια

Τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν στη Βόρεια Εύβοια που έζησε ένα βράδυ εφιάλτη! Έκλεισαν ξανά δρόμοι, πλημμύρισαν οικισμοί, μήνυμα του 112.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στον κεντρικό οδικό άξονα από τη Νότια προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι. Έκλεισε πάλι ο δρόμος Προκόπι – Μαντούδι.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Μαντούδι, Λίμνη, Αγία Άννα, Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες.

Πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Πολλά χωριά είναι και χωρίς νερό.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη όλα τα σχολεία του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην Εύβοια.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: