Οι προσαγωγές 30 φοιτητών έγιναν συλλήψεις για… “φθορά δημόσιας περιουσίας”! – Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο

Επαίσχυντος ήταν και ο ρόλος του πρύτανη του ΑΠΘ, που όχι μόνο κάλεσε τον εισαγγελέα, αλλά φέρεται και να υπέδειξε στην αστυνομία ποιους να συλλάβει. 

Κλιμακώνει τον αυταρχισμό η κυβέρνηση σε βάρος των φοιτητών, καθώς μετατράπηκαν σε συλλήψεις οι συνολικά 30 προσαγωγές που έκανε η αστυνομία σήμερα το μεσημέρι στο ΑΠΘ, όπου φοιτητικοί σύλλογοι έκαναν κινητοποίηση, ζητώντας το αυτονόητο, να ανοίξουν οι σχολές του. Οι κατηγορίες στην πλειοψηφία τους φαίνεται να αφορούν φθορά δημόσιας περιουσίας, αν και είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει φωτογραφίες από τις υποτιθέμενες φοβερές καταστροφές που προκάλεσαν οι φοιτητές. Επαίσχυντος ήταν και ο ρόλος του πρύτανη του ΑΠΘ, που όχι μόνο κάλεσε τον εισαγγελέα, αλλά φέρεται και να υπέδειξε στην αστυνομία ποιους να συλλάβει.

Νωρίτερα το απόγευμα, φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των συλληφθέντων έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Νέα συγκέντρωση προγραμματίζεται για αύριο στην Πρυτανεία του ΑΠΘ στις 11, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς τα δικαστήρια, όπου θα ανακοινωθούν ποινές για τους συλληφθέντες που θα περάσουν από αυτόφωρο.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων:

“Οι αναίτιες πρωινές προσαγωγές των φοιτητών μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ οι φοιτητές, με εντολή του εισαγγελέα, θα περάσουν την νύχτα τους στο κρατητήριο ενόψει της αυριανής αυτόφωρης διαδικασίας”.

“Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στους φοιτητές που διεκδικούν το αυτονόητο, να ανοίξουν οι σχολές και τα πανεπιστημιακά τμήματα και να γυρίσουν οι φοιτητές στις σπουδές τους και να μην εφαρμοστεί ο νόμος που εισάγει την καταστολή και εντείνει την επιχειρηματική δράση μέσα στα πανεπιστήμια», σημειώνει η ανακοίνωση, τονίζοντας πως “η προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται θα πέσει στο κενό”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: