Ωχ θεέ μου, θεέ μου – μνημονιακός ανασχηματισμός: η Παπακώστα σε ρόλο κατσαριδοκτόνου

Τελικά η «Αριστερή μεταμνημονιακή» στροφή του Σύριζα κράτησε μόλις μια εβδομάδα. Μπορεί ο Τσίπρας να έλεγε στην Ιθάκη πως δεν είμαστε λωτοφάγοι και δεν ξεχνάμε ποιοι έφεραν τα μνημόνια, προφανώς το κάπως αλλιώς και δεν ξέχασε σχεδόν κανένα αδέσποτο μνημονιακό βουλευτή χωρίς μια ζεστή θέση στη νέα του κυβέρνηση.

Τελικά η «Αριστερή μεταμνημονιακή» στροφή του Σύριζα κράτησε μόλις μια εβδομάδα. Μπορεί ο Τσίπρας να έλεγε στην Ιθάκη πως δεν είμαστε λωτοφάγοι και δεν ξεχνάμε ποιοι έφεραν τα μνημόνια, προφανώς το ενοούσε κάπως αλλιώς και δεν ξέχασε σχεδόν κανένα αδέσποτο μνημονιακό βουλευτή χωρίς μια ζεστή θέση στη νέα του κυβέρνηση. Ξέθαψε διάφορους Πασόκους (Ξενογιαννακοπούλου, Ζορμπά) που θα μπορούσαν να φωνάζουν στην ορκωμοσία «Το μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό».

Κατάφερε όμως να επισκιάσει ακόμα κι αυτές τις επιλογές με την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα στο περίφημο ΠΡΟΠΟ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη). Η Υφυπουργός θα μπορέσει από τη νέα της θέση να προστατεύει πιο αποτελεσματικά τους πολίτες από τα ζωύφια και τις κατσαρίδες, όπως είχε χαρακτηρίσει η ίδια κάποτε τους μετανάστες και πρόσφυγες που ψάχνουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Με τον ίδιο ζήλο που το έκανε παλιότερα ως πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 

Πρόκειται για το ίδιο στέλεχος που κριτίκαρε η Αυγή σε άρθρο, βάζοντάς τη στο ίδιο τσουβάλι με την υπόδικη χρυσαυγίτισσα Θ. Σκορδέλη. Αλλά τώρα έγινε κατάλληλη για το νέο σχήμα της «Αριστερής  κυβέρνησης». Πρόκειται για την Υφυπουργό υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά που ο Σύριζα θεωρούσε ενδεχομένως εμπλεκόμενη για τη Novartis κι άλλα σκάνδαλα, αλλά τώρα κρατάει τα ρομφαία της εξυγίανσης και παρέλαβε την Παπακώστα εξαγνισμένη απ’ τις αμαρτίες της.

Είναι τέλος η ίδια η Παπακώστα που είχε βγάλει κάποτε έξω από τα ρούχα τους τον Παπαδάκη και τη Δαμανάκη, με την τελευταία να αναφωνεί απελπισμένη, “ωχ θεέ μου, θεέ μου”, χωρίς να μπορεί να σταυρώσει κουβέντα.

Την ίδια αμηχανία μοιράζονται κι όσοι βλέπουν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Με εξαίρεση τα συριζοτρόλ που αντί να καταπιούν τη γλώσσα τους και να σβήσουν όσα έγραφαν γι’ αυτή, ασκούν το  αγαπημένο τους άθλημα της κωλοτούμπας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: