ΟΛΟΙ στους δρόμους! ΟΛΟΙ σήμερα στην ΑΠΕΡΓΙΑ! Κάτω το αντεργατικό έκτρωμα, κανένας συμβιβασμός με τον εργασιακό μεσαίωνα!

«Ρεκόρ» απεργιακών αποφάσεων: 31 Εργατικά Κέντρα, δεκάδες Ομοσπονδίες, εκατοντάδες Σωματεία – Απεργιακές συγκεντρώσεις σε πάνω από 50 πόλεις: Αθήνα, Σύνταγμα 10.30 π.μ., Θεσσαλονίκη, Αγαλμα Βενιζέλου 10.30 π.μ., Πειραιάς, 10 π.μ. πλατεία Καραϊσκάκη

Απεργούν σήμερα, «νεκρώνουν» τους χώρους δουλειάς και διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, δίνοντας ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση και το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή.

Απέναντι στις ρυθμίσεις που απογειώνουν την «ευελιξία» οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, σταθερό ωράριο εργασίας, δουλειά με δικαιώματα. Απέναντι στις διατάξεις που εξαπολύουν νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, «νεκρώνουν» τους χώρους δουλειάς και διαδηλώνουν με τα μπλοκ των συνδικάτων τους.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Συγκεντρώσεις οργανώνονται ακόμα σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

«Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη απεργούμε. Δίνουμε απάντηση στο έγκλημα κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ», είναι το μήνυμα που στέλνουν τα συνδικάτα. Καταγγέλλουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ξηλώνει το πενθήμερο και το 8ωρο, την ίδια στιγμή που ο λαός στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοιχτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές. Στο φόντο αυτό, η απεργιακή μάχη γίνεται σταθμός στην οργάνωση της αλληλεγγύης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες αλλά και διεκδίκησης για άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, μέτρα ουσιαστικής στήριξης των πληγέντων.

Μέχρι την τελευταία στιγμή τα σωματεία βρίσκονται «στο πόδι» μεταφέροντας το απεργιακό κάλεσμα στους χώρους δουλειάς, καλώντας κάθε εργαζόμενο να δώσει απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα που παρουσιάζει τα αντεργατικά μέτρα ως «προστασία» για τους εργαζόμενους και βαφτίζει τον μόνιμο «κόφτη» στις τριετίες δήθεν επαναφορά τους.

«Παρών» από ΟΒΣΑ, ΟΓΕ και φοιτητικούς συλλόγους

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), προτάσσοντας άμεσες διεκδικήσεις προστασίας του εισοδήματος και της ζωής των μικρών επαγγελματιών. «Οσο ανίκανη είναι η κυβέρνηση να κάνει τα ελάχιστα για να προστατεύσει τις ζωές μας, τόσο αποφασισμένη είναι στην προώθηση της αντιλαϊκής επίθεσης», καταγγέλλει η Ομοσπονδία. «Παλεύουμε για τη ζωή μας!», τονίζει η ΟΒΣΑ και καλεί τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν με όλους τους τρόπους στην απεργιακή συγκέντρωση, να ενώσουν τις φωνές τους με τον υπόλοιπο λαό, διεκδικώντας μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της ζωής τους.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. Μέχρι στιγμής απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει οι εξής Φοιτητικοί Σύλλογοι: Από ΕΚΠΑ: Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικού και Γεωλογικού. Από ΕΜΠ: Τοπογράφων Μηχανικών. Από ΠαΔΑ: Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων. Επίσης, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ, ΦΕΠΑ και ΦΕΑ.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν σήμερα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα. «Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό το νέο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας», τονίζει.

Στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες σωματεία στη Θεσσαλονίκη έδιναν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για την οργάνωση της σημερινής απεργίας και την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης.

Στα εργοστάσια, στις υπηρεσίες, στις αποθήκες, στα καταστήματα, στις συγκοινωνίες, στα σχολεία, παντού οι εργαζόμενοι δήλωναν τη διάθεσή τους να ορθώσουν ανάστημα. Και σήμερα, από το πρωί, ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την περιφρούρηση της απεργίας.

Στον αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο μπαίνουν και οι φοιτητές. Με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Οδοντιατρικής, Δασολογίας, ΣΜΗ ΔΙΠΑΕ, ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και διεκδικούν αναβολή των μαθημάτων της εξεταστικής για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των φοιτητών στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ οι μόνοι που δεν απεργούν

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι παλεύουν να βάλουν φρένο στην αισχρή επίθεση κυβέρνησης – εργοδοτών, η θλιβερή ομάδα των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για άλλη μια φορά απέδειξε πως έχει αποστολή να επιβάλει σιωπή στους εργαζόμενους. Οπως καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του ΕΚΘ με την «Εργατική Ενότητα», που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ καταψήφισαν την πρότασή της για προκήρυξη απεργίας στον νομό Θεσσαλονίκης, επικαλούμενες ότι το νομοσχέδιο του 13ωρου, των μηδενικών ωρών, της κατάργησης του 5ήμερου και της περαιτέρω ποινικοποίησης της απεργίας έχει… θετικά! «Μας είπαν επίσης πως βγήκε …η υποχρέωση ενάντια στο νομοσχέδιο με το συλλαλητήριο της ΔΕΘ. Δηλαδή το συλλαλητήριο γι’ αυτούς είναι μνημόσυνο για να κλάψουμε τον μακαρίτη και όχι αγώνας για κατακτήσεις, βήμα κλιμάκωσης, μια μάχη ενάντια σε όσους μας ρημάζουν τη ζωή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα». Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι παρά το γεγονός πως οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ζητούσαν εδώ και δέκα μέρες να συνεδριάσουν τα όργανα του ΕΚΘ για τον αντεργατικό νόμο, τελικά με την κωλυσιεργία των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, η ολομέλεια του ΔΣ του ΕΚΘ πραγματοποιήθηκε μόλις προχτές, για να ισχυριστούν ότι δεν προλαβαίνουν να οργανώσουν απεργία.

Στη Δυτική Ελλάδα

Με συνεχείς εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς, τα συνδικάτα συνέχιζαν ως και χτες τη δράση τους για την επιτυχία της σημερινής 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, από κοινού με άλλα ΕΚ σε όλη τη χώρα, καθώς και Ομοσπονδίες Εργαζομένων.

Και χτες συνεχίστηκαν οι περιοδείες σε οικοδομές και έργα στην Πάτρα για να μη δουλέψει τίποτα σήμερα, να «νεκρώσουν» τα γιαπιά, να μην κινηθεί τίποτα στα μεγάλα έργα.

Περιοδείες πραγματοποίησε σε ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας, που δουλεύουν σεζόν, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού. Κάλεσε να μη λειτουργήσει τίποτα σήμερα, να εκφραστεί η αγανάκτηση που μπορεί να αισθάνονται από τα καθημερινά προβλήματα σε δύναμη αγώνα και με τη συμμετοχή στην απεργία.

Τη δική τους συμμετοχή στην απεργία ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρων του εμπορίου. Το επιχειρησιακό Σωματείο «Σκλαβενίτη» νομού Αχαΐας, αλλά και το παράρτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στα «Praktiker» καλούν με αποφάσεις τους να μη δουλέψει τίποτα σήμερα, η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου να γεμίσει απεργούς, νεολαία και λαϊκό κόσμο.

Περιοδείες ενημέρωσης πραγματοποίησε στον ΟΤΕ, στην «INTRASOFT», στην «Thing Digital» το κλαδικό Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών Αχαΐας, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, πραγματοποιώντας και σύσκεψη με εργαζόμενους από χώρους δουλειάς.

Στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων τροφίμων «AVRAMAR», «Coffe Island» και «Σπηλιόπουλος» βρέθηκε το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Αχαΐας, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, να συμμετάσχουν στην απεργία.

Μαζικό κάλεσμα με περιοδείες, ντουντούκες στις γειτονιές απηύθυναν και τα συνταξιουχικά σωματεία. Απαίτησαν την επιστροφή όλων όσα έχουν κλαπεί από τις συντάξεις απ’ τα απανωτά μέτρα, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στις ιχθυοκαλλιέργειες της «AVRAMAR»

Στην Αιτωλοακαρνανία το Σωματείο Εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες της «AVRAMAR» με απόφασή του δήλωσε συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και στην απεργιακή του συγκέντρωση. Πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στους χώρους δουλειάς, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ξηρομέρου, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Κομπλίτση. Περιόδευσε στο λιμάνι του Αστακού από όπου αναχωρούν οι εργαζόμενοι για τα κλουβιά ταΐσματος των ψαριών.

Στη Μεσσηνία, παρέμβαση στο εργοτάξιο της «Costa Navarino», στην περιοχή Ρωμανού, πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού.

Στην Ήπειρο

Μάχη μέχρι την τελευταία ώρα για την επιτυχία της απεργίας έδιναν χτες τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία στην Ηπειρο, με το βάρος να πέφτει στη συγκρότηση απεργιακών φρουρών. Πρόσθετα, επιχειρησιακά σωματεία σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες τροφίμων και εμφιάλωσης, όπως στο «Ζαγόρι» στα Γιάννενα και στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό στην Αρτα, που χτυπιούνται ιδιαίτερα από την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, έχουν ανακοινώσει συμμετοχή στην απεργία. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, σε πολλούς χώρους εργασίας η συζήτηση με τους εργαζόμενους επικεντρώθηκε στο δήθεν «ξεπάγωμα» των τριετιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι χωρίς την αναδρομικότητα του μέτρου από το 2012 και την κατάργηση των όρων και προϋποθέσεων (υψηλή ανεργία, δημοσιονομικά πλεονάσματα) το μέτρο αφορά ελάχιστους, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητική απάντηση συμμετέχοντας στην απεργία.

Μένος ενάντια στην απεργία, σέρνονται στα δικαστήρια συνδικάτα

Ακόμα και …προληπτικά κάνει αγωγές η κυβέρνηση, σε σωματεία που δεν είχαν πάρει απεργιακή απόφαση!

Μπορεί εδώ και μια βδομάδα ο υπουργός Εργασίας να τριγυρνάει στα κανάλια και να λέει …υπερηφάνως ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν με το αντεργατικό έκτρωμα, γι’ αυτό και τα συνδικάτα δεν αντιδρούν, όμως την ίδια στιγμή σέρνει στα δικαστήρια μια σειρά σωματεία, ειδικά στον κλάδο των Μεταφορών, για να καταστείλει τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, χθες μηνύθηκαν και εκδικάζονταν, ώστε να βγει παράνομη η απεργία τους, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, η Ενωση Εργαζομένων Εναέριας Κυκλοφορίας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Κυβέρνηση και διοικήσεις των εταιρειών έφτασαν στο σημείο να κάνουν αγωγές για «παράνομη απεργία» ακόμα και στα σωματεία των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ και στο Μετρό, ενώ δεν είχαν βγάλει απόφαση για απεργία! Ετσι, σε μια πρωτοφανή κίνηση, χτες εκδικάστηκαν αγωγές σε βάρος σωματείων για απεργία που δεν είχαν προκηρύξει. Μετά λοιπόν την πρόβλεψη ποινών φυλάκισης και χρηματικών προστίμων που προβλέπει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, η κυβέρνηση μπορεί να έχει στόχο να ποινικοποιήσει ακόμα και τη σκέψη για απεργία…

«Είναι υποκρισία από τη μια η κυβέρνηση να λέει ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απεργία και από την άλλη να στέλνει στα δικαστήρια τα σωματεία που αποφασίζουν να απεργήσουν. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αριθμός – ρεκόρ απεργιακών αποφάσεων σε όλη τη χώρα

Για πρώτη φορά τόσα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες αποφασίζουν απεργία, παρά την άρνηση της ΓΣΕΕ

Η σημερινή απεργία πραγματοποιείται με εκατοντάδες αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, και μάλιστα κόντρα στην ανοιχτή υπονόμευση από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Σε αριθμό ρεκόρ έχουν φτάσει οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που πήραν απεργιακή απόφαση, παρά την ανοιχτή υπονόμευση από τη ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, 31 είναι τα Εργατικά Κέντρα και 18 οι Ομοσπονδίες της ΓΣΕΕ που πήραν απεργιακή απόφαση, και μαζί με κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία οργανώνουν συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η μαχητική απάντηση της εργατικής τάξης στο αντεργατικό έκτρωμα, αλλά και στην προκλητική προπαγάνδα που εμφανίζει τις ρυθμίσεις του ως «προστατευτικές» και «θετικές» για τους εργαζόμενους.

Το απεργιακό μέτωπο έχει χτιστεί κόντρα στις δυνάμεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) που όχι μόνο απέρριψαν την πρόταση για πανελλαδική απεργία, αλλά έσπευσαν να καταθέσουν «παρατηρήσεις και προτάσεις» για να …συννομοθετήσουν με την κυβέρνηση το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Ο τόνος της σημερινής απεργίας δίνεται από δεκάδες Εργατικά Κέντρα, μεταξύ τους και αυτά σε περιοχές με μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, από τις Ομοσπονδίες σε μια σειρά κλάδους, από εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που απεργούν και απορρίπτουν το νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Απεργία επίσης έχει προκηρύξει για τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ.

Επιπλέον, απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Μεταλλωρύχων, Οικοδόμων, Εμφιαλωμένων Ποτών, Συνδικάτων Εργαζομένων Μεταφορών, Ενέργειας, Χημικής Βιομηχανίας, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Λογιστών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θεάματος – Ακροάματος, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, ΟΜΕ ΟΤΕ, Ηλεκτρολόγων (στάση εργασίας), Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης, Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών, Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων.

Και τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Σαλαμίνας, Ελευσίνας (στάση εργασίας 11 π.μ. – 3 μ.μ.), Πάτρας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Θήβας, Φωκίδας, Αρτας, Αγρινίου, Λαμίας, Λάρισας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Τρικάλων, Θεσπρωτίας, Αμαλιάδας, Κορίνθου, Λιβαδειάς, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λέσβου, Λευκάδας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Αρκαδίας.

Δεμένα τα βαπόρια, ακινητοποιούνται αεροπλάνα

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ συμμετέχουν στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία, καλώντας σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό (πλοία «Blue Star») και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει επίσης η ΠΕΝΕΝ και η Ενωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στον Ηλεκτρικό, με αποφάσεις των σωματείων τους, με βάση την απόφαση για απεργία που έλαβε το ΕΚΑ.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας έχουν προκηρύξει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ). Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τη 1.30 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Με απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην απεργία με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Συλλαλητήρια σε 58 πόλεις

Αθήνα, 10.30 π.μ., πλατεία Συντάγματος.

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς, 10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη.

Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 20).

Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Αίγιο, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίας Λαύρας.

Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., δημαρχείο.

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου.

Αμαλιάδα, 9 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Αμφισσα, 10 π.μ., πλατεία Λαού.

Αργοστόλι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Αρτα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου.

Βόλος, 11.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Γιάννενα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Γιαννιτσά, 10.30 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ.

Γρεβενά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Δράμα, 11.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Εδεσσα, 10.30 π.μ., Μικροί Καταρράκτες.

Ελασσόνα, 11 π.μ., πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο.

Ζάκυνθος, 10 π.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου.

Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου.

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Θήβα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ικαρία, 11 π.μ., πλατεία Ευδήλου.

Ιστιαία, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Καβάλα, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Καλαμάτα, 10.30 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου.

Καρδίτσα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Καρπενήσι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κέρκυρα, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης.

Κοζάνη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κομοτηνή, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κόρινθος, 11 π.μ., πεζόδρομος Πυλαρινού.

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Λευκάδα, 10.30 π.μ., Αϊ – Μηνάς.

Λήμνος, 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ, Μύρινα.

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Μαντούδι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς.

Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ναύπακτος, 10.30 π.μ., πλατεία Κεφαλόβρυσου.

Ναύπλιο, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου.

Ξάνθη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιό ΚΤΕΛ.

Πύργος, 10 π.μ., κεντρική πλατεία «Σάκη Καράγιωργα».

Ρέθυμνο, 10 π.μ., δημαρχείο.

Ρόδος, 11.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ.

Τρίκαλα, 10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού.

Χαλκίδα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Χίος, 10.30 π.μ., είσοδος Απλωταριάς.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν οριστεί στις 9.45 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Εργατικό Κέντρο Ανατολικής Αττικής, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαζικοί φορείς των δήμων της Ανατολικής Αττικής.

Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας.

Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών.

Πούλμαν για το Σύνταγμα

Λεωφορεία για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα αναχωρήσουν από τις εξής περιοχές: Ανω Λιόσια, 8.30 π.μ., τριγωνική πλατεία. Κόκκινος Μύλος, 8.45 π.μ., τριγωνική πλατεία. Μενίδι, 8.45 π.μ., πλατεία Καράβου. Ολυμπιακό Χωριό, 8.30 π.μ., Κακλαμανάκη 21. Ελευσίνα, 9 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ. Λαύριο, 8.30 π.μ., ΟΤΕ. Κερατέα, 8.45 π.μ., Αγιος Δημήτρης. Καλύβια, 8.55 π.μ., δημαρχείο. Μαρούσι, 8.30 π.μ., κλειστό γυμναστήριο Σπύρος «Λούης». Χαλάνδρι, 8.30 π.μ., Παπανικολή & Εθνικής Αντιστάσεως. Χολαργός, 9 π.μ., δημαρχείο.

Ο Δ. Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί σήμερα Πέμπτη στις 10.30 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: