ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Η πλειοψηφία μίλησε! Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές από όλη τη χώρα απαίτησαν δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία

Μυριόστομο μήνυμα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έστειλαν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές από όλη την χώρα.
Το κέντρο της Αθήνας βούλιαξε από το τεράστιο, νεανικό, ορμητικό ποτάμι: Η πλειοψηφία μίλησε!

Μυριόστομο μήνυμα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έστειλαν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές από όλη την χώρα.

Το κέντρο της Αθήνας βούλιαξε από το τεράστιο, νεανικό, ορμητικό ποτάμι: Η πλειοψηφία μίλησε!

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στο Σύνταγμα η ουρά ξεκινούσε από τα Προπύλαια!

Όταν η μεγαλειώδης πορεία των φοιτητικών συλλόγων έφτασε στο υπουργείο Εργασίας, με μια συμβολική κίνηση, οι φοιτητές έστειλαν μήνυμα ότι δεν κάνουν πίσω από τη διεκδίκησή τους για: «Πτυχία με αξία – Δουλειά με δικαιώματα!».

Δήλωσαν ότι ο αγώνας για πτυχία με αξία, είναι αλληλένδετος με τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, ενώ δήλωσαν ότι θα δώσουν τον «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Φλεβάρη.

Με τα πανό των Φοιτητικών τους Συλλόγων, οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους και διατράνωσαν ότι δεν κάνουν πίσω από τη διεκδίκησή τους για:«Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Πτυχία με αξία δωρεάν σπουδές»!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν με συντονισμό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μία νεανική κοσμοπλημμύρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, σε πολύ μαζικά μπλοκ, δόνησαν την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας. Χωρίς να σταματούν ούτε λεπτό να φώναζαν συνθήματα και να άναβαν πυρσούς, έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα:«Αν ψάχνουν για πελάτες, εδώ έχει φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «θέλουμε πτυχία για να ‘χουμε δουλειά κι όχι να βγάζουν κέρδη τα ιδιωτικά», «το δίκιο του αγώνα βγάζουμε μπροστά, για να ‘χουμε πτυχία, για να ‘χουμε δουλειά», «σε κάθε τμήμα παντού ξεσηκωμός, ποτέ να μην περάσει ο νόμος τους αυτός».

Αναμφισβήτητα τα πυκνά και μεγάλα μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων από όλη τη χώρα κυριαρχούσαν στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Ωστόσο δεν ήταν μόνοι τους. Μέσα στα μπλοκ τους έβλεπες να περπατούν μαζί τους και να ενώνουν τη φωνή τους καθηγητές τους, ενώ με ξεχωριστά μπλοκ έδωσαν το «παρών» σύλλογοι αλλά και οι Ομοσπονδίες των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), του ειδικού διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων (ΠΟΣΕΕΔΙΠ), των εργαζομένων στα ιδρύματα (ΟΔΠΤΕ).

Ιδιαίτερα μαζική ήταν επίσης η παρουσία των ερευνητών κι εργαζομένων στην έρευνα, που ακολουθούνταν από μπλοκ μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων.

Πέρα όμως από αυτό το ορμητικό ποτάμι από τα ιδρύματα όλης της χώρας, τις φωνές τους ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης για παιδεία – εμπόρευμα ένωσαν και φορείς από τους υπόλοιπους χώρους της εκπαίδευσης, όπως οι γονείς αλλά και οι μαθητές που με σφυρίχτρες και κόρνες πίσω από το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας έκαναν… χαμό!
Ενώ ακολουθούσαν οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές τους που για άλλη μια φορά τους σέρνει στα δικαστήρια το υπουργείο Παιδείας για την αντίστασή τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, έδωσαν την απάντησή τους σε αυτόν τον αυταρχικό κατήφορο με δεκάδες μπλοκ Συλλόγων και ΕΛΜΕ που περνούσαν για ώρα από μπροστά μας.

Εκεί στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού βρέθηκαν επίσης ο Σύλλογος Σπουδαστών Χορού Θεάτρου και Κινηματογράφου, ο Σύλλογος Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, τα παιδιά δηλαδή που δεν σταματούν τον αγώνα για την ουσιαστική αναβάθμιση και αναγνώριση των σπουδών τους, ο Σύλλογος Σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, αλλά και δεκάδες εργατικά εργατικά σωματεία με τα πανό τους, εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, σε υπουργεία, αλλά και η ΟΓΕ, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Αφροδίτη Κτενά και Γιάννης Δελής, που κάλεσαν την κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο.

Στη δήλωσή του ο Χρήστος Κατσώτης, τόνισε «Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος και θα πρέπει να νικήσει. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει, να μην φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή, δεν έχει καμία ελπίδα. Ο αγώνας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, θα φθάσει μέχρι το τέλος, το ΚΚΕ είναι μαζί τους».

Ο Γιάννης Δελής από την πλευρά του, σημείωσε: «Ο αγώνας των φοιτητών και της νεολαίας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι πέρα για πέρα δίκαιος και ελπιδοφόρος. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής νεολαίας σε αυτό τον αγώνα. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της και να μην καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο, που θα κάνει το πανεπιστημιακό πτυχίο ακόμα πιο ακριβό».

Το δικό τους μαχητικό «παρών», έδωσαν Σωματεία εκπαιδευτικών, γονείς, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και τα εργατικά Συνδικάτα.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: