Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής!

Ομόφωνα αθώοι χωρίς αμφιβολίες Ηριάννα και Περικλής, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση. Επόμενος στόχος η κατάργηση του τρομονόμου κι όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που ειδάλλως θα συνεχίζει να παράγει “Ηριάννες”.

Μετά από τεράστιο αγώνα μέσα κι έξω από τις δικαστικές αίθουσες, η Ηριάννα και ο Περικλής, που έχασαν άδικα χρόνια από τη ζωή τους εξαιτίας της εκδικητικής στάσης αστυνομίας και των ως τώρα δικαστικών αρχών βρήκαν σήμερα επιτέλους την αυτονόητη δικαίωση. Ομόφωνα αθώοι και χωρίς αμφιβολίες λοιπόν κηρύχθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τρομοκρατία βάσει σαθρών στοιχείων, κι ενώ το πρωί είχε προηγηθεί η εμφυλιοπολεμικής και χουντικής επίνευσης αγόρευση της εισαγγελέως υπέρ της ενοχής των δυο νέων, την οποία ευτυχώς επέλεξαν να αγνοήσουν οι δικαστές.

Όπως δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του δικαστηρίου, η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για τηυν αξιοπιστία της, ενώ  τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε, καθώς δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται,  ενώ και το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο. Στο άκουσμα της είδησης η παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, καθώς από νωρίς είχε συγκεντρωθεί κόσμος στο εφετείο για να κάνει πράξη το σύνθημα “Σήμερα παίρνουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή” για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν τη ζωή που τόσους μήνες τους στερήθηκε.

Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή ήρθε να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη που ειχε διαρραγεί με την απαράδεκτη καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση. Το αίσθημα δικαίου επανήλθε έστω και προς στιγμήν με τους δύο νέους ελεύθερους. Ας γίνει αυτή σημαντική δικαίωση ο πρώτος σταθμός για ένα κίνημα κατάργησης του τρομομονόμου, που επέτρεψε εξαρχής αυτό το θεσμικό έγκλημα σε βάρος δυο νέων ανθρώπων, καθώς και της αλλαγής της νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση του DNA στα δικαστήρια. Για να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλη Ηριάννα κι άλλος Περικλής. Ως εδώ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: