Όλοι και όλες σήμερα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νοοτροπία του «πάμε κι όπου βγει» δοκιμάστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς!
Εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή της νέας γενιάς που βράζει, η ΚΝΕ προχωρά σε νέες συγκεντρώσεις σήμερα.

«Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! Το “ως εδώ!” να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” πρέπει να βγούμε νικητές!».

Με το παραπάνω κάλεσμα, μεταξύ άλλων, και εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή της νέας γενιάς που βράζει, η ΚΝΕ προχωρά σε νέες συγκεντρώσεις σήμερα Σάββατο 4 Μάρτη:

Στην Αθήνα, στις 19.30, στη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 19.30, στον Λευκό Πύργο.

Στη Λάρισα, στις 19.30 στο Αρχαίο Θέατρο.

Στον Βόλο, στις 19.30, στον Αγιο Νικόλαο.

Στην Πάτρα, στις 19.30, στην πλατεία Γεωργίου.

Στην Κοζάνη, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία.

Στη Φλώρινα, στις 18.00, στην πλατεία Μόδη.

Στην Πτολεμαΐδα, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία.

«Το “πάγωμα” από τη φρίκη των Τεμπών, η οργή που νιώθουμε θα γίνει ποτάμι αγώνα που δεν θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος.

Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Εχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς.

Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία, για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές!», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επίσης, σημειώνει πως δε θα ξεχαστεί:

  • Η στρατηγική της “απελευθέρωσης” των μεταφορών, που προωθούν όλα τα κόμματα του συστήματος, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Τα «δώρα» 50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στο ιταλικό μονοπώλιο που ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έδιναν τίποτα για έργα υποδομής και συστήματα ασφαλείας.
  • Οι ευθύνες του κράτους, που έκοψε κομματάκια τον ΟΣΕ, για να παραδώσει τα κερδοφόρα κομμάτια στον «επενδυτή» και να φορτώσει τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού.
  • Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κλειστά αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων… Ο κατάλογος των εγκλημάτων ατέλειωτος.

Η νοοτροπία του «πάμε κι όπου βγει» δοκιμάστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς!, ξεκαθαρίζει η ΚΝΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: