Και όλα τα πουλήσατε για δέκα τουαλέτες – Το Διήμερο της ΚΝΕ και οι “ευαισθησίες” της νΚΑ

Η νΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το “ξεπούλημα” στον Αγοραστό και το διήμερο που… “συνδιοργανώνει” η ΚΝΕ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και βάζει το “αθώο” ερώτημα αν μπορεί κανείς να διοργανώνει αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με την αιγίδα του αστικού κράτους.

Για κάποιους το 89 δεν είναι απλό βίωμα προς γνώση και συμμόρφωση από την κεκτημένη πείρα, αλλά λόγος ύπαρξης που τον βλέπουν παντού μπροστά τους. Κι όταν δεν τον βλέπουν, τον φαντάζονται. Ένα φάντασμα πλανιέται..

Αυτή τη φορά το αφήγημα για το συστηματικό ΚΚΕ που τα κάνει πλακάκια με το σύστημα και το αστικό κράτος δεν περιλαμβάνει υπουργεία, αλλά καρέκλες… Όχι σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, αλλά τις πλαστικές καρέκλες, τα τραπέζια και τις χημικές τουαλέτες στον χώρο στο Στόμιο που θα φιλοξενήσει το διήμερο της ΚΝΕ.

Η νΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το “ξεπούλημα” στον Αγοραστό και το διήμερο που… “συνδιοργανώνει” η ΚΝΕ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και βάζει το “αθώο” ερώτημα αν μπορεί κανείς να διοργανώνει αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με την αιγίδα του αστικού κράτους.

Ένα άλλο ερώτημα είναι αν μπορεί να δίνει κανείς συνεπή αντιιμπεριαλιστικό αγώνα όταν συνεργάζεται στρατηγικά με δυνάμεις που εξύμνησαν άκριτα την Αραβική Άνοιξη και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στη Συρία (ΣΕΚ).

Μπορεί επίσης να σχολιάσει τη στάση του χώρου απέναντι σε μια καθαρά αστική δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης που θα ήταν ευεπίφορη στον “μαζικό λαϊκό εκβιασμό” και την πίεση του κινήματος για να εφαρμόζει μέτρα από το μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κάτι που μεταφράστηκε πρακτικά στις αλήστου μνήμης “ανάσες αξιοπρέπειας” όπου πρωταγωνίστησε ο χώρος σε ρόλο κυβερνητικού σιγόντου στις αρχές της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Για να μη θυμηθούμε άλλες, καλοκαιρινές πληγές εκείνης της χρονιάς.

Περασμένες αυταπάτες και διηγώντας να κλαις…

Η ουσία όμως είναι αλλού και βρίσκεται σε αυτή τη φράση από την επίμαχη ανακοίνωση:

η υποχρέωση των Περιφερειών και των Δήμων να διευκολύνουν την διοργάνωση εκδηλώσεων των οργανώσεων νεολαίας εξασφαλίζοντας χώρους και υποδομές χωρίς αντίτιμο

Παραδέχονται το αυτονόητο, αλλά στη συνέχεια παίζουν με τις λέξεις και το βαφτίζουν συν-διοργάνωση. Με την ίδια λογική, η “ανεξάρτητη οικονομικά από το σύστημα” νΚΑ συνδιοργανώνει τις Αναιρέσεις με μια σειρά φορείς της Τοπικής Διοίκησης και του αστικού κράτους.

Είναι εντυπωσιακό επίσης πώς αναφέρεται ακόμα και στα μέτρα προστασίας που παίρνει η ΚΝΕ για το διήμερο, λες και είναι κάτι αρνητικό! Κι επειδή υποψιαζόμαστε από μια φράση του κειμένου πως μπορεί να παραπέμπει έμμεσα σε ένα δικό μας δημοσίευμα προ ημερών, να τους θυμίσουμε (γιατί ενδεχομένως κάποιες διακρίσεις να τους είναι δυσνόητες) πως η Κατιούσα δεν είναι, ούτε εκπροσωπεί καθ’οιονδήποτε τρόπο το ΚΚΕ ή την ΚΝΕ.

Αν πάντως ψάχνουν τρόπους να ατσαλώσουν το δυναμικό τους καλύτερα να διαλέξουν πιο ουσιαστικά πεδία και να φροντίζουν να μη ρίχνουν το επίπεδο στα Τάρταρα. Εκτός και αν θέλουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν το ίδιο καταγέλαστο αφήγημα για τον Πελετίδη και τους κομμουνιστές που μένουν πιστοί στο μαύρο αντιδραστικό πλαίσιο του αστικού κράτους και της Τοπικής Διοίκησης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: